Noro hrustljavi piškoti s sočno sredico polno stopljene čokolade.
V sredici mojih hrustljavih piškotov se skriva sladko čokoladno presenečenje. Piškotom lahko dodate izbrane praline ali čokoladice po izbiri.
Noro hrustljavi piškoti s sočno sredico polno stopljene čokolade.
V sredici mojih hrustljavih piškotov se skriva sladko čokoladno presenečenje. Piškotom lahko dodate izbrane praline ali čokoladice po izbiri.
Skrivnost najboljših piškotov? Hrustljavi zunaj in sočni znotraj. V sredici pa se skriva se stopljeno presenečenje – čokoladne praline ali koščki čokoladic po izbiri. Dodate lahko razne praline, čokoladne koščke, narezane čokoladne ploščice ali pa sladke karamelice.
Jaz sem izbrala kar “Reeses Peanut butter cups” – mini čokoladne posodice z arašidovim polnilom.
BOŽANSKO!
Skrivnost najboljših piškotov? Hrustljavi zunaj in sočni znotraj. V sredici pa se skriva se stopljeno presenečenje – čokoladne praline ali koščki čokoladic po izbiri. Dodate lahko razne praline, čokoladne koščke, narezane čokoladne ploščice ali pa sladke karamelice.
Jaz sem izbrala kar “Reeses Peanut butter cups” – mini čokoladne posodice z arašidovim polnilom.
BOŽANSKO!
Priprava je izredno lahka. Vse je pripravljeno v eni posodi in v manj kot 30 minutah.
Najprej najpomembnejši korak: maslo in sladkor kremasto vmešate. S pomočjo ročnega mešalnika stepajte vsaj 5 minut, da nastane gladka, bleda in puhasta zmes, sladkor pa se skoraj raztopi.
Nato jim dodate vaniljo in jajca ter suhe sestavine.
Vse skupaj premešate samo toliko, da se vse poveže in da ni več sledu moke, ne mešajte predolgo.
Temu sledi drugi najpomembnejši korak – hlajenje, ki je za te piškote izredno pomemben, zato ga ne smete preskočiti. Maso dobro ovijte s folijo za živila in postavite v hladilnik za točno 1 uro, ne dlje.
Nato pa piškote samo še spečete in uživate.
Priprava je izredno lahka. Vse je pripravljeno v eni posodi in v manj kot 30 minutah.
Najprej najpomembnejši korak: maslo in sladkor kremasto vmešate. S pomočjo ročnega mešalnika stepajte vsaj 5 minut, da nastane gladka, bleda in puhasta zmes, sladkor pa se skoraj raztopi.
Nato jim dodate vaniljo in jajca ter suhe sestavine.
Vse skupaj premešate samo toliko, da se vse poveže in da ni več sledu moke, ne mešajte predolgo.
Temu sledi drugi najpomembnejši korak – hlajenje, ki je za te piškote izredno pomemben, zato ga ne smete preskočiti. Maso dobro ovijte s folijo za živila in postavite v hladilnik za točno 1 uro, ne dlje.
Nato pa piškote samo še spečete in uživate.
Hrustljavi piškoti s pralineji
Nina Zorčič
Čas priprave 30mins
Čas peke 9mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 24piškotov
Sestavine
180gmasla(sobna temperatura)
140grjavega sladkorja
55gbelega sladkorja
1 srednje velikojajce
1rumenjak
1čajna žličkavaniljeve arome
295gpšenične bele moke tip 500
¾čajne žličkesoda bikarbone
½čajne žličkesoli
100gnasekljane bele čokolade ali čokoladnih kapljic
12pralinejev ali koščkov čokoladnic
Postopek
Maslo skupaj z obema sladkorjema dodajte v večjo posodo. S pomočjo ročnega mešalnika ali kuhinjskega robota mešajte na srednji hitrosti 5 minut dokler ne nastane gladka, puhasta in bleda zmes, sladkor pa je skoraj popolnoma raztopljen.
Nato dodajte jajca, rumenjake in vaniljevo aromo ter mešajte, dokler se vse ne poveže.
Dodajte moko, soda bikarbono in sol ter mešajte na drugi hitrosti, dokler se vse ne poveže. Mešajte samo toliko, da ni več sledu moke. Masa ne sme biti presuha, zato moko dodajajte postopoma in vmes preverjajte. Ne mešajte predolgo.
V zmes dodajte nasekljano čokolado ali čokoladne kapljice in premešajte s silikonsko lopatico.
Zmes dobro ovijte s folijo za živila in postavite v hladilnik za 1 uro. Ne pustite dlje v hladilniku, saj se masa lahko preveč strdi. Tega koraka ne preskočite.
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Ko je masa pripravljena oblikujte kroglice.
S pomočjo zajemalke za sladoled ali piškote zajemite maso in oblikujte kroglico. S prstom naredite jamico in vanjo vstavite eno pralino oz. en košček čokoladice, nato pa prekrijte z malo dodatne mase. Kroglico lahko oblikujete tudi ročno.
Na pekač, obložen s papirjem za peko, postavite oblikovane kroglice vsaj 2,5 cm narazen, saj se piškoti med peko malenkost razlezejo. Preostanek mase pokrijte s folijo za živila, da se ne izsuši.
Pecite 8-9 minut oz. tako dolgo, da se robovi obarvajo rahlo rjavo.
Pečene piškote vzemite iz pečice in pustite na pekaču še nekje 3 minute, še vroče pa lahko s pomočjo okroglega modelčka za piškote oblikujete v lepše kroge.
Prestavite na rešetko za hlajenje in pustite, da se ohladijo.
KLJUČNE BESEDE čokoladni piškoti, hrustljavi piškoti, piškoti s čokolado, polnjeni piškoti
Hrustljavi piškoti s pralineji
Skrivnost najboljših piškotov? Hrustljavi zunaj in sočni znotraj. V sredici pa se skriva se stopljeno presenečenje – čokoladne praline ali koščki čokoladic po izbiri. Dodate lahko razne praline, čokoladne koščke, narezane čokoladne ploščice ali pa sladke karamelice.
Jaz sem izbrala kar “Reeses Peanut butter cups” – mini čokoladne posodice z arašidovim polnilom.
BOŽANSKO!
Skrivnost najboljših piškotov? Hrustljavi zunaj in sočni znotraj. V sredici pa se skriva se stopljeno presenečenje – čokoladne praline ali koščki čokoladic po izbiri. Dodate lahko razne praline, čokoladne koščke, narezane čokoladne ploščice ali pa sladke karamelice.
Jaz sem izbrala kar “Reeses Peanut butter cups” – mini čokoladne posodice z arašidovim polnilom.
BOŽANSKO!
Hrustljavi piškoti s pralineji
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: