Pri teh piškotih sem ostala brez besed.. zato mislim, da je najbolje, da piškoti in fotografije govorijo kar zase!
Pri teh piškotih sem ostala brez besed.. zato mislim, da je najbolje, da piškoti in fotografije govorijo kar zase!
Hrustljavi, z mehko sredico polno mehkih, stopljenih, toplih Marshmallow penic in bele čokolade.
Popolna kombinacija, ki bo všeč vsem – tudi tistim najbolj zahtevnim sladkosnedcem!
V receptu so uporabljene samo klasične sestavine, katere verjetno že imate doma oz. jih ni težko dobiti v katerikoli trgovini.
Posebnih postopkov pri pripravi ni, samo maslo pripravimo na drugačen način, kot smo ga vajeni. Maslo v loncu na srednjem ognju kuhajte tako dolgo, da zavre, se pena obarva zlato in dobi oreškast vonj. Tako dobimo rjavo maslo, ki doda piškotu oz. biskvitu nerealno dobro, bogato aromo – vredno par minut dodatnega dela!
Hrustljavi, z mehko sredico polno mehkih, stopljenih, toplih Marshmallow penic in bele čokolade.
Popolna kombinacija, ki bo všeč vsem – tudi tistim najbolj zahtevnim sladkosnedcem!
V receptu so uporabljene samo klasične sestavine, katere verjetno že imate doma oz. jih ni težko dobiti v katerikoli trgovini.
Posebnih postopkov pri pripravi ni, samo maslo pripravimo na drugačen način, kot smo ga vajeni. Maslo v loncu na srednjem ognju kuhajte tako dolgo, da zavre, se pena obarva zlato in dobi oreškast vonj. Tako dobimo rjavo maslo, ki doda piškotu oz. biskvitu nerealno dobro, bogato aromo – vredno par minut dodatnega dela!
Marshmallow piškoti s penicami
Nina Zorčič
Čas priprave 1ura
Čas peke 11min
Vrsta obroka Sladica
Količina 24piškotov
Sestavine
170gmasla
280gpšenične bele moke tip 500
210grjavega sladkorja
55gbelega sladkorja
1čajna žličkavaniljeve arome
1čajna žličkasoli
3/4čajne žličkesoda bikarbone
1srednje velikojajce(sobna temperatura)
1rumenjak(sobna temperatura)
190gbelih čokoladnih kapljic ali nasekljane bele čokolade(+ dodatno za posip)
pestmarshmallow penice(+ dodatno za posip)
Postopek
V manjšem loncu na nizkem ognju stopite maslo, dokler ne začne rahlo vreti. Maslo naj počasi vre, končano pa je takrat, ko se na dnu naberejo majhni rjavi koščki, pena se obarva zlate barve, vonj pa ima po praženih oreščkih.
Takrat maslo odstavite in prelijte v manjšo skodelico ter pustite, da se ohladi na sobno temperaturo. Ko je maslo ohlajeno ga postavite za 5-8 minut v hladilnik, da se maslo malo strdi in postane bolj kremno, mazljivo - ne popolnoma trdo!
Pečico segrejte na 175 stopinj.
V ločeni posodi zmešajte moko, sol in sodo.
V večji posodi zmešajte ohlajeno rjavo maslo in oba sladkorja. Z ročnim mešalnikom ali kuhinjskim robotom mešajte na srednji hitrosti 5 minut, da nastane gladka, bleda, puhasta kremna zmes.
Nato dodajte jajca, rumenjake in vaniljo in mešajte, dokler se vse ne poveže.
Dodajte polovico suhih sestavin ter mešajte na drugi hitrosti, dokler se vse ne poveže. Dodajte še preostanek sestavin in premešajte samo toliko, da ni več sledu moke. Ne mešajte predolgo.
V zmes dodajte čokoladne kapljice ali nasekljano čokolado in penice ter premešajte s silikonsko lopatico.
S pomočjo zajemalke za sladoled ali piškote zajemite maso in oblikujte kroglico težko nekje 25g-30g. Kroglico lahko oblikujete tudi ročno.
Na pekač, obložen s papirjem za peko, odložite oblikovane kroglice vsaj 2,5 cm narazen, saj se med peko razlezejo. Po želji po vrhu dodajte še kakšno penico ali čokoladne kapljice. Preostanek mase pokrijte s folijo za živila, da se ne izsuši - jaz sem pekla samo 9 piškotov na enkrat na enem pladnju.
Pecite 10-11 minut oz. tako dolgo, da se robovi obarvajo rahlo rjavo.
Pečene piškote vzemite iz pečice in pustite na pekaču še vsaj 3 minute, da se strdijo in jih je možno iz pekača odstraniti, še vroče pa lahko s pomočjo okroglega modelčka za piškote oblikujete v lepše kroge (okrogli modelček za piškote počasi in nežno zasukajte okoli vročega piškota in oblikujte robove).
Ohlajene piškote prestavite na rešetko za hlajenje in pustite, da se popolnoma ohladijo ali kar postrezite.
Marshmallow piškoti s penicami
Pri teh piškotih sem ostala brez besed.. zato mislim, da je najbolje, da piškoti in fotografije govorijo kar zase!
Hrustljavi, z mehko sredico polno mehkih, stopljenih, toplih Marshmallow penic in bele čokolade.
Popolna kombinacija, ki bo všeč vsem – tudi tistim najbolj zahtevnim sladkosnedcem!
Hrustljavi, z mehko sredico polno mehkih, stopljenih, toplih Marshmallow penic in bele čokolade.
Popolna kombinacija, ki bo všeč vsem – tudi tistim najbolj zahtevnim sladkosnedcem!
Marshmallow piškoti s penicami
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: