Pred vami je recept za najbolj preproste in najbolj okusne veganske brownije, ki se kar stopijo v ustih. Skrivoma veganski in brez moke!
Za pripravo brownijev sem namesto bele moke uporabila mandljevo. Namesto klasičnega belega sladkorja pa sem dodala kokosov sladkor. Kokosov sladkor doda sladicam edinstveno aromo, zato z njim velikokrat nadomestim klasičen sladkor. Vse sestavine sem naročila pri eko-skrnicl.si.
Posebnih zamenjav tukaj ne bi svetovala.
Recepta s klasično belo pšenično ali pirino moko nisem testirala, prav tako pa mandljeva moka ni nadomestljiva s kokosovo.
Ker gre za moko oreščkov, mandljeva moka poskrbi da so browniji res sočni. Poskrbi pa tudi za to, da po peki ne dobimo tortnega biskvita, ampak mehke, “fudgy” brownije, ki se res stopijo v ustih.
V skledi zmešajte lanena semena in vodo in pustite stati 5 minut.
V veliki ločeni posodi dobro zmešajte mandljevo maslo, kokosov sladkor, kokosovo olje in sirup. Dodajte kakav v prahu in premešajte. Masa bo zelo gosta.
Dodajte laneno jajce, vaniljo in sol. Dobro premešajte, da nastane masa brez grudic.
Dodajte mandljevo moko in s silikonsko lopatico dobro premešajte, da nastane gosta zmes brez sledov moke.
Dodajte čokoladne kapljice ter zmes na rahlo premešajte samo toliko, da se kapljice razporedijo po masi.
Prestavite v pekač, obložen s peki papirjem.
Po želji brownije dodatno posujte s čokoladnimi kapljicami in pecite 22-25 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pri 22 minutah so browniji še zelo mehki, se pa med hlajenjem strdijo. Če imate pa radi bolj pečene pa pustite kar celih 25 minut.
Brownije pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo, nato jih razrežite in postrezite.
KLJUČNE BESEDE brownies, browniji, veganski browniji
Veganski browniji z mandljevo moko
Veganski browniji z mandljevo moko
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: