Noro sočni makadamijevi piškoti s cimetom in temno čokolado!
Pripravljeni brez dodanega sladkorja ali moke, kljub temu pa naravnost božanski!
Moji cimetovi makadamijevi piškoti so pripravljeni popolnoma brez moke ali sladkorja!
Makadamijeva moka skupaj s kokosovo poskrbi za odličen okus in sočnost naših piškotov. Po tem, ko jih napolnimo s temno čokolado in posujemo s cimetovim sladkorjem pa ustvarimo pravo poezijo okusov.
Glavne sestavine za makadamijeve piškote sem tokrat naročila pri Pajsbrezobresti.si, katere sem uporabila pa preverite spodaj v receptu.
Recept je nastal “pomotoma” – iz mase sem želela pripraviti mafine pa je nastala pregosta masa, zato sem raje oblikovala piškote in nastalo je nekaj vrhunskega!
Posebnih zamenjav tukaj ne bi svetovala, ker jih nisem testirala, lahko pa makadamijevo moko zamenjate z mandljevo.
LCHF Cimetovi piškoti iz makadamijeve moke
Nina Zorčič
Čas priprave 5min
Čas peke 12min
Vrsta obroka Sladica
Količina 16piškotov
Sestavine
Piškoti
125grazmaščene makadamijeve moke od Pajs brez obresti(ali mandljeve moke)
45grazmaščene kokosove moke od Pajs brez obresti
1čajna žličkapecilnega praška
1/2čajne žličkesode bikarbone
1/2čajne žličkecimeta od Pajs brez obresti(+ dodatno za posip)
70geritritola ali sladila po izbiri(+ dodatno za posip)
2srednje velikijajci
40grastlinskega olja po izbiri
1čajna žličkavaniljeve arome
145gmleka
½čajne žličkekisa
50gnalomljene temne čokolade brez sladkorja od Pajs brez obresti ali sladkornih kapljic
Cimetov sladkor
2jedilni žlicieritritola
½čajne žličkecimeta
Postopek
Pečico segrejte na 170 stopinj.
V posodi zmešajte moke, sodo, pecilni prašek, sol , cimet in sladkor.
V ločeni posodi s pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte jajca, olje, vaniljo, mleko in kis.
Mokre sestavine dodajte suhim in vse skupaj dobro premešajte s pomočjo silikonske lopatice.
Maso pustite stati približno 5 minut, da se zgosti, nato pa oblikujte kroglice.
Oblikujte 16 kroglic, vsaka naj bo težka okoli 35-38g. Oblikovanim kroglicam na sredini s prstom naredite luknjico, kamor boste dali mali košček ali dva nalomljene čokolade. Z maso nato popolnoma prekrijte čokolado (ne dodajajte več mase).
Oblikovane kroglice postavite na pekač in jih rahlo pritisnite ob dno, da dobite sploščen piškot (kot vidno na fotografijah). Po potrebi malo popravite robove, da dobite lepo okroglo obliko. Nič zato, če ob strani malo poči, tudi med peko lahko malenkost poči na kakšnem mestu, ampak ni nič narobe. Piškoti se med peko ne spremenijo bistveno, zato pred peko poskrbite za lepo obliko.
Vse oblikovane piškote postavite na pekač, obložen s papirjem za peko, približno 2 cm narazen in pecite 12 minut. Piškoti se med hlajenjem še dodatno strdijo, tako da jih ne pecite predolgo.
Pečene piškote vzemite iz pečice in pustite na pekaču, dokler se malo ne strdijo, nato pa jih prestavite na rešetko za hlajenje.
Po želji lahko piškote po peki posujete s cimetovim sladkorjem. Navodila za pripravo spodaj.
V posodi zmešajte 4 jedilne žlice eritritola in 1/2 čajne žličke cimeta. Piškote po potrebi rahlo navlažite z malo vode, pomočite v sladkor in nato postrezite.
KLJUČNE BESEDE brownie piškoti, lchf sladica, makadamijeva moka, piškoti brez moke, piškoti brez sladkorja, zdravi piškoti
LCHF Cimetovi piškoti iz makadamijeve moke
Noro sočni makadamijevi piškoti s cimetom in temno čokolado!
Pripravljeni brez dodanega sladkorja ali moke, kljub temu pa naravnost božanski!
LCHF Cimetovi piškoti iz makadamijeve moke
Nina ZorčičSestavine
Piškoti
Cimetov sladkor
Postopek
Preberite še: