Odlična ideja za hitre a noro okusne testenine, s katerimi lahko razbijete monotonost klasičnih, dolgočasnih testenin! Tokrat imam za vas preprost recept za testenine s česnovo omako in parmezanom!
Odlična ideja za hitre a noro okusne testenine, s katerimi lahko razbijete monotonost klasičnih, dolgočasnih testenin! Tokrat imam za vas preprost recept za testenine s česnovo omako in parmezanom!
Testenine so pripravljene zelo preprosto in hitro, enako kot omake. Spodaj vas čaka recept za dve omaki – parmezanovo in česnovo. V česnovi omaki lahko uporabite olivno olje, lahko pa namesto tega uporabite tudi česnov konfit.
Kaj je česnov konfit? Gre za česen, namočen v olivnem olju in začimbah, kuhan na nizki temperaturi dlje časa, da se popolnoma zmehča in dobi sladko aromo.
Priprava je res noro preprosta, saj vse sestavine samo zmešate v manjšem pekaču in postavite v pečico za slabo uro!
Uporaba česnovega konfita pa je vsestranska! Uporabite ga lahko v raznih namazih, kot dodatek k omakam za testenine, meso itd. Več o česnovem konfitu tukaj.
Tokrat ga bomo uporabili kot osnovo naše česnove omake, lahko pa uporabite tudi olivno olje.
Z vami delim tudi zelo preprost recept za pripravo parmezanove kreme. Sirna parmezanova krema je zelo gosta in gladka, polna okusa in zelo vsestranska.
Uporabite jo lahko kot omako testeninam, kot omako oz. “dip” za tortilje, kot namaz za “grilled cheese” sendviče, kot namaz za popečene kruhke ali za kanapeje.
Pripravite pa jo lahko tudi v kombinaciji s pestom, recept tukaj.
Testenine so pripravljene zelo preprosto in hitro, enako kot omake. Spodaj vas čaka recept za dve omaki – parmezanovo in česnovo. V česnovi omaki lahko uporabite olivno olje, lahko pa namesto tega uporabite tudi česnov konfit.
Kaj je česnov konfit? Gre za česen, namočen v olivnem olju in začimbah, kuhan na nizki temperaturi dlje časa, da se popolnoma zmehča in dobi sladko aromo.
Priprava je res noro preprosta, saj vse sestavine samo zmešate v manjšem pekaču in postavite v pečico za slabo uro!
Uporaba česnovega konfita pa je vsestranska! Uporabite ga lahko v raznih namazih, kot dodatek k omakam za testenine, meso itd. Več o česnovem konfitu tukaj.
Tokrat ga bomo uporabili kot osnovo naše česnove omake, lahko pa uporabite tudi olivno olje.
Z vami delim tudi zelo preprost recept za pripravo parmezanove kreme. Sirna parmezanova krema je zelo gosta in gladka, polna okusa in zelo vsestranska.
Uporabite jo lahko kot omako testeninam, kot omako oz. “dip” za tortilje, kot namaz za “grilled cheese” sendviče, kot namaz za popečene kruhke ali za kanapeje.
Pripravite pa jo lahko tudi v kombinaciji s pestom, recept tukaj.
Za pripravo lahko uporabite poljubne testenine, svetujem pa da jih pripravite “al dente”, torej da so na ugriz še malenkost trde, ne preveč, saj jih boste kasneje pogreli še na ponvi skupaj z omako.
Za pripravo lahko uporabite poljubne testenine, svetujem pa da jih pripravite “al dente”, torej da so na ugriz še malenkost trde, ne preveč, saj jih boste kasneje pogreli še na ponvi skupaj z omako.
Testenine s česnovo omako in parmezanom
Nina Zorčič
Čas priprave 15min
Čas peke 20min
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Testenine
250gtestenin po izbiri
voda
ščepsoli
Parmezanova krema
145gpolnomastnega mleka
130gsmetane za stepanje
150gparmezana(uporabite parmezan v kosu in ga naribajte sami)
ščepsoli
¼čajne žličkemuškatnega oreščka
Česnova omaka
1jedilna žlicaolivnega olja(ali česnovega konfita - kliknite za recept)
3strokičesna(nasekljani)
½parmezanove kreme(recept zgoraj - dodate lahko tudi več/manj)
ščepsoli(opcijsko, po občutku)
Dodatki
olivno olje
parmezan
parmezanova krema
bazilika
Postopek
V večji posodi zavrite večjo količino vode. Dodajte ščep soli in testenine ter kuhajte v skladu z navodili na vrečki. Svetujem, da testenine kuhate samo do stopnje "al dente" torej ko so na ugriz še malenkost trde, ne preveč, saj jih boste kasneje pogreli še na ponvi skupaj z omako. Medtem ko se kuhajo testenine pripravite parmezanovo kremo.
V manjšem loncu na srednjem ognju segrevajte mleko in smetano za stepanje. Segrevajte vsaj 5 minut, preden zmes zavre pa dodajte nariban parmezan in s pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte.
Kuhajte na nizkem do srednjem ognju, dokler ne nastane gladka, gosta krema. Na koncu dodajte ščep soli in muškatni orešček ter premešajte. Poskusite in po želji dodajte več začimb.
Kuhane testenine dobro odcedite in pustite v cedilu še kako minuto, da odteče odvečna voda.
Na večji ponvi na nizkem do srednjem ognju segrejte žlico olivnega olja ali česnovega konfita (povezava do recepta zgoraj v sestavinah). Ko je olje segreto na ponev dodajte nasekljan česen in premešajte. Česen malo popražite, ne pustite pa, da se začne žgati.
Nato dodajte polovico parmezanove kreme (po okusu tudi več/manj) in premešajte. Kuhajte par minut, da se vse poveže. Dodajte odcejene testenine in premešajte, da se testenine prekrijejo z omako.
Vse skupaj dobro premešajte in poskusite - po želji dodajte sol ali ostale začimbe.
Testenine razdelite na pripravljena krožnika, pokapajte z olivnim olje, prekrijte z naribanim parmezanom in po želji dodajte še kakšno žlico parmezanove kreme ter baziliko.
Postrezite takoj, preostanek kreme pa lahko shranite v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.
KLJUČNE BESEDE česnova omaka, parmezan, parmezanova krema, testenine
Testenine s česnovo omako in parmezanom
Odlična ideja za hitre a noro okusne testenine, s katerimi lahko razbijete monotonost klasičnih, dolgočasnih testenin! Tokrat imam za vas preprost recept za testenine s česnovo omako in parmezanom!
Testenine so pripravljene zelo preprosto in hitro, enako kot omake. Spodaj vas čaka recept za dve omaki – parmezanovo in česnovo. V česnovi omaki lahko uporabite olivno olje, lahko pa namesto tega uporabite tudi česnov konfit.
Kaj je česnov konfit? Gre za česen, namočen v olivnem olju in začimbah, kuhan na nizki temperaturi dlje časa, da se popolnoma zmehča in dobi sladko aromo.
Priprava je res noro preprosta, saj vse sestavine samo zmešate v manjšem pekaču in postavite v pečico za slabo uro!
Uporaba česnovega konfita pa je vsestranska! Uporabite ga lahko v raznih namazih, kot dodatek k omakam za testenine, meso itd. Več o česnovem konfitu tukaj.
Tokrat ga bomo uporabili kot osnovo naše česnove omake, lahko pa uporabite tudi olivno olje.
Z vami delim tudi zelo preprost recept za pripravo parmezanove kreme. Sirna parmezanova krema je zelo gosta in gladka, polna okusa in zelo vsestranska.
Uporabite jo lahko kot omako testeninam, kot omako oz. “dip” za tortilje, kot namaz za “grilled cheese” sendviče, kot namaz za popečene kruhke ali za kanapeje.
Pripravite pa jo lahko tudi v kombinaciji s pestom, recept tukaj.
Testenine so pripravljene zelo preprosto in hitro, enako kot omake. Spodaj vas čaka recept za dve omaki – parmezanovo in česnovo. V česnovi omaki lahko uporabite olivno olje, lahko pa namesto tega uporabite tudi česnov konfit.
Kaj je česnov konfit? Gre za česen, namočen v olivnem olju in začimbah, kuhan na nizki temperaturi dlje časa, da se popolnoma zmehča in dobi sladko aromo.
Priprava je res noro preprosta, saj vse sestavine samo zmešate v manjšem pekaču in postavite v pečico za slabo uro!
Uporaba česnovega konfita pa je vsestranska! Uporabite ga lahko v raznih namazih, kot dodatek k omakam za testenine, meso itd. Več o česnovem konfitu tukaj.
Tokrat ga bomo uporabili kot osnovo naše česnove omake, lahko pa uporabite tudi olivno olje.
Z vami delim tudi zelo preprost recept za pripravo parmezanove kreme. Sirna parmezanova krema je zelo gosta in gladka, polna okusa in zelo vsestranska.
Uporabite jo lahko kot omako testeninam, kot omako oz. “dip” za tortilje, kot namaz za “grilled cheese” sendviče, kot namaz za popečene kruhke ali za kanapeje.
Pripravite pa jo lahko tudi v kombinaciji s pestom, recept tukaj.
Za pripravo lahko uporabite poljubne testenine, svetujem pa da jih pripravite “al dente”, torej da so na ugriz še malenkost trde, ne preveč, saj jih boste kasneje pogreli še na ponvi skupaj z omako.
Za pripravo lahko uporabite poljubne testenine, svetujem pa da jih pripravite “al dente”, torej da so na ugriz še malenkost trde, ne preveč, saj jih boste kasneje pogreli še na ponvi skupaj z omako.
Testenine s česnovo omako in parmezanom
Nina ZorčičSestavine
Testenine
Parmezanova krema
Česnova omaka
Dodatki
Postopek
Preberite še: