Fit cheesecake je noro sočen, okusen in osvežilen!
Pripravljen brez moke in brez dodanega sladkorja!
Cheesecake je narejen noro preprosto iz osnovnih sestavin in v manj kot 30 minutah!
Potem ga samo postavite v hladilnik in počakate, da se strdi.
Dno je sestavljeno iz ovsene in kokosove moke, kokosovega olja in slajeno z eritritolom. Po želji pa lahko eritritol nadomestite s svojim najljubšim sladilom!
Kremasta sredica je pripravljena s proteinskim skyr jogurtom, eritritolom in kančkom limoninega soka.
Za odlično aromo pa poskrbi dodatek vanilje in sočne fige.
Moj fit cheesecake je brez dodanega sladkorja in brez moke, hkrati pa je poln vlaknin in proteinov, zato je vrhunska izbira za hranljiv, nasiten in osvežilen prigrizek!
Fit Cheesecake brez dodanega sladkorja
Nina Zorčič
Čas priprave 2ur20min
Čas peke 12min
Vrsta obroka Malica, Sladica
Količina 16kock
Sestavine
Dno
100govsenih kosmičev od Malinca
90govsene moke od Malinca
100ggrobo mlete kokosove moke od Malinca
½čajne žličkevaniljeve arome
2jedilni žlicieritritola ali sladila po izbiri(po želji dodajte več)
200gkokosovega mleka
Cheesecake krema
350gquark jogurta
50geritritola (zmletega v prah) od Malinca
1čajna žličkavaniljeve arome
1čajna žličkaiztisnjenega soka limone
6gkonjak moke od Malinca ali želatine
Dodatki
2figi
Postopek
Pripravite dno. Pečico segrejte na 175 stopinj. V posodi zmešajte suhe sestavine. Dodajte stopljeno olje in kokosovo mleko ter premešajte. Nastati mora lepljiva zmes. Če je preveč lepljiva dodajte še kakšno žličko ovsene moke, če je pa presuha pa žličko mleka.
Testo prestavite v rahlo naoljen podolgovat pekač premera 22 cm, obložen s papirjem za peko. Postavite v ogreto pečico in pecite 15-20 minut oz. tako dolgo, da se robovi obarvajo rahlo zlato rjavo, testo pa ni več lepljivo na dotik.
Pečeno dno pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi.
Pripravite kremo. Vse sestavine v posodi z železno metlico za stepanje dobro premešajte in prelijte po oblikovanem dnu.
Po vrhu enakomerno razrežite dve figi in z njimi zapolnite celotno površino.
Postavite v hladilnik za vsaj 2 uri ali kar čez noč. Hladite tako dolgo, da se krema strdi.
Postrezite ohlajeno in hranite v hladilniku.
KLJUČNE BESEDE cheesecake, cheesecake brez peke, fige, fit cheesecake, kremne ploščice, ovseni kosmiči
Fit Cheesecake brez dodanega sladkorja
Fit Cheesecake brez dodanega sladkorja
Nina ZorčičSestavine
Dno
Cheesecake krema
Dodatki
Postopek
Preberite še: