Beljakovinsko bogat Cheesecake, pripravljen iz samo 3 sestavin: zrnati sir (Cottage Ceese), skyr in jajca! Po želji lahko dodate še kakšno sladilo ali sladkor, drugače pa za sladkobo poskrbi sladko dno, pripravljeno iz zmletih figovih štrudlic Lasta! Štrudlice so noro okusne, zelo sočne in ravno prav sladke, tako da oblikujejo kompaktno dno in se odlično povežejo s svežo Cheesecake kremo.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse za Cheesecake samo zblendate v blenderju in prelijete po pripravljenem dnu. Za dno zmeljete oz. zblendate štrudlice, dokler ne dobite vlažnemu pesku podobno maso, ki jo lahko oblikujete v dno. Če je masa presuha lahko dodate kakšno žlico vode, vendar postopoma.
Po vrhu dodajte še malo jogurta ali stepene smetane in jagodičevje. Nastala je popolna sladica: čudovita na pogled in božanska po okusu!
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Beljakovinski Cheesecake s figovimi štrudlicami
Nina Zorčič
Čas priprave 10 minutesmins
Čas peke 35 minutesmins
Vrsta obroka Sladica
Količina 6kosov
Sestavine
Cheesecake krema
500gzrnatega sira “Cottage Cheese”
130gskyr, quark ali high protein gostega jogurta
2jajci
2jžsladila po izbiri
Dno
1vrečkaLasta figovih štrudlic
kanček vode po potrebi
Dekoracija
kokosov ali vanilijev jogurt
sadje
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Vse za kremo zblendajte, da dobite gladko maso brez grudic.
Štrudlice zmeljite oz. zblendajte, da dobite maso podobno mokremu pesku. Nadevajte v pekač premera 18 cm, obložen s papirjem za peko. Po vrhu prelijte kremo.
Pecite 30-35 min oz. da se tudi masa v sredini pekača zapeče.
Vzemite iz pečice in pustite, da se popolna ohladi. Dekorirajte z jogurtom in sadjem.
Beljakovinski Cheesecake s figovimi štrudlicami
Beljakovinsko bogat Cheesecake, pripravljen iz samo 3 sestavin: zrnati sir (Cottage Ceese), skyr in jajca! Po želji lahko dodate še kakšno sladilo ali sladkor, drugače pa za sladkobo poskrbi sladko dno, pripravljeno iz zmletih figovih štrudlic Lasta! Štrudlice so noro okusne, zelo sočne in ravno prav sladke, tako da oblikujejo kompaktno dno in se odlično povežejo s svežo Cheesecake kremo.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse za Cheesecake samo zblendate v blenderju in prelijete po pripravljenem dnu. Za dno zmeljete oz. zblendate štrudlice, dokler ne dobite vlažnemu pesku podobno maso, ki jo lahko oblikujete v dno. Če je masa presuha lahko dodate kakšno žlico vode, vendar postopoma.
Po vrhu dodajte še malo jogurta ali stepene smetane in jagodičevje. Nastala je popolna sladica: čudovita na pogled in božanska po okusu!
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Beljakovinski Cheesecake s figovimi štrudlicami
Nina ZorčičSestavine
Cheesecake krema
Dno
Dekoracija
Postopek
Preberite še: