Mehki, najbolj sočni, ultra fudgy čokoladni “Brownie” piškoti, skrivoma brez glutena in dodanega sladkorja!
Moji brezglutenski brownie piškoti so narejeni z mandljevo in brezglutensko moko, slajeni pa samo z eritritolom, tako da je to odlična sladica, v kateri lahko uživate brez slabe vesti.
Za čudovito čokoladno aromo poskrbi manj masten bio kakav, za sočno presenečenje pa mini čokoladne kapljice. Oboje sem naročila na spletni strani torras.si.
Piškoti so narejeni noro preprosto, brez kompliciranja in posebnih sestavin!
Posebnih zamenjav ne bi svetovala, lahko pa eritritol brez težav zamenjate s klasičnim sladkorjem.
Piškoti se pečejo kratek čas, po peki pa so zelo mehki, zato jih morate na pekaču pustiti vsaj 10 minut, da se strdijo.
V veliki posodi s pomočjo ročnega mešalnika kremno vmešajte maslo in eritritol, dokler ne nastane gladka, puhasta zmes - nekje 4-5 minut.
Dodajte jajce in vaniljo ter premešajte.
V mokre sestavine presejte brezglutensko moko, mandljevo moko, sol in kakav. Vse skupaj na rahlo premešajte s silikonsko lopatko.
Ko skoraj ni več sledu moke, dodajte mini čokoladne kapljice ali nasekljano temno čokolado in premešajte.
Iz mase oblikujte kroglice. Odmerite približno 25g na kroglico in jih polagajte na manjši pekač ali krožnik. Iz mase lahko oblikujete približno 15 piškotov.
Oblikovane kroglice postavite v hladilnik za vsaj 15 minut.
Ko so kroglice ohlajene segrejte pečico na 190 stopinj.
Ohlajene kroglice razporedite po velikem pekaču, vsaj 2 cm narazen. Piškote pecite 6 do 7 minut, nato pa jih vzemite iz pečice in jih s pomočjo dna kozarca rahlo pritisnite ob pekač, da nastane oblika prikazana na fotografijah.
Oblikovane piškotke pustite na pekaču tako dolgo, da se ohladijo in malo strdijo - vsaj 10 minut.
Ohlajene piškote prestavite na rešetko za hlajenje ali postrezite še tople.
KLJUČNE BESEDE brownie, brownie piškoti, fudgy piškoti, mehki piškoti, piškoti
Brezglutenski brownie piškoti
Moji brezglutenski brownie piškoti so narejeni z mandljevo in brezglutensko moko, slajeni pa samo z eritritolom, tako da je to odlična sladica, v kateri lahko uživate brez slabe vesti.
Za čudovito čokoladno aromo poskrbi manj masten bio kakav, za sočno presenečenje pa mini čokoladne kapljice. Oboje sem naročila na spletni strani torras.si.
Piškoti so narejeni noro preprosto, brez kompliciranja in posebnih sestavin!
Posebnih zamenjav ne bi svetovala, lahko pa eritritol brez težav zamenjate s klasičnim sladkorjem.
Piškoti se pečejo kratek čas, po peki pa so zelo mehki, zato jih morate na pekaču pustiti vsaj 10 minut, da se strdijo.
Brezglutenski brownie piškoti
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: