Odlična ideja za sladico, ki jo lahko pripravite tudi v vročih dneh, saj ne potrebujemo pečice!
Za vas sem pripravila nov recept za Cheesecake, tokrat prvič s sadno kombinacijo. V mojem Cheesecake-u se skriva mango. Najdemo ga v slastni Cheesecake kremi, v sadnem želeju in po vrhu, kjer mango kocke krasijo to slastno, osvežilno poletno kreacijo.
Priprava je zelo preprosta in hitra, saj cheesecake ne potrebuje peke, ampak samo hlajenje. Za pripravo potrebujete največ 20 minut, mogoče še manj če ste bolj hitri.
Piškote zmeljete in jim dodate maslo. na koncu vmešajte še granolo in premešajte - tako poskrbimo za dodatno sladko hrustljavo presenečenje. Za kremo samo zmešate vse sestavine in premešajte, najbolje kar z ročnim mešalnikom, da dobite gladko kremo, ki se bo med mešanjem že malo gostila, saj krem fix hitro deluje. Krema se bo do konca utrdila še med hlajenjem.
Med tem časom lahko pripravite mangov žele tako, da mangovemu pireju dodate mleto želatino. Vse skupaj pogrejete, ne pustite da zavre, nato odstavite in prelijete po ohlajeni kremi.
Na koncu pripravite še kremo iz bele čokolade, kjer vse sestavine samo zmešajte skupaj - tukaj, kot vedno, svetujem, da pazite, da so vse sestavine na enak način segrete/ohlajene. V kolikor boste v hladen kremni sir dodali vročo stopljeno čokolado, se bo čokolada med mešanjem strdila, krema pa bo potem imela grudice. Zadevo lahko sicer rešite tako, da vse skupaj pogrejete v mikrovalovni pečici (segrevajte, dokler se vsa čokolada ne stopi) ampak bo vsa krema v tem primeru zelo tekoča in bo potrebovala bistveno več hlajenja, da se utrdi. Zato svetujem, da kremni sir 1 uro pred uporabo postavite na pult, da se vsaj malo "segreje" na sobno temperaturo, čokolado pa pustite, da se popolnoma ohladi, preden jo vmešate v kremo.
Najpogostejše vprašanje ko objavim recept za Cheesecake - kateri kremni sir priporočam in uporabljam? Najraje kupujem kremni sir znamke Spar, ker je bistveno ugodnejši od konkurenčnih izdelkov, z njim pa dobim vedno odlične rezultate. Katerega sem uporabila vidite spodaj.
Z vami delim tudi trik, kako najbolje razrezati mango. Ta način je hiter, kot rezultat pa dobimo lepe enakomerne kocke, ki so odlične tudi za dekoracijo. Celotna razlaga rezanja spodaj v receptu, na Instagram profilu @ninazorcic vas čaka tudi video, spodaj pa prilagam še fotografijo za v pomoč.
Na blogu vas čaka že ogromno receptov za Cheesecake sladice. Vse najdete tukaj.
Mango Cheesecake brez peke
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Dno
300gmaslenih piškotov oz. vafljev
70gstopljenega masla
30g čokoladne ali druge hrustljave granole
Mangov pire
500gmanga
Cheesecake krema
550gkremnega sira(znamka Spar)
150gsladkorja v prahu
2jedilni žlicivaniljeve arome
250gmangovega pireja(zgoraj)
2 ½vrečkikremfix mešanice
1vrečkainstant želatine
Krema z belo čokolado
100gkremnega sira(sobne temperature)
1jedilna žlicavaniljeve paste
80gstopljene bele čokolade(ohlajena na sobno temperaturo)
1jedilna žlicasladkorja v prahu(po okusu več/manj)
Mangov žele
250gmangovega pireja(zgoraj)
½majhne vrečkemlete želatine(5g)
Dodatki
koščki manga
Postopek
V blenderju zmešajte maslene piškote, da dobite pesku podobno teksturo. Dodajte stopljeno maslo in čokoladno granolo ter premešajte.
Maso nadevajte v pekač premera 18 cm (ali večji pekač, v tem primeru bo cheesecake nižji) obložen s papirjem za peko po dnu. Maso enakomerno razporedite po pekaču in po želji oblikujte tudi robove. Pomagajte si z ravnim dnom kozarca. Postavite v hladilnik.
Mango postavite pokončno in prerežite 1/3 s strani, čimbolj ob kosti. V vsak odrezan kos z manjšim nožem zarežite mrežo, s katero dobite manjše, enako velike kocke. Te so odlične tudi za dekoracijo Cheesecake-a na koncu. Vso meso manga dodajte v večjo pokončno posodo in spasirajte, da dobite čim bolj gladek sadni pire.
V večji posodi zmešajte kremni sir, sladkor v prahu, vaniljevo aromo, 250g mangovega pire, kremfix mešanico in instant želatino. S pomočjo ročnega mešalnika premešajte, da dobite enotno, gosto maso, ki se bo že med mešanjem malo zgostila in utrdila.
Prelijte po ohlajenem dnu in postavite v hladilnik. Hladite vsaj 3 ure ali kar čez noč. Ko je krema strjena (preverite lahko že po 3 urah) pripravite kremo. Vse sestavine zmešajte v manjši posodici in poskusite. Po želji dodajte več sladkorja v prahu. Kremo postavite v hladilnik in pustite, da se malo strdi. Pripravite želatino.
V mangov pire vmešajte mleto želatino. Premešajte in segrejte (v mikrovalovni pečici ali na štedilniku). Segrevajte samo toliko, da se vse segreje, ne sme pa zavreti. Segret pire prelijte po ohlajeni kremi, zgladite površino in postavite nazaj v hladilnik za vsaj 1 uro oz. toliko časa, da se želatina utrdi.
Po ohlajeni želatini premažite kremo bele čokolade in dodajte nekaj koščkov narezanega manga. Postrezite takoj, hranite v hladilniku.
KLJUČNE BESEDE cheesecake, cheesecake brez peke, cheesecake krema, mango cheesecake, sadni cheesecake
Mango Cheesecake brez peke
Odlična ideja za sladico, ki jo lahko pripravite tudi v vročih dneh, saj ne potrebujemo pečice!
Za vas sem pripravila nov recept za Cheesecake, tokrat prvič s sadno kombinacijo. V mojem Cheesecake-u se skriva mango. Najdemo ga v slastni Cheesecake kremi, v sadnem želeju in po vrhu, kjer mango kocke krasijo to slastno, osvežilno poletno kreacijo.
Priprava je zelo preprosta in hitra, saj cheesecake ne potrebuje peke, ampak samo hlajenje. Za pripravo potrebujete največ 20 minut, mogoče še manj če ste bolj hitri.
Piškote zmeljete in jim dodate maslo. na koncu vmešajte še granolo in premešajte - tako poskrbimo za dodatno sladko hrustljavo presenečenje. Za kremo samo zmešate vse sestavine in premešajte, najbolje kar z ročnim mešalnikom, da dobite gladko kremo, ki se bo med mešanjem že malo gostila, saj krem fix hitro deluje. Krema se bo do konca utrdila še med hlajenjem.
Med tem časom lahko pripravite mangov žele tako, da mangovemu pireju dodate mleto želatino. Vse skupaj pogrejete, ne pustite da zavre, nato odstavite in prelijete po ohlajeni kremi.
Na koncu pripravite še kremo iz bele čokolade, kjer vse sestavine samo zmešajte skupaj - tukaj, kot vedno, svetujem, da pazite, da so vse sestavine na enak način segrete/ohlajene. V kolikor boste v hladen kremni sir dodali vročo stopljeno čokolado, se bo čokolada med mešanjem strdila, krema pa bo potem imela grudice. Zadevo lahko sicer rešite tako, da vse skupaj pogrejete v mikrovalovni pečici (segrevajte, dokler se vsa čokolada ne stopi) ampak bo vsa krema v tem primeru zelo tekoča in bo potrebovala bistveno več hlajenja, da se utrdi. Zato svetujem, da kremni sir 1 uro pred uporabo postavite na pult, da se vsaj malo "segreje" na sobno temperaturo, čokolado pa pustite, da se popolnoma ohladi, preden jo vmešate v kremo.
Najpogostejše vprašanje ko objavim recept za Cheesecake - kateri kremni sir priporočam in uporabljam? Najraje kupujem kremni sir znamke Spar, ker je bistveno ugodnejši od konkurenčnih izdelkov, z njim pa dobim vedno odlične rezultate. Katerega sem uporabila vidite spodaj.
Z vami delim tudi trik, kako najbolje razrezati mango. Ta način je hiter, kot rezultat pa dobimo lepe enakomerne kocke, ki so odlične tudi za dekoracijo. Celotna razlaga rezanja spodaj v receptu, na Instagram profilu @ninazorcic vas čaka tudi video, spodaj pa prilagam še fotografijo za v pomoč.
Na blogu vas čaka že ogromno receptov za Cheesecake sladice. Vse najdete tukaj.
Mango Cheesecake brez peke
Nina ZorčičSestavine
Dno
Mangov pire
Cheesecake krema
Krema z belo čokolado
Mangov žele
Dodatki
Postopek
Preberite še: