Veganske “Frozen Jogurt” ploščice so odlična ideja za osvežilno, ledeno sladico, pripravljeno noro hitro in čisto brez mlečnih izdelkov.
Veganske “Frozen Jogurt” ploščice so odlična ideja za osvežilno, ledeno sladico, pripravljeno noro hitro in čisto brez mlečnih izdelkov.
Moje veganske “Frozen Jogurt” ploščice so narejene hitro in brez kompliciranja! Pripravljene v dveh posodah, enem pekaču in v manj kot 10 minutah!
Najtežji del priprave je.. čakanje, da se ploščice ohladijo in strdijo.
Moje veganske “Frozen Jogurt” ploščice so narejene hitro in brez kompliciranja! Pripravljene v dveh posodah, enem pekaču in v manj kot 10 minutah!
Najtežji del priprave je.. čakanje, da se ploščice ohladijo in strdijo.
Ploščice so sestavljene iz dveh plasti. Hrustljavo dno je sestavljeno iz mueslijev in slajeno s kokosovim sladkorjem, oboje pa sem naročila pri Eko Škrnicl. Kot vezivo pa sem uporabila klasiko – kokosovo olje in kanček javorjevega sirupa, ki doda odlično aromo.
Kremasta, “Frozen Jogurt” sredica je sestavljena iz kokosovega jogurta oz. kreme, javorjevega sirupa in vanilje. Kombinacija vseh teh okusov je nora!
Da pa se bolj približamo realnemu okusu zamrznjenega jogurta pa sem dodala še malo limoninega soka – lepo nevtralizira sladkobo in poudari kislost jogurta.
Spodaj vas čakajo možne menjave sestavin.
Kokosov jogurt lahko zamenjate s poljubim rastlinskim jogurtom, lahko pa seveda uporabite tudi klasičen jogurt, če jih ne bi želeli pripraviti vegansko.
Namesto mueslijev lahko uporabite kosmiče ali granolo po izbiri.
Namesto malin pa lahko uporabite drugo jagodičevje ali sadje po izbiri.
Prav tako ste lahko kreativni pri dodatkih – jaz sem uporabila goji jagode, lahko pa namesto tega dodate nastrgan kokos, mandlje v lističih, vegansko belo čokolado, čokoladne kapljice itd.
Ploščice so sestavljene iz dveh plasti. Hrustljavo dno je sestavljeno iz mueslijev in slajeno s kokosovim sladkorjem, oboje pa sem naročila pri Eko Škrnicl. Kot vezivo pa sem uporabila klasiko – kokosovo olje in kanček javorjevega sirupa, ki doda odlično aromo.
Kremasta, “Frozen Jogurt” sredica je sestavljena iz kokosovega jogurta oz. kreme, javorjevega sirupa in vanilje. Kombinacija vseh teh okusov je nora!
Da pa se bolj približamo realnemu okusu zamrznjenega jogurta pa sem dodala še malo limoninega soka – lepo nevtralizira sladkobo in poudari kislost jogurta.
Spodaj vas čakajo možne menjave sestavin.
Kokosov jogurt lahko zamenjate s poljubim rastlinskim jogurtom, lahko pa seveda uporabite tudi klasičen jogurt, če jih ne bi želeli pripraviti vegansko.
Namesto mueslijev lahko uporabite kosmiče ali granolo po izbiri.
Namesto malin pa lahko uporabite drugo jagodičevje ali sadje po izbiri.
Prav tako ste lahko kreativni pri dodatkih – jaz sem uporabila goji jagode, lahko pa namesto tega dodate nastrgan kokos, mandlje v lističih, vegansko belo čokolado, čokoladne kapljice itd.
Veganske "Frozen Yogurt" ploščice
Nina Zorčič
Čas priprave 10min
Vrsta obroka Sladica
Količina 10ploščic
Sestavine
Dno
200gbio muesli klasik od Eko Škrnicl
20gbio kokosovega sladkorja od Eko Škrnicl
55gkokosovega olja(stopljeno)
1čajna žličkajavorjevega sirupa
Frozen jogurt krema
390gkokosovega jogurta ali kreme(ali rastlinski jogurt po izbiri)
30gjavorjevega sirupa
2čajni žlički vaniljeve arome
10gvanili sladkorja ali bio kokosovega sladkorja od Eko Škrnicl
1jedilna žlicasvežega limoninega soka
200gsvežih ali zamrznjenih malin
Dodatki
sveže ali zamrznjene maline
bio goji jagode od Eko Škrnicl
nastrgan kokos
Postopek
Pripravite dno. V mešalniku ali sekljalniku zmeljite mueslije oz. granolo, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes. Ni potrebno, da meljete čisto do gladke peskaste teksture
Dodajte kokosov sladkor, stopljeno olje in javorjev sirup ter premešajte.
V pekaču premera 18 cm oblikujte ravno dno. Postavite v zamrzovalnik, medtem pa pripravite Frozen jogurt kremo.
V večji posodi zmešajte jogurt, javorjev sirup, vaniljevo aromo, sladkor in limonin sok. Premešajte, da nastane enotna, gladka krema.
Na koncu v kremo dodajte še maline in s pomočjo silikonske lopatice samo nežno premešajte, da se maline razporedijo po kremi - mešajte nežno, da jih ne zmečkate.
Kremo prelijte po ohlajenem dnu, po vrhu posujte z malinami, goji jagodami in kokosom.
Postavite v hladilnik za vsaj 3 ure oz. tako dolgo, da se krema strdi.
Ohlajene ploščice narežite in postrezite, hranite pa jih v zamrzovalniku.
KLJUČNE BESEDE frozen jogurt, jogurtove ploščice, veganska sladica
Veganske “Frozen Yogurt” ploščice
Veganske “Frozen Jogurt” ploščice so odlična ideja za osvežilno, ledeno sladico, pripravljeno noro hitro in čisto brez mlečnih izdelkov.
Veganske “Frozen Jogurt” ploščice so odlična ideja za osvežilno, ledeno sladico, pripravljeno noro hitro in čisto brez mlečnih izdelkov.
Moje veganske “Frozen Jogurt” ploščice so narejene hitro in brez kompliciranja! Pripravljene v dveh posodah, enem pekaču in v manj kot 10 minutah!
Najtežji del priprave je.. čakanje, da se ploščice ohladijo in strdijo.
Moje veganske “Frozen Jogurt” ploščice so narejene hitro in brez kompliciranja! Pripravljene v dveh posodah, enem pekaču in v manj kot 10 minutah!
Najtežji del priprave je.. čakanje, da se ploščice ohladijo in strdijo.
Ploščice so sestavljene iz dveh plasti. Hrustljavo dno je sestavljeno iz mueslijev in slajeno s kokosovim sladkorjem, oboje pa sem naročila pri Eko Škrnicl. Kot vezivo pa sem uporabila klasiko – kokosovo olje in kanček javorjevega sirupa, ki doda odlično aromo.
Kremasta, “Frozen Jogurt” sredica je sestavljena iz kokosovega jogurta oz. kreme, javorjevega sirupa in vanilje. Kombinacija vseh teh okusov je nora!
Da pa se bolj približamo realnemu okusu zamrznjenega jogurta pa sem dodala še malo limoninega soka – lepo nevtralizira sladkobo in poudari kislost jogurta.
Spodaj vas čakajo možne menjave sestavin.
Kokosov jogurt lahko zamenjate s poljubim rastlinskim jogurtom, lahko pa seveda uporabite tudi klasičen jogurt, če jih ne bi želeli pripraviti vegansko.
Namesto mueslijev lahko uporabite kosmiče ali granolo po izbiri.
Namesto malin pa lahko uporabite drugo jagodičevje ali sadje po izbiri.
Prav tako ste lahko kreativni pri dodatkih – jaz sem uporabila goji jagode, lahko pa namesto tega dodate nastrgan kokos, mandlje v lističih, vegansko belo čokolado, čokoladne kapljice itd.
Ploščice so sestavljene iz dveh plasti. Hrustljavo dno je sestavljeno iz mueslijev in slajeno s kokosovim sladkorjem, oboje pa sem naročila pri Eko Škrnicl. Kot vezivo pa sem uporabila klasiko – kokosovo olje in kanček javorjevega sirupa, ki doda odlično aromo.
Kremasta, “Frozen Jogurt” sredica je sestavljena iz kokosovega jogurta oz. kreme, javorjevega sirupa in vanilje. Kombinacija vseh teh okusov je nora!
Da pa se bolj približamo realnemu okusu zamrznjenega jogurta pa sem dodala še malo limoninega soka – lepo nevtralizira sladkobo in poudari kislost jogurta.
Spodaj vas čakajo možne menjave sestavin.
Kokosov jogurt lahko zamenjate s poljubim rastlinskim jogurtom, lahko pa seveda uporabite tudi klasičen jogurt, če jih ne bi želeli pripraviti vegansko.
Namesto mueslijev lahko uporabite kosmiče ali granolo po izbiri.
Namesto malin pa lahko uporabite drugo jagodičevje ali sadje po izbiri.
Prav tako ste lahko kreativni pri dodatkih – jaz sem uporabila goji jagode, lahko pa namesto tega dodate nastrgan kokos, mandlje v lističih, vegansko belo čokolado, čokoladne kapljice itd.
Veganske "Frozen Yogurt" ploščice
Nina ZorčičSestavine
Dno
Frozen jogurt krema
Dodatki
Postopek
Preberite še: