Z vami delim idejo, kako lahko porabite ostanke prazničnih mehkih medenjakov ali drugih prazničnih piškotov itd., ki so vam ostali in ne veste, kaj bi z njimi. Ali pa imate mogoče kakšne piškote na zalogi, ki sami po sebi niso najboljši - no, z nekaj dodatki lahko z njimi ustvarite res okusne "Cake Pops" kroglice. Tako uporabite ostanke hrane in poskrbite za manj zavržene hrane, hkrati pa na hitro ustvarite okusno "bite size" sladico. Take kroglice se tudi odlično zamrznejo, potem pa jih lahko pred obiski preprosto odtalite in domača sladica je na voljo!
Za moje kroglice sem uporabila mešanico mehkih medenjakov in medenjakovih piškotov. Ti piškoti so imeli še malo dodanih citrusov, kar je res popestrilo kroglice, zato sem v opomne recepta dodala, da lahko opcijsko dodate tudi kanček limoninega sladkorja, ki pa ni nujen.
Zdrobljenim piškotom dodamo še mokre sestavine - moja klasika so mascarpone ali kremni sir, v kolikor pa tega nimam pa dodam jogurt ali puding. Za dodatno sladkobo svetujem čokoladni ali lešnikov namaz, stopljeno čokolado itd. Za dodaten, bolj močen medenjakov okus pa sem dodala še mešanico medenjak začimb, ki jo lahko zamenjate z domačo mešnico cimeta, muškatnega oreščka, janeža itd. Mokre sestavine poskrbijo, da se vse skupaj poveže in nastane kompaktna masa, iz katere lahko oblikujemo kroglice.
Pri "Cake Popsih" ni trdno zapisanih pravil, ki jim morate slepo slediti. S sestavinami se lahko igrate in jed pripravite čisto po vašem okusu. Dodate dodatke, ki jih imate radi ali pa jih imate na zalogi in bi jih radi porabili.
Kroglice potem prelijte z izbrano čokolado - belo, mlečno temno, tisto z drobljenimi lešniki ali piškoti itd. Uporabite lahko tudi mešanico bele in temne čokolade. Tako nastane okusna svetla "bež" čokolada, ki ustvari lep kontrast od kroglice. Za piko na i pa poskrbijo še mleti piškoti ali oreščki, ki jih lahko posujete po vrhu za ekstra hrustljavost.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za "Cake Pops" kroglice ali tiste na palčki v obliki lučke. Pripravila em že takšne z vaniljo in jagodo, s korenčkom in Cheesecake kremo, Brownie okus, s karamelo jabolkami in oreščki itd. Vse najdete
tukaj.
Medenjakove kroglice iz ostanka prazničnih piškotov
Čas priprave 15mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 27kroglic
Sestavine
Medenjakove kroglice
650gmehkih medenjakov ali drugih prazničnih piškotov(+ dodatno za posip)
4jedilne žlicemascarpone sira(dodajajte sproti in po potrebi več/manj glede na izbrane piškote)
½čajne žličkemedenjakovih začimb(kupljena ali domača mešanica, dodajte po potrebi tudi več/manj)
1jedilna žlicačokoladnega namaza(Nutella ali drug namaz po izbiri)
1jedilna žlicamedu ali javorjevega sirupa
opcijsko: žlica limoninega sladkorja, če imate na zalogi in če izbrani piškoti nimajo cistusove note
Preliv in posip
200gstopljene temne čokolade
olje po potrebi, za razredičt čokolado
zdrobljeni piškoti za posip(ali nasekljani oreščki)
Postopek
Piškote zmeljite, da dobite grobemu pesku podobno zmes.
Zmletim piškotom dodajte še vse ostale sestavine in pregnetite, najbolje kar z rokami. Poskusite in po želji dodajte sladilo ali več mascarpone kreme.
Iz mase oblikujte približno 27 kroglic, pomagate si lahko tudi z manjšo zajemalko za sladoled.
Oblikovane kroglice položite na krožnik in postavite v zamrzovalnik za 15 minut, medtem pa stopite čokolado in ji, po potrebi, če je pregosta, vmešajte olje.
Ohlajene kroglice pomočite v stopljeno čokolado in posujte z nasekljanimi piškoti.
Postavite v hladilnik za par minut, da se čokolada strdi in postrezite.
Medenjakove kroglice iz ostanka prazničnih piškotov
Z vami delim idejo, kako lahko porabite ostanke prazničnih mehkih medenjakov ali drugih prazničnih piškotov itd., ki so vam ostali in ne veste, kaj bi z njimi. Ali pa imate mogoče kakšne piškote na zalogi, ki sami po sebi niso najboljši - no, z nekaj dodatki lahko z njimi ustvarite res okusne "Cake Pops" kroglice. Tako uporabite ostanke hrane in poskrbite za manj zavržene hrane, hkrati pa na hitro ustvarite okusno "bite size" sladico. Take kroglice se tudi odlično zamrznejo, potem pa jih lahko pred obiski preprosto odtalite in domača sladica je na voljo!
Za moje kroglice sem uporabila mešanico mehkih medenjakov in medenjakovih piškotov. Ti piškoti so imeli še malo dodanih citrusov, kar je res popestrilo kroglice, zato sem v opomne recepta dodala, da lahko opcijsko dodate tudi kanček limoninega sladkorja, ki pa ni nujen.
Zdrobljenim piškotom dodamo še mokre sestavine - moja klasika so mascarpone ali kremni sir, v kolikor pa tega nimam pa dodam jogurt ali puding. Za dodatno sladkobo svetujem čokoladni ali lešnikov namaz, stopljeno čokolado itd. Za dodaten, bolj močen medenjakov okus pa sem dodala še mešanico medenjak začimb, ki jo lahko zamenjate z domačo mešnico cimeta, muškatnega oreščka, janeža itd. Mokre sestavine poskrbijo, da se vse skupaj poveže in nastane kompaktna masa, iz katere lahko oblikujemo kroglice.
Pri "Cake Popsih" ni trdno zapisanih pravil, ki jim morate slepo slediti. S sestavinami se lahko igrate in jed pripravite čisto po vašem okusu. Dodate dodatke, ki jih imate radi ali pa jih imate na zalogi in bi jih radi porabili.
Kroglice potem prelijte z izbrano čokolado - belo, mlečno temno, tisto z drobljenimi lešniki ali piškoti itd. Uporabite lahko tudi mešanico bele in temne čokolade. Tako nastane okusna svetla "bež" čokolada, ki ustvari lep kontrast od kroglice. Za piko na i pa poskrbijo še mleti piškoti ali oreščki, ki jih lahko posujete po vrhu za ekstra hrustljavost.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za "Cake Pops" kroglice ali tiste na palčki v obliki lučke. Pripravila em že takšne z vaniljo in jagodo, s korenčkom in Cheesecake kremo, Brownie okus, s karamelo jabolkami in oreščki itd. Vse najdete tukaj.
Medenjakove kroglice iz ostanka prazničnih piškotov
Sestavine
Medenjakove kroglice
Preliv in posip
Postopek
Preberite še: