Odličen poletni posladek! Sladke jagode in hrustljav drobljenec oz. crumble sta popolna kombinacija!
Priprava je zelo preprosta, potrebuješ malo sestavin, nastane pa odličen posladek, ki ga bo zmanjkalo v minuti! Kako jih pripraviš si preberi spodaj.
Jagodni drobljenec oz. "Crumble"
Nina Zorčič
Čas priprave 25min
Čas peke 35min
Vrsta obroka Sladica
Količina 16kock
Sestavine
Drobljenec oz. posip
35govsenih kosmičev
10gpirine moke
15gkokosovega olja
10gmedu
½čajne žličkecimeta
20geritritola
10gdomačega vaniljevega sladkorja ali 10g eritritola + ½ čajne žličke vaniljevega ekstrakta
Nadev
350gjagod
20geritritola
1čajno žličkodomačega vaniljevega sladkorja
13gškroba
Dno
60govsenih kosmičev
60gpirine moke
20gkokosovega olja
10gmedu
40geritritola
½čajne žličkevaniljeve arome
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Pripravite drobljenec. Na nizkem ognju raztopite kokosovo olje in med. Odstavite, da se ohladi.
V ločeni posodi zmešajte ovsene kosmiče, pirino moko, cimet in sladila. Dodajte ohlajeno tekočo zmes in premešajte. Zmes mora biti sladka in se mora med seboj malo lepiti. Po potrebi, če zmes ni dovolj sladka ali se ne drži skupaj se lahko doda še ena žlica medu.
Nato pripravite nadev. Če uporabite sveže jagode, jih samo narežite na majhne koščke in posujte z ostalimi sestavinami ter odstavite na stran. Če uporabljate zmrznjene jagode, jih je potrebno prej odmrzniti, lahko pa jih tudi na nizkem ognju segrejete, dodate omenjene sestavine in jih nato malo zmečkate, lahko kar z vilico.
Pripravite dno. V loncu na nizkem ognju segrejte kokosovo olje, med in eritritol.
V ločeni posodi zmešajte ovsene kosmiče, moko in vanilijo. Ko je zmes z oljem popolnoma ohlajena jo dodajte zmesi in premešajte. Po potrebi, če ni dovolj kompaktna, da bi se dalo sestaviti dno, se doda še malo medu.
Nato v pekaču, obloženem s peki papirjem, oblikujte dno.
Maso prestavite v pekač in jo z rokami pretlačite, da oblikujete enakomerno ravno dno. Po dnu premažite pripravljen nadev. Na koncu posujte s pripravljenim posipom.
Pecite 30-35 minut oz. tako dolgo, da je posip lepo zlato obarvan. Nato pustite v pekaču še kakšno uro oz. tako dolgo, da se masa popolnoma ohladi in strdi. Ne prerežite takoj, da se ne bi jagode in njeni sokovi razlili po pekaču.
KLJUČNE BESEDE crumble, drobljenec, jagodni drobljenec
Jagodni drobljenec oz. “Crumble”
Jagodni drobljenec oz. "Crumble"
Nina ZorčičSestavine
Drobljenec oz. posip
Nadev
Dno
Postopek
Preberite še: