Mehek, puhast in rahel čokoladni mousse, brez dodanega sladkorja? Je mogoče? Je!
Tokrat imam za vas res bolano sladico, ki je noro enostavna in preverjeno vedno uspe!
Rahel in puhast, zahvaljujoč novemu izdelku podjetja Pajs brez obresti – beljaki v prahu! Top izum, še posebej sedaj, ko beljakov v trgovinah velikokrat zmanjkuje, z ostankom rumenjakov pa ne veš več kaj bi ustvarjal!
Sem pa recept testirala tudi s klasičnimi beljaki in klasično jedilno čokolado – kot sem rekla, vedno uspe!
No, če vam tale mousse diši si ga pripravite še sami. V kolikor pa beljakov v prahu nimate, uporabite 2 navadna beljaka (srednje velika jajca), bo delovalo enako!
Recept spodaj.
Čokoladni mousse
Nina Zorčič
Čas priprave 2hrs10mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 3porcije
Sestavine
Mousse
100gtemne čokolade
210 + 70gsmetane za stepanje(lahko je tudi veganska)
4beljaki
sladkor (opcijsko)
Dekoracija
Oreo piškoti
maline
Postopek
V loncu na nizkem ognju ali v mikrovalovni segrevajte čokolado in 70 smetane za stepanje, dokler se popolnoma ne raztopi.
Premešajte in pustite, da se ohladi.
V ločeni posodi stepajte beljake, da dobite trden sneg.
V ločeni posodi stepajte preostalih 210g smetane, da nastane trden sneg. V smetano počasi vlijte stopljeno in ohlajeno čokolado ter jo s silikonsko lopatico rahlo vmešajte, pri tem pa pazite, da iz mešanice ne izpustite preveč zraka.
Na koncu dodajte še sneg iz beljakov in nežno premešajte, da nastane enotna, gladka, puhasta in rahla zmes.
Zmes bo gladka in rahlo tekoča. Nadevajte v kozarce, v katere ste nadrobili Oreo piškote in postavite v hladilnik za vsaj 2 uri (oz. toliko časa, da se mousse strdi) ali pa kar čez noč.
Čokoladni mousse
Čokoladni mousse
Nina ZorčičSestavine
Mousse
Dekoracija
Postopek
Preberite še: