Moj LCHF čokoladni cheesecake je malo drugačen od vseh ostalih! Narejen je popolnoma moke, brez dodanega sladkorja in peke! Kljub temu pa je BOŽANSKI!
Priprava je kot vedno zelo preprosta, prav tako pa je moj LCHF cheesecake narejen popolnoma brez peke!
Za dno LCHF čokoladnega cheesecake-a sem uporabila lešnikovo moko, čokoladni namaz in stopljeno kakavovo maslo.
Sladica je v celoti slajena z eritritolom.
Za pripravo LCHF čokoladnga cheesecake-a sem uporabila sestavine z nižjo ali ničelno vsebnostjo ogljikovih hidratov. Slajena je z eritritolom v prahu – v kolikor imate klasičen eritritol v zrncih ga preprosto zmeljite v blenderju ali mešalniku. Uporabite pa lahko sladilo v prahu po želji.
Namesto moke sem uporabila lešnikovo moko, ker doda odlično aromo lešnikov, ki se neverjetno dopolnjuje s čokolado. Lešnikovo moko pa lahko nadomestite tudi z mandljevo moko.
Namesto kakavovega masla lahko uporabite tudi kokosovo olje, namesto Pajsotelle pa čokoladni namaz po izbiri!
Pripravite dno. V srednje veliki posodi zmešajte moko, eritritol in kakav.
Dodajte stopljeno in ohlajeno kakavovo maslo (ali kokosovo olje), Pajsotello in kokosovo mleko ter premešajte, da nastane enotna zmes.
Zmes prestavite v rahlo naoljen pekač premera 18cm, obložen s papirjem za peko in oblikujte ravno, enakomerno dno. Pomagate si lahko z ravnim dnom kozarca, s katerim oblikujete ravno dno.
Pekač postavite v zamrzovalnik in pripravite kremo.
V večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika zmešajte kremni sir, eritritol, limono in 5g kakava.
Dodajte krem fix mešanico in z ročnim mešalnikom mešajte tako dolgo, da se zmes malo zgosti in strdi - približno dve minuti.
Maso enakomerno razdelite na dva dela. En del premažite po ohlajenem dnu in zgladite površino. Postavite nazaj v zamrzovalnik za 5 minut.
V preostanek kreme vlijte stopljeno in ohlajeno temno čokolado in 5g kakava. S pomočjo ročnega mešalnika ponovno vse premešajte, da nastane enotna krema.
Čokoladno kremo premažite po rahlo ohlajeni kremi in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure oz. tako dolgo, da se kreme strdijo.
Ohlajen cheesecake prelijte s stopljeno temno čokolado, postavite v hladilnik za 5 minut, da se čokolada strdi nato pa postrezite. Hranite v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.
KLJUČNE BESEDE cheesecake, fit cheesecake, sladica brez sladkorja
LCHF Čokoladni Cheesecake brez peke
LCHF Čokoladni Cheesecake brez peke
Nina ZorčičSestavine
Dno
Cheesecake krema
Postopek
Preberite še: