Ideja za slasten, beljakovinski zajtrk - preprosti beljakovinski cmoki z mareličnim džemom in hrustljavim lešnikovim posipom!
Cmoki so pripravljeni hitro in v eni posodi - samo zmešate vse sestavine in oblikujete kroglice. Kroglice lahko napolnite z božanskim Bonne Maman mareličnim džemom (ki vsebuje tudi cele kose sadja- NJAMI! - ali pa jim dodate marmelado ali čokoladni namaz brez dodanega sladkorja.
Cmoke skuhate v vreli vodi, potem pa jih še vlažne povaljate v hrustljavem posipu iz praženih mletih lešnikov, kakavovih zrn in vaniljeve arome. Kombinacija je vrhnska, morate poskusiti.
Zakaj beljakovinski? Ker se v cmokih skrivajo zrnati sir in beljakovine v prahu. Po želji lahko beljakovine nadomestite tudi s sladkorjem v prahu - ker je v cmokih že ogromno zrnatega sira, ki je beljakovinsko bogato živilo, sem v tem primeru beljakovine dodala namesto sladila. Uporabila sem okus vanilja, lahko pa dodate tudi čokolado, še posebej če boste sredico napolnili s čokoladnim namazom.
Pripravila sem tudi hiter hrustljav posip: mlete lešnike sem na hitro popražila na ponvi (brez olja) da zadišijo, potem pa sem jih zmešala s kakavovimi zrni in vaniljevo pasto. Lahko jo nadomestite tudi z javorjevim sirupom. Izbrala sem nekaj tekočega, da drobljenec navlaži - tako se naredijo večji skupki.
Na blogu pa vas čaka tudi ogromno drugih receptov za beljakovinske zajtrke - vse najdete tukaj.
Beljakovinski cmoki z mareličnim džemom in lešnikovim posipom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 10mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 15cmokov
Sestavine
Beljakovinski cmoki
60gbeljakov
250gzrnatega sira
2jedilni žlicipraženih mletih lešnikov
30g(veganskih) vanilijevih beljakovinali sladkor v prahu)
Vse sestavine za cmoke zmešajte v posodi. Dobiti morate kompaktno maso iz katere lahko oblikujete kroglice. Če je masa premokra dodajte še malo zdroba, če je presuha pa malo mleka/vode. Zrna sira bodo ostala cela, kar je v redu.
Iz mase oblikujte kroglice, vsaka naj bo velika za 1 jedilno žlico mase. Iz mase nastane približno 15 kroglic/cmokov, nekaj mase vam mora ostati še za prekrivanje džema.
V oblikovano kroglico naredite manjšo jamico in tja nadevajte 1/2 čajne žličke mareličnega džema. Po vrhu marmelade dodajte še malo mase in ponovno nežno oblikujte kroglico. Marelično polnilo popolnoma skrijte v masi. Ponovite, dokler ne zmanjka mase.
Oblikovane cmoke kuhajte v vreli vodi 10-15 minut oz. toliko časa, da so skuhani in kompaktni. Kuhajte samo toliko cmokov naenkrat, da z njimi skoraj prekrijete dno.
Vmes pripravite posip - mlete lešnike na hitro popražite na ponvi brez olja, samo toliko da se zlato obarvajo. Odstavite in jih skupaj z vsemi ostalimi sestavinami za posip zmešajte v skodelici.
V posipu povaljajte ravno odcejene, še mokre cmoke in jih popolnoma prekrijte z mešanico lešnikov in kakavovih zrn.
Postrežite z dodatnim džemom in po želji dodatno posujte z drobljencem.
KLJUČNE BESEDE beljakovinski cmoki, cmoki, cmoki z marmelado, proteinski cmoki, zdrobovi cmoki
Beljakovinski cmoki z mareličnim džemom in lešnikovim posipom
Ideja za slasten, beljakovinski zajtrk - preprosti beljakovinski cmoki z mareličnim džemom in hrustljavim lešnikovim posipom!
Cmoki so pripravljeni hitro in v eni posodi - samo zmešate vse sestavine in oblikujete kroglice. Kroglice lahko napolnite z božanskim Bonne Maman mareličnim džemom (ki vsebuje tudi cele kose sadja- NJAMI! - ali pa jim dodate marmelado ali čokoladni namaz brez dodanega sladkorja.
Cmoke skuhate v vreli vodi, potem pa jih še vlažne povaljate v hrustljavem posipu iz praženih mletih lešnikov, kakavovih zrn in vaniljeve arome. Kombinacija je vrhnska, morate poskusiti.
Zakaj beljakovinski? Ker se v cmokih skrivajo zrnati sir in beljakovine v prahu. Po želji lahko beljakovine nadomestite tudi s sladkorjem v prahu - ker je v cmokih že ogromno zrnatega sira, ki je beljakovinsko bogato živilo, sem v tem primeru beljakovine dodala namesto sladila. Uporabila sem okus vanilja, lahko pa dodate tudi čokolado, še posebej če boste sredico napolnili s čokoladnim namazom.
Pripravila sem tudi hiter hrustljav posip: mlete lešnike sem na hitro popražila na ponvi (brez olja) da zadišijo, potem pa sem jih zmešala s kakavovimi zrni in vaniljevo pasto. Lahko jo nadomestite tudi z javorjevim sirupom. Izbrala sem nekaj tekočega, da drobljenec navlaži - tako se naredijo večji skupki.
Na blogu pa vas čaka tudi ogromno drugih receptov za beljakovinske zajtrke - vse najdete tukaj.
Beljakovinski cmoki z mareličnim džemom in lešnikovim posipom
Nina ZorčičSestavine
Beljakovinski cmoki
Polnilo
Posip
Postopek
Preberite še: