Kombinacija temne čokolade in lešnika s kančkom cimeta – božansko! Najboljši okusi združeni v preprosti, gosti in noro kremasti lešnikovi vroči čokoladi!
Moja lešnikova vroča čoklada je pripravljena noro preprosto, iz le 7 sestavin in v enem loncu!
V manj kot 10 minutah že lahko uživate v najboljši, kremni vroči čokoladi brez dodanega sladkorja, moke, škroba ali olj!
Za pripravo sem uporabila lešnikovo moko, ki doda odlično aromo, v kombinaciji s čokolado pa ustvari pravo poezijo okusov. Vroča čokolada je slajena z eritritolom in vročo čokolado brez sladkorja. Vse izdelke sem naročila pri Pajs brez obresti, katere sem uporabila pa preverite spodaj
Posebnih zamenjav tukaj ne bi svetovala, ker sem že v osnovi izbrala le nekaj izredno okusnih sestavin.
V kolikor vas vsebnost sladkorja v vroči čokoladi ne moti, lahko eritritol nadomestite s klasičnim sladkorjem, prav tako pa lahko temno čokolado brez sladkorja nadomestite s čokolado po izboru.
V vsakem primeru pa toplo priporočam uporabo lešnikove moke, ker doda res odlično aromo, ki je drugače nenadomestljiva.
Konjak moko lahko nadomestite s škrobom (1 čajna žlička) ali indijskim trpotcem (1 čajna žlička).
Lešnikova vroča čokolada
Nina Zorčič
Čas priprave 1min
Čas peke 5min
Vrsta obroka Sladica
Količina 1vroča čokolada
Sestavine
200gmleka ali rastlinskega napitka po izbiri
20grazmaščene lešnikove moke od Pajs brez obresti
10gmanj mastnega kakava v prahu od Pajs brez obresti
10geritritola v prahu z magnezijem od Pajs brez obresti
1/4čajne žličkecimeta
35gtemne čokolade brez sladkorja od Pajs brez obresti
2gkonjak moke od Pajs brez obresti
Postopek
V loncu na srednjem ognju segrevajte mleko, lešnikovo moko, kakav v prahu, eritritol v prahu, cimet in temno čokolado.
Ko se čokolada stopi, mleko segreje in vse sestavine povežejo, dodajte še konjak moko in s pomočjo železne metlice za stepanje dobro premešajte. Po tem mase več ne mešajte, saj se lahko del mase že strdi, z mešanjem pa bi povzročili grudice.
Odstavite, prelijte v pripravljeno skodelico in pustite kakšno minuto ali dve, da se malo ohladi in zgosti.
Uživajte v še topli vroči čokoladi!
KLJUČNE BESEDE hot chocolate, lešnikova vroča čokolada, vroča čokolada, vroča čokolada brez sladkorja
Lešnikova vroča čokolada
Lešnikova vroča čokolada
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: