Obožujem medenjake! In končno sem tudi sama pripravila recept, po katerem čisto vedno uspejo božanski medenjaki, skoraj takšni kot tisti iz trgovine: mehki, puhasti in prekriti s čokolado, skratka SLASTNI!
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Medenjake sem pripravila na klasičen način, dodala sem jim torej velikooo medu, za tisto pravo medenjak aromo pa sem dodala še melaso trsnega sladkorja. Gre za temno, medu podobno sladilo, ki ima edinstveno aromo in je skoraj ključno za popoln okus medenjakov.
Na blogu vas čaka še ogromno receptov za piškote – vse najdete tukaj.
Za vas sem ustvarila že raznovrstne piškote: brez moke, z ovseno moko, brez glutena, beljakovinske in druge fit verzije, brez peke itd. Pokukajte!
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Preprosti medenjaki
Nina Zorčič
Čas priprave 10 minutesmins
Čas peke 12 minutesmins
Vrsta obroka Sladica
Količina 15piškotov
Sestavine
Medenjaki
250gbele moke
110g cvetličnega medu(ali agavinega sirupa)
30gvode
1jžcimeta
75gsladkorja
¼čžsoda bikarbone
65gstopljenega kokosovega olja
½jžmelase(dodajte na koncu)
Preliv
stopljena temna čokolada
Postopek
Pečico segrejte na 170 stopinj.
V večji posodi zmešajte vse sestavine (razen melase) za medenjake. Premešajte z lopatko al pregnetite z rokami. Ko dobite kompaktno, gladko, rahlo vlažno maso, dodajte še melaso in maso z lopatko malo premešajte, da ostanejo temnejše sledi melase.
Iz mase oblikujte kroglice v velikosti jedilne žlice - nastane približno 15 piškotov.
Položite na pekač, obložen s papirjem za peko in pecite 10-12 minut oz. toliko časa, da so piškoti zlato zapečeni ampak še vedno mehki, saj se strdijo med hlajenjem. Po želji prelijte s stopljeno čokolado.
KLJUČNE BESEDE gingerbread cookies, homemade gingerbread cookies, medenjaki, mehki medenjaki, najboljši medenjaki, preprosti medenjaki, puhasti medenjaki, soft gingerbread cookies
Preprosti medenjaki
Obožujem medenjake! In končno sem tudi sama pripravila recept, po katerem čisto vedno uspejo božanski medenjaki, skoraj takšni kot tisti iz trgovine: mehki, puhasti in prekriti s čokolado, skratka SLASTNI!
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Medenjake sem pripravila na klasičen način, dodala sem jim torej velikooo medu, za tisto pravo medenjak aromo pa sem dodala še melaso trsnega sladkorja. Gre za temno, medu podobno sladilo, ki ima edinstveno aromo in je skoraj ključno za popoln okus medenjakov.
Na blogu vas čaka še ogromno receptov za piškote – vse najdete tukaj.
Za vas sem ustvarila že raznovrstne piškote: brez moke, z ovseno moko, brez glutena, beljakovinske in druge fit verzije, brez peke itd. Pokukajte!
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Preprosti medenjaki
Nina ZorčičSestavine
Medenjaki
Preliv
Postopek
Preberite še: