Prhko in hrustljavo domače listnato testo, sočna sadna sredica in kepica vašega najljubšega sladoleda.
Najlažje mini pite na svetu!
Prhko in hrustljavo domače listnato testo, sočna sadna sredica in kepica vašega najljubšega sladoleda.
Dno za pripravo galet je zelo vsestransko. Lahko ga uporabite za pripravo slanih ali sladkih galet oz. prhkih pit ali za druge sladice, kjer želite prhko, masleno dno.
Uporabite lahko domače ali kupljeno listnato testo. Sama vedno raje uporabim domače testo, saj je bolj okusno in prhko, bo pa sladica uspela tudi s kupljenim. Listnato testo je noro prhko, da se kar stopi v ustih.
Lahko ga lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku, dokler ga ne boste uporabili. Pred uporabo ga pustite približno eno uro na sobni temperaturi, da se segreje vsaj toliko, da ga lahko oblikujete.
Dno za pripravo galet je zelo vsestransko. Lahko ga uporabite za pripravo slanih ali sladkih galet oz. prhkih pit ali za druge sladice, kjer želite prhko, masleno dno.
Uporabite lahko domače ali kupljeno listnato testo. Sama vedno raje uporabim domače testo, saj je bolj okusno in prhko, bo pa sladica uspela tudi s kupljenim. Listnato testo je noro prhko, da se kar stopi v ustih.
Lahko ga lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku, dokler ga ne boste uporabili. Pred uporabo ga pustite približno eno uro na sobni temperaturi, da se segreje vsaj toliko, da ga lahko oblikujete.
Priprava je preprosta, uporabljene pa so klasične sestavine, tako da pri testu zamenjav ne svetujem.
Lahko se pa igrate z nadevi – dodate lahko sadje po izbiri ali pa ga v celoti nadomestite s čokolado. Pri dodatkih lahko izberete svoje najljubše.
Priprava je preprosta, uporabljene pa so klasične sestavine, tako da pri testu zamenjav ne svetujem.
Lahko se pa igrate z nadevi – dodate lahko sadje po izbiri ali pa ga v celoti nadomestite s čokolado. Pri dodatkih lahko izberete svoje najljubše.
Mini Galete
Nina Zorčič
Čas priprave 25mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 3mini galete
Sestavine
Testo
260gpirine bele moke(ali pšenične)
225gmasla(ohlajeno, narezano na majhne kocke)
¾čajne žličkesoli
1srednje velikojajce(mrzlo, iz hladilnika)
1jedilna žlicakisa
2jedilni žlicivode
Nadev
400gjagodičevja po izbiri (sveže ali zamrznjeno)(sveže ali zamrznjeno)
2jedilni žlicisladkorja
2jedilni žlicivode
2čajni žličkiškroba
Premaz
1majhnojajce
1jedilna žlicavode
Posip
rjav sladkor
mandlji v lističih
Dodatki
sladoled
Postopek
Ohlajeno maslo narežite na kocke in postavite za 10 minut v zamrzovalnik.
V posodo sekljalnika ali mešalnika dodajte moko in sol ter premešajte. Dodajte ohlajeno maslo in mešajte tako dolgo, da se maslo malo poveže z moko, še vedno pa je v velikosti češenj.
V ločeni posodi zmešajte jajca, vodo in kis.
Mokre sestavine dodajte k suhim v seskljalniku in 2 sekundi mešajte oz.meljite. Nato ustavite in poglejte, kako povezana je masa. Po potrebi ponovno za 1 sekundo mešajte in preverite maso. Ponovite, dokler niso mokre sestavine povezane s suhimi, maslo pa je še vedno v malo večjih kosih. Ko se zmes poveže v večjo kepo, jo prestavite na pomokano površino in pregnetite samo toliko, da se vsi majhni koščki testa združijo v enotno zmes.
Zmes razdelite na dva dela, vsakega posebej zavijte v folijo za živila in postavite v hladilnik za 15 minut.
Medtem segrejte pečico na 190 stopinj in pripravite nadev.
Sadje, vodo in sladkor segrevajte v loncu na nizkem ognju, dokler se sadje ne zmehča in spusti sokove. Dodajte škrob in premešajte. Zmes grejte tako dolgo, da se zgosti, nato pa odstavite in pustite, da se rahlo ohladi.
Ohlajeno testo razdelite na 3 enake kose, vsakega rahlo razvaljajte - ne rabi bit popoln krog, ravno zaradi tega je galeta tako posebna, rustikalna.
Razvaljane kose testa prestavite na pekač, obložen s peki papirjem.
Na sredino vsakega testa - pustite 2 cm roba - nadevajte pripravljen sadni namaz. Robove galete prepognite čez namaz, nadaljujte v smeri urinega kazalca, dokler ne prepognete vseh robov. Ponovite z vsemi galetami.
Robove galete premažite z mešanico jajc in vode ter posujte z rjavim sladkorjem.
Postavite v ogreto pečico in pecite 20-25 minut oz. tako dolgo, da se robovi zlato rjavo obarvajo.
Pustite na pekaču, da se rahlo ohladi, nato pa postrezite s kepico sladoleda.
Mini Galete
Najlažje mini pite na svetu!
Prhko in hrustljavo domače listnato testo, sočna sadna sredica in kepica vašega najljubšega sladoleda.
Najlažje mini pite na svetu!
Prhko in hrustljavo domače listnato testo, sočna sadna sredica in kepica vašega najljubšega sladoleda.
Dno za pripravo galet je zelo vsestransko. Lahko ga uporabite za pripravo slanih ali sladkih galet oz. prhkih pit ali za druge sladice, kjer želite prhko, masleno dno.
Uporabite lahko domače ali kupljeno listnato testo. Sama vedno raje uporabim domače testo, saj je bolj okusno in prhko, bo pa sladica uspela tudi s kupljenim. Listnato testo je noro prhko, da se kar stopi v ustih.
Lahko ga lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku, dokler ga ne boste uporabili. Pred uporabo ga pustite približno eno uro na sobni temperaturi, da se segreje vsaj toliko, da ga lahko oblikujete.
Dno za pripravo galet je zelo vsestransko. Lahko ga uporabite za pripravo slanih ali sladkih galet oz. prhkih pit ali za druge sladice, kjer želite prhko, masleno dno.
Uporabite lahko domače ali kupljeno listnato testo. Sama vedno raje uporabim domače testo, saj je bolj okusno in prhko, bo pa sladica uspela tudi s kupljenim. Listnato testo je noro prhko, da se kar stopi v ustih.
Lahko ga lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku, dokler ga ne boste uporabili. Pred uporabo ga pustite približno eno uro na sobni temperaturi, da se segreje vsaj toliko, da ga lahko oblikujete.
Priprava je preprosta, uporabljene pa so klasične sestavine, tako da pri testu zamenjav ne svetujem.
Lahko se pa igrate z nadevi – dodate lahko sadje po izbiri ali pa ga v celoti nadomestite s čokolado. Pri dodatkih lahko izberete svoje najljubše.
Priprava je preprosta, uporabljene pa so klasične sestavine, tako da pri testu zamenjav ne svetujem.
Lahko se pa igrate z nadevi – dodate lahko sadje po izbiri ali pa ga v celoti nadomestite s čokolado. Pri dodatkih lahko izberete svoje najljubše.
Mini Galete
Nina ZorčičSestavine
Testo
Nadev
Premaz
Posip
Dodatki
Postopek
Preberite še: