Pripravljen brez peke, brez dodanega sladkorja in brez mlečnih izdelkov.
Glavna sestavina mojega noro kremnega moussa je avokado! V kombinaciji s kakavom in datlji pa nastane odličen, kremast mousse.
Za piko na i sem mu dodala še svež pomarančni sok – nastal je božanski “Jaffa” mousse.
Glavna sestavina mojega noro kremnega moussa je avokado! V kombinaciji s kakavom in datlji pa nastane odličen, kremast mousse.
Za piko na i sem mu dodala še svež pomarančni sok – nastal je božanski “Jaffa” mousse.
Priprava je noro preprosta, pripravljen pa je v samo eni posodi!
Datlje najprej namočite v vreli vodi, nato pa v posodi mešalnika zmešajte še vse ostale sestavine!
Nadevajte v posodice in postavite v hladilnik – tako zelo preprosto je!
Za pripravo recepta sem uporabila bio datlje od eko-skrnicl.si – te datlje uporabljam v vseh receptih, vedno pa jih pred uporabo namakam v vreli vodi, saj so tako mehkejši in se lažje spasirajo v kreme.
Priprava je noro preprosta, pripravljen pa je v samo eni posodi!
Datlje najprej namočite v vreli vodi, nato pa v posodi mešalnika zmešajte še vse ostale sestavine!
Nadevajte v posodice in postavite v hladilnik – tako zelo preprosto je!
Za pripravo recepta sem uporabila bio datlje od eko-skrnicl.si – te datlje uporabljam v vseh receptih, vedno pa jih pred uporabo namakam v vreli vodi, saj so tako mehkejši in se lažje spasirajo v kreme.
Avokadov mousse s pomarančo
Nina Zorčič
Čas priprave 5min
Vrsta obroka Sladica
Količina 2porciji
Sestavine
Mousse
150gzrelega avokada, narezan na kose(olupljen, razkoščičen)
8-10bio datljev od Eko Škrnicl
150gkokosovega mleka iz pločevinke(dodajajte postopoma)
1čajna žličkavaniljeve arome
2jedilni žlicisvežega pomarančnega soka
30gbio kakava v prahu od Eko Škrnicl
Dodatki
suhe pomaranče
bio suhe fige od Eko Škrnicl
Postopek
V manjšo skodelico dodajte datlje in jih prelijte z vrelo vodo. Namakajte vsaj 15 minut, nato pa jih dobro odcedite.
V posodi sekljalnika oz. blenderja zmešajte odcejene datlje, avokado, 100g kokosovega mleka iz pločevinke, vaniljeve arome, pomarančni sok in kakav v prahu.
Vse skupaj mešajte oz. blendajte, dokler ne nastane gladka mousse masa.
Po potrebi dodajte še malo kokosovega mleka, če je zmes pregosta. Če ste bolj sladkosnedi dodajte malo kokosovega sladkorja ali javorjevega sirupa.
Dobljen mousse nadevajte v pripravljeni posodici za sufle ali druge posodice po želji. Mousse bo gladek in tekoč, med hlajenjem pa se potem strdi.
Postavite v hladilnik za vsaj eno uro, lahko pa tudi čez noč. Okrasite po želji in postrezite.
KLJUČNE BESEDE avokadov mousse, čokoladni mousse, veganski mousse
Avokadov mousse s pomarančo
Avokadov mousse s pomarančo
Nina ZorčičSestavine
Mousse
Dodatki
Postopek
Preberite še: