Mehek, puhast in rahel čokoladni mousse, brez dodanega sladkorja? Je mogoče? Je!
Tokrat imam za vas res bolano sladico, ki je noro enostavna in preverjeno vedno uspe!
Rahel in puhast, zahvaljujoč novemu izdelku podjetja Pajs brez obresti – beljaki v prahu! Top izum, še posebej sedaj, ko beljakov v trgovinah velikokrat zmanjkuje, z ostankom rumenjakov pa ne veš več kaj bi ustvarjal!
Sem pa recept testirala tudi s klasičnimi beljaki in klasično jedilno čokolado – kot sem rekla, vedno uspe!
No, če vam tale mousse diši si ga pripravite še sami. V kolikor pa beljakov v prahu nimate, uporabite 2 navadna beljaka (srednje velika jajca), bo delovalo enako!
Recept spodaj.
Čokoladni mousse
Nina Zorčič
Čas priprave 2ur10min
Vrsta obroka Sladica
Količina 2porciji
Sestavine
50gtemne čokolade brez sladkorja od Pajs brez obresti(ali navadna temna/jedilna čokolada)
105 + 35gsmetane za stepanje(lahko je tudi veganska)
6gbeljakov v prahu od Pajs brez obresti(ali 2 beljaka)
45gvode(dodajte samo če uporabljate beljake v prahu!)
Postopek
V loncu na nizkem ognju segrevajte čokolado in 35g smetane za stepanje, dokler se popolnoma ne raztopi. Odstavite in pustite, da se popolnoma ohladi.
V ločeni posodi beljake v prahu in vodo (vodo dodajte samo, če uporabljate beljake v prahu!) stepajte tako dolgo, da dobite trden sneg.
V ločeni posodi stepajte preostalih 105g smetane tako dolgo, da nastane trden sneg. V smetano počasi vlijte stopljeno in ohlajeno čokolado ter jo s silikonsko lopatico rahlo vmešajte, pri tem pa pazite, da iz mešanice ne izpustite preveč zraka.
Na koncu dodajte še sneg iz beljakov in nežno premešajte, da nastane enotna, gladka, puhasta in rahla zmes.
Zmes bo gladka in rahlo tekoča. Nadevajte v dva kozarca in postavite v hladilnik za vsaj 2 uri (oz. toliko časa, da se mousse strdi) ali pa kar čez noč.
Dekorirajte s stepeno smetano in nasekljano temno čokolado ter postrezite.
Čokoladni mousse
Čokoladni mousse
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: