Mehki, najbolj sočni, ultra fudgy čokoladni “Brownie” piškoti, skrivoma brez glutena in dodanega sladkorja!
Pripravite jih lahko s klasičnim maslom ali kokosovim oljem, tako da so primerni tudi za tiste, ki se izogibate mlečnih izdelkov.
Moji brezglutenski brownie piškoti so narejeni z mandljevo in brezglutensko moko, slajeni pa samo z eritritolom, tako da je to odlična lahkotna sladica. Uporabite pa lahko tudi druge moke in sladila – nasveti spodaj v receptu.
Za čudovito čokoladno aromo poskrbi temen kakav, za sočno presenečenje pa čokoladne kapljice oz. temna čokolada.
Piškoti so narejeni izredno preprosto, brez kompliciranja in posebnih sestavin.
Spodaj v receptu vas čakajo možne zamenjave in prilagoditve ter trik, kako vedno do lepih okroglih piškotov.
Piškoti se pečejo kratek čas, po peki pa so izjemno mehki, zato jih morate na pekaču pustiti vsaj 5-10 minut, da se strdijo.
Brezglutenski brownie piškoti
Nina Zorčič
Čas priprave 30mins
Čas peke 7mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 15piškotov
Sestavine
115gmasla(ohlajeno in narezano na kocke ali kokosovo olje)
65geritritola(ali sladkorja/sladila po izboru)
1srednje velikojajce
½čajne žličkevaniljeve arome
55gbrezglutenske ali ovsene moke(ovsena moka so zmleti ovseni kosmiči)
90gmandljeve ali lešnikove moke
ščepsoli
40gtemnega kakava
80gnasekljane temne čokolade ali čokoladnih kapljic
Postopek
Pečico segrejte na 190 stopinj.
V veliki posodi s pomočjo ročnega mešalnika kremno vmešajte maslo in eritritol, dokler ne nastane gladka, puhasta zmes - nekje 4-5 minut.
Dodajte jajce in vaniljo ter premešajte.
V mokre sestavine presejte brezglutensko moko, mandljevo moko, sol in kakav. Vse skupaj na rahlo premešajte s silikonsko lopatko.
Ko skoraj ni več sledu moke, dodajte mini čokoladne kapljice ali nasekljano temno čokolado in premešajte.
Iz mase oblikujte kroglice. Odmerite približno 25g na kroglico in jih polagajte na pekač, obložen s papirjem za peko, vsaj 2 cm narazen. Iz mase lahko oblikujete približno 15 debelejših piškotov.
Piškote pecite 6 do 7 minut, nato pa jih vzemite iz pečice in jih s pomočjo kozarca oblikujte v lepe kroge - kozarec z votlo stranjo postavite na pekač nad piškot in ga nežno podrsajte po pekaču okoli piškota, da dobite lep krog.
Oblikovane piškotke pustite na pekaču tako dolgo, da se ohladijo in strdijo - vsaj 5- 10 minut.
KLJUČNE BESEDE brownie, brownie piškoti, fudgy piškoti, mehki piškoti, piškoti
Brezglutenski brownie piškoti
Moji brezglutenski brownie piškoti so narejeni z mandljevo in brezglutensko moko, slajeni pa samo z eritritolom, tako da je to odlična lahkotna sladica. Uporabite pa lahko tudi druge moke in sladila – nasveti spodaj v receptu.
Za čudovito čokoladno aromo poskrbi temen kakav, za sočno presenečenje pa čokoladne kapljice oz. temna čokolada.
Piškoti so narejeni izredno preprosto, brez kompliciranja in posebnih sestavin.
Spodaj v receptu vas čakajo možne zamenjave in prilagoditve ter trik, kako vedno do lepih okroglih piškotov.
Piškoti se pečejo kratek čas, po peki pa so izjemno mehki, zato jih morate na pekaču pustiti vsaj 5-10 minut, da se strdijo.
Brezglutenski brownie piškoti
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: