Hrustljavi masleni piškoti, polni posebnih nadevov, ki se kar stopijo v ustih!
Moji hrustljavi piškoti so narejeni z rjavim maslom!
Rjavo maslo je narejeno iz navadnega masla, ki ga kuhate na srednji temperaturi, dokler ne zavre in porjavi. Maslo je pripravljeno, ko se na dnu lonca nabere rjava usedlina, vonj masla pa spominja na pražene oreščke – božanski dodatek k sladicam in glavnim jedem.
Omamno! Rjavo maslo doda res noro aromo piškotom, zato je v tem receptu nenadomestljiv. Ker pa maslo segrevate in iz njega izpareva voda, sem v sestavinah pri količini moke dodala razpon (160-180g). Dlje kot maslo segrevate, več vode bo izparelo in manj moke bo potrebne za piškote. Tukaj vam svetujem, da dodate najprej 160g moke in premešate – nato pa po potrebi dodate še 20g moke, v kolikor je masa prevlažna in se lepi na prste.
Posebnih zamenjav pri receptu ne bi svetovala. Pri piškotih je vedno treba popolnoma slediti receptu, saj lahko že najmanjše spremembe vplivajo na končni rezultat.
Moji hrustljavi piškoti so polnjeni s Toffifee in rum kokos kroglicami, vi pa lahko dodate nadev po izbiri. Lahko dodate košček čokolade, druge čokoladice po izbiri, oreščke, karamelne bombone, marshmallow penice itd. Z dodatki ste lahko kreativni.
Piškoti polnjeni s čokoladnim namazom
Nina Zorčič
Čas priprave 25min
Vrsta obroka Sladica
Količina 14piškotov
Sestavine
Piškoti
110gmasla
140gbelega sladkorja
1srednje velikojajce
1čajna žličkavaniljeve arome
160-180gpšenične bele moke tip 500(dodajate postopoma)
1čajna žličkaškroba
½čajne žličkepecilnega praška
½čajne žličkesoda bikarbone
60gčokoladnih kapljic(uporabite lahko tudi nasekljano čokolado)
Polnilo
Toffifee čokoladice(ali dodatki po izbiri)
rum kokos kroglice
Postopek
V srednje velikem loncu na srednjem ognju segrevajte maslo, dokler ne zavre. Vmes pogosto premešajte, dokler se pena ne obarva zlato, na dnu lonca se naberejo rjave usedline in dobi maslo vonj po oreščkih.
Maslo prelijte v manjšo skodelico in pustite približno 30 minut, da se ohladi na sobno temperaturo.
Ohlajeno maslo prestavite v večjo posodo in dodajte sladkor. S pomočjo železne metlice za stepanje premešajte, da nastane enotna.
Dodajte jajce in vaniljo ter ponovno premešajte.
V posodo dodajte še 160g moke, škrob, sodo, pecilni prašek in soda bikarbono.
S pomočjo silikonske lopatice premešajte samo toliko, da ob strani ni več sledumoke. Po potrebi, v kolikor je masa preveč vlažna in se lepi na roke/rob posode, dodajte še 20g moke.
Na koncu v maso dodajte še temno čokolado oz. čokoladne kapljice in premešajte.
Posodo z maso tesno ovijte v folijo za živila in postavite v hladilnik za 20 minut.
Ko je zmes ohlajena segrejte pečico na 170 stopinj.
Iz ohlajene mase za piškote oblikujte 14 enako velikih kroglic, težkih približno 40g.(pomagate si lahko z zajemalko za sladoled) in v sredino vsake vstavite en kos izbranega dodatka. Dodatek naj bo v celoti prekrit z maso.
Oblikovane kroglice postavite na velik pekač, obložen s papirjem za peko, vsaj 4 cm narazen, in pecite 12 minut. Ker se piškoti med peko razlezejo vam svetujem, da pečete največ 6 piškotov na enkrat na enem pekaču.
Pečene piškote vzemite iz pečice in pustite na pekaču še nekje 3 minute, še vroče pa lahko s pomočjo okroglega modelčka za piškote oblikujete v lepše kroge.
Prestavite na rešetko za hlajenje in pustite, da se ohladijo.
KLJUČNE BESEDE čokoladni piškoti, polnjeni piškoti
Hitri hrustljavi polnjeni piškoti
Hrustljavi masleni piškoti, polni posebnih nadevov, ki se kar stopijo v ustih!
Moji hrustljavi piškoti so narejeni z rjavim maslom!
Rjavo maslo je narejeno iz navadnega masla, ki ga kuhate na srednji temperaturi, dokler ne zavre in porjavi. Maslo je pripravljeno, ko se na dnu lonca nabere rjava usedlina, vonj masla pa spominja na pražene oreščke – božanski dodatek k sladicam in glavnim jedem.
Omamno! Rjavo maslo doda res noro aromo piškotom, zato je v tem receptu nenadomestljiv. Ker pa maslo segrevate in iz njega izpareva voda, sem v sestavinah pri količini moke dodala razpon (160-180g). Dlje kot maslo segrevate, več vode bo izparelo in manj moke bo potrebne za piškote. Tukaj vam svetujem, da dodate najprej 160g moke in premešate – nato pa po potrebi dodate še 20g moke, v kolikor je masa prevlažna in se lepi na prste.
Posebnih zamenjav pri receptu ne bi svetovala. Pri piškotih je vedno treba popolnoma slediti receptu, saj lahko že najmanjše spremembe vplivajo na končni rezultat.
Moji hrustljavi piškoti so polnjeni s Toffifee in rum kokos kroglicami, vi pa lahko dodate nadev po izbiri. Lahko dodate košček čokolade, druge čokoladice po izbiri, oreščke, karamelne bombone, marshmallow penice itd. Z dodatki ste lahko kreativni.
Piškoti polnjeni s čokoladnim namazom
Nina ZorčičSestavine
Piškoti
Polnilo
Postopek
Preberite še: