Odličen aromatičen kakavov kolač z mehko, sočno, sladko hruško, ki doda element presenečenja.
Kardamom pa je tista pika na i, ki doda vrhunsko aromo in okus! Meni se zelo prileže v prazničnih sladicah, saj je v kombinaciji z muškatnim oreščkom in ingverjem res top!
Navaden kakavov kolač se s pomočjo začimb in poširanih hrušk spremeni v neverjetno posebno sladico, ki bo vsem všeč, marsikdo pa je mogoče sploh še ni poskusil!
Uporabila sem brezglutensko zeleno bananino moko od Pajs brez obresti, ki je odličen nadomestek pšenični moki!
Samo pri količini je po navadi treba dodati nekje 20% manj zelene moke kakor pšenične.
Kako sem pripravila svoj praznični kolač pa v receptu spodaj!
V velikem loncu zakuhajte vodo, sladkor in začimbe. Vode naj bo toliko, da bodo hruške v celoti prekrite. Hruške najprej olupite - pecelj pustite - in jih kuhajte tako dolgo, da so mehke ampak ne predolgo, da ne razpadejo.
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Pekač premera cca. 22x9 cm naoljite in obložite s peki papirjem.
V veliki posodi zmešajte moko, pecilni prašek, kakav, eritritol, cimet, ingver, muškatni orešček in kardamom.
V ločeni posodi zmešajte mleko, vodo, olje, jajca in vaniljo.
Mokre sestavine dodajte suhim in dobro premešajte.
Zmes prelijte v pekač in nato dodajte še hruške. Hruške postavite pokončno v ravno linijo enakomerno oddaljene med seboj.
Pecite 45 - 47 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pustite v pekaču, dokler se kolač popolnoma ne ohladi. Ko je ohlajen ga po želji posujte z eritritolom v prahu, razrežite in postrezite.
KLJUČNE BESEDE kakavov kolač, kardamom, poširane hruške, praznično pecivo
Kakavov kolač s poširanimi hruškami
Kakavov kolač s poširanimi hruškami
Nina ZorčičSestavine
Kolač
Poširane hruške
Postopek
Preberite še: