Danes pa malo drugačna sladica, za tiste prave pregrehe: hrustljavi ocvrti “Churros rogljički” s hrustljavim cimetovim posipom.
“Churros rogljički” so ocvrti v @geazakladnicaolj arašidovem olju, ki odlično prenaša visoke temperature, zato je odličen za cvretje rogljičkov in drugih pustnih dobrot.
Postrezite jih s skodelico domače vroče čokolade, kot tradicionalno postrežejo churrose.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Naše pečene hrustljave “Churros rogljičke” lahko postrežete tudi s pistacijevim namazom ali dodatki po izbiri. Najboljši so še topli, sveže pečeni, takrat jih tudi takoj povaljajte v sladkorju, da se dobro oprime. Če se sladkor ne oprime rogljičkov jih nežno pokapajte z vodo in poskusite ponovno.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za sladice – vse najdete tukaj.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Pečeni hrustljavi “Churros rogljički”
Nina Zorčič
Čas priprave 15 minutesmins
Čas peke 15 minutesmins
Vrsta obroka Sladica
Količina 16rogljičkov
Sestavine
Rogljički
325gmoke + dodatne jž po potrebi
4jžmletih lešnikov
40gsladkorja
2čžpecilnega praška
½čžsoli
3srednjajajca
59gstopljenega masla
1jžvanilje
arašidovo olje Gea
Posip in dodatki
sladkor + cimet
pistacijev namaz
vroča čokolada
Postopek
Vse za rogljičke zmešajte v posodi mešalnika (ali v navadni posodi, če boste gnetli na roke) in na srednji hitrosti gnetite par minut, da se vse poveže v enotno maso. Po potrebi, če je testo res mokro, dodajte še kakšno jž moke.
Prestavite na pomokan papir za peko, rahlo posujte z moko po vrhu in razvaljajte testo čimbolj na tanko.
Odrežite neravne robove, razdelite na polovico in izrežite mini trikotnike. Zarolajte od širše strani proti ožji in dobili boste rogljičke.
Segrejte olje do 170 stopinj, nato vanj previdno položite nekaj rogljičkov, naj ne bodo preveč natlačeni skupaj v ponvi. Pecite 3 minute do zlate barve, nato odstranite iz ponve in jih povaljajte v mešanici sladkorja in cimeta. Če se posip ne oprime rogljičkov jih pred tem rahlo navlažite z vodo ali mlekom. Postrezite z namazi.
KLJUČNE BESEDE air fryer churrosi, churros rogljički, churrosi, churrosi z vročo čokolado, čokoladni churrosi, čokoladni rogljički, domači churrosi, hrustljavi rogljički, ocvrti rogljički
Pečeni hrustljavi “Churros rogljički”
Danes pa malo drugačna sladica, za tiste prave pregrehe: hrustljavi ocvrti “Churros rogljički” s hrustljavim cimetovim posipom.
“Churros rogljički” so ocvrti v @geazakladnicaolj arašidovem olju, ki odlično prenaša visoke temperature, zato je odličen za cvretje rogljičkov in drugih pustnih dobrot.
Postrezite jih s skodelico domače vroče čokolade, kot tradicionalno postrežejo churrose.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Naše pečene hrustljave “Churros rogljičke” lahko postrežete tudi s pistacijevim namazom ali dodatki po izbiri. Najboljši so še topli, sveže pečeni, takrat jih tudi takoj povaljajte v sladkorju, da se dobro oprime. Če se sladkor ne oprime rogljičkov jih nežno pokapajte z vodo in poskusite ponovno.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za sladice – vse najdete tukaj.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Pečeni hrustljavi “Churros rogljički”
Nina ZorčičSestavine
Rogljički
Posip in dodatki
Postopek
Preberite še: