Vsi ljubitelji cheesecake-a boste nad to sladico navdušeni. Združila sem nekaj najboljših okusov: aromatičen cimet, hrustljavo granolo in najbolj kremast cheesecake.
Združuje hrustljavo s kremnim – božanska kombinacija.
Za pripravo Granola Cheesecake-a lahko uporabite svojo najljubšo granolo. Ker je cheesecake kremi dodan cimet, se odlično prileže cimetova ali “medenjakova” granola, odlična pa je tudi kakšna hrustljava granola s koščki čokolade.
Posebnih zamenjav tukaj ne svetujem. Za najboljši rezultat in najbolj kremast cheesecake sledite navodilom in upoštevajte čas peke. Cheesecake-a ne smete predolgo peči, saj se do konca speče med počivanjem in hlajenjem. Tako poskrbite za noro kremast in sočen cheesecake. Predolga peka bo izsušila kremno sredico.
Prav tako je pomembno, da kremo mešate na nizki hitrosti. V nasprotnem primeru se lahko v kremo ujame preveč zraka, kar lahko povzroči to, da cheesecake med peko poči po vrhu.
Cimetov Granola Cheesecake
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Čas peke 55mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Podlaga
200ggranole po izbiri
25gkokosovega olja(stopljeno)
50gjabolčne čežane
Cimetov drobljenec
15gpirine moke
15geritritola
10gcimeta
20gkokosovega olja(stopljeno)
Cheesecake krema
250gkremnega sira(ABC, Philadelphia)
120gskyr-a ali grškega jogurta
85gkokosovega sladkorja
5gpirine moke
2srednje velikijajci
1čajna žličkavaniljeve arome
10gcimeta
Postopek
Pečico segrejte na 160 stopinj.
Pekač premera 18 cm dobro naoljite in obložite s papirjem za peko
Pripravite dno. V blenderju ali smoothie makerju zmeljite granolo, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes. Dodajte olje in čežano ter premešajte, da nastane vlažna zmes.. Rahlo naoljite pekač in iz dobljene mase oblikujte enakomerno dno.
Maso nadevajte v pripravljen pekač in s pomočjo kozarca oblikujte ravno dno. Postavite na stran.
Pripravite drobljenec. V manjši skodelici zmešajte moko, sladilo, cimet in olje. S pomočjo vilic premešajte, da dobite teksturo vlažnega peska, ki se drobi. Pustite na strani in pripravite kremo.
V večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika na nizki hitrosti zmešajte kremni sir, skyr/jogurt, sladkor in moko, da nastane gladka masa.
Postopoma dodajajte jajca, eno za drugo in vmes stalno mešajte.
Dodajte vanilijo in cimet in na hitro premešajte, da nastane enotna gladka krema brez grudic.
Sestavite cheesecake. Polovico kreme prelijte po dnu, v vmesno plast pa nasujte malo cimetovega drobljenca in pest granole. Prelijte s preostankom kreme in po vrhu posujte preostanek drobljenca ter toliko granole, da skoraj v celoti prekrijete vrh.
Vse skupaj postavite v pečico in pecite 50-55 minut. Cheesecake bo takrat na sredini še vedno mehek in masa se bo, ob zelo rahlem tresljaju, malo zatresla.
Pečen Cheesecake vzemite iz pečice in pustite v pekaču dokler se popolnoma ne ohladi, nato pekač zavijte v folijo za živila in čez noč ali za vsaj 8 ur postavite v hladilnik.
Cimetov Granola Cheesecake
Cimetov Granola Cheesecake
Nina ZorčičSestavine
Podlaga
Cimetov drobljenec
Cheesecake krema
Postopek
Preberite še: