Moj prvi preprost recept za pico! In to ne kar klasično – tokrat sem se igrala s sestavinami in sem namesto paradižnikove omake uporabila nekaj bolj zanimivega – figovo marmelado.
B O Ž A N S K O – morate poskusiti.
Moj prvi preprost recept za pico! In to ne kar klasično – tokrat sem se igrala s sestavinami in sem namesto paradižnikove omake uporabila nekaj bolj zanimivega – figovo marmelado.
B O Ž A N S K O – morate poskusiti.
Pred vami je najlažji recept za pico – testo je zmešano v eni posodi, gnetete ga lahko z rokami ali s pomočjo kuhinjskega robota, vzhajamo pa ga samo enkrat.
Vaše testo bo pripravljeno v eni uri, pečeno pa v 20 minutah. Takoj za tem lahko uživat v odlični kombinaciji hrustljave skorje, figove marmelade, veganskega sira in sveže bazilike.
Figova marmelada in figov konfit se velikokrat uživata v kombinaciji s kruhom in sirom, saj se okusa res odlično dopolnjujeta.
Ta okus sem prvič poskusila na sirovi plošči in me je tako navdušil, da sem ga morala ustvariti še v obliki pice.
Pred vami je najlažji recept za pico – testo je zmešano v eni posodi, gnetete ga lahko z rokami ali s pomočjo kuhinjskega robota, vzhajamo pa ga samo enkrat.
Vaše testo bo pripravljeno v eni uri, pečeno pa v 20 minutah. Takoj za tem lahko uživat v odlični kombinaciji hrustljave skorje, figove marmelade, veganskega sira in sveže bazilike.
Figova marmelada in figov konfit se velikokrat uživata v kombinaciji s kruhom in sirom, saj se okusa res odlično dopolnjujeta.
Ta okus sem prvič poskusila na sirovi plošči in me je tako navdušil, da sem ga morala ustvariti še v obliki pice.
Testo je pripravljeno s pšenično belo moko, suhim kvasom, soljo, olivnim oljem in mlačno vodo.
Po vrhu testa dodamo figovo marmelado, ribano vegansko mozzarello, bio suhe fige in začimbe za pico. Slednje sem naročila pri Eko Škrnicl in res odlično sede k ostalim okusom.
Po vrhu pa še sveža bazilika, ker brez nje ni prave pice, kajne?
Testo je pripravljeno s pšenično belo moko, suhim kvasom, soljo, olivnim oljem in mlačno vodo.
Po vrhu testa dodamo figovo marmelado, ribano vegansko mozzarello, bio suhe fige in začimbe za pico. Slednje sem naročila pri Eko Škrnicl in res odlično sede k ostalim okusom.
Po vrhu pa še sveža bazilika, ker brez nje ni prave pice, kajne?
Veganska pica s figami
Nina Zorčič
Čas priprave 1ura
Čas peke 20min
Vrsta obroka Kosilo
Količina 8kosov
Sestavine
Testo
250gpšenične bele moke tip 500
½vrečkesuhega kvasa
¾čajne žličkesoli
150mlmlačne vode
½jedilne žliceolivnega olja
Nadevi
4jedilne žlicefigove marmelade ali figovega konfita
100-150gveganske ribane mozzarelle
½čajne žličkezačimb za pico od Eko Škrnicl
Dodatki
bio suhe fige od Eko Škrnicl
sveža bazilika
Postopek
V posodi kuhinjskega robota (ali v navadni, večji posodi) zmešajte moko, kvas, sol, vodo in olivno olje. S pomočjo kuhinjskega robota in nastavka za gnetenje gnetite vsaj 5-10 minut, dokler ne nastane gladko, prožno testo, ki se med rahlim vlečenjem ne pretrga. Po želji lahko testo gnetete tudi na roke.
Testo prestavite v večjo, rahlo naoljeno, posodo, jo pokrijte s čisto kuhinjsko krpo in pustite vzhajati vsaj 45 minut oz. dokler se testo ne podvoji.
Pečico segrejte na 225 stopinj.
Vzhajano testo oblikujte na papirju za peko. Pekač vstavite v pečico in pecite 5 minut.
Vzemite iz pečice in premažite s figovo marmelado. Posujte z vegansko mozzarello in začinite z začimbami za pico.
Postavite nazaj v pečico in pecite še 15 minut oz. tako dolgo, da se skorja obarva zlato rjavo.
Vzemite iz pečice, dodajte suhe fige in svežo baziliko. Postrezite takoj.
Veganska pica s figami
Moj prvi preprost recept za pico! In to ne kar klasično – tokrat sem se igrala s sestavinami in sem namesto paradižnikove omake uporabila nekaj bolj zanimivega – figovo marmelado.
B O Ž A N S K O – morate poskusiti.
Moj prvi preprost recept za pico! In to ne kar klasično – tokrat sem se igrala s sestavinami in sem namesto paradižnikove omake uporabila nekaj bolj zanimivega – figovo marmelado.
B O Ž A N S K O – morate poskusiti.
Pred vami je najlažji recept za pico – testo je zmešano v eni posodi, gnetete ga lahko z rokami ali s pomočjo kuhinjskega robota, vzhajamo pa ga samo enkrat.
Vaše testo bo pripravljeno v eni uri, pečeno pa v 20 minutah. Takoj za tem lahko uživat v odlični kombinaciji hrustljave skorje, figove marmelade, veganskega sira in sveže bazilike.
Figova marmelada in figov konfit se velikokrat uživata v kombinaciji s kruhom in sirom, saj se okusa res odlično dopolnjujeta.
Ta okus sem prvič poskusila na sirovi plošči in me je tako navdušil, da sem ga morala ustvariti še v obliki pice.
Pred vami je najlažji recept za pico – testo je zmešano v eni posodi, gnetete ga lahko z rokami ali s pomočjo kuhinjskega robota, vzhajamo pa ga samo enkrat.
Vaše testo bo pripravljeno v eni uri, pečeno pa v 20 minutah. Takoj za tem lahko uživat v odlični kombinaciji hrustljave skorje, figove marmelade, veganskega sira in sveže bazilike.
Figova marmelada in figov konfit se velikokrat uživata v kombinaciji s kruhom in sirom, saj se okusa res odlično dopolnjujeta.
Ta okus sem prvič poskusila na sirovi plošči in me je tako navdušil, da sem ga morala ustvariti še v obliki pice.
Testo je pripravljeno s pšenično belo moko, suhim kvasom, soljo, olivnim oljem in mlačno vodo.
Po vrhu testa dodamo figovo marmelado, ribano vegansko mozzarello, bio suhe fige in začimbe za pico. Slednje sem naročila pri Eko Škrnicl in res odlično sede k ostalim okusom.
Po vrhu pa še sveža bazilika, ker brez nje ni prave pice, kajne?
Testo je pripravljeno s pšenično belo moko, suhim kvasom, soljo, olivnim oljem in mlačno vodo.
Po vrhu testa dodamo figovo marmelado, ribano vegansko mozzarello, bio suhe fige in začimbe za pico. Slednje sem naročila pri Eko Škrnicl in res odlično sede k ostalim okusom.
Po vrhu pa še sveža bazilika, ker brez nje ni prave pice, kajne?
Veganska pica s figami
Nina ZorčičSestavine
Testo
Nadevi
Dodatki
Postopek
Preberite še: