Lahka, osvežilna in neverjetno okusna mediteranska bowla s popečenim tofujem in najbolj okusno domačo paradižnikovo omako!
Tokrat pa malo drugačna bowla z mediteranskim pridihom. Tofu je tokrat popečen s česnom in paradižnikovim koncentratom. Tofuja pred peko tokrat nisem marinirala, ker sem želela pripraviti recept, kjer čakanje zaradi mariniranja ni potrebno.
Kljub temu je tofu noro okusen in lepo hrustljavo zapečen. Dodala sem mu še svežo baziliko, ki doda res neverjetno, poletno aromo.
Za piko na i pa sem moji mediteranski bowli dodala še aromatičen sušen paradižnik. Naročite ga lahko pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese še 10% popust.
Za mediteransko bowlo sem paradižnikovo omako pripravila kar sama. Paradižnik najprej popečemo, skupaj s čebulo in česnom. Dodamo svežo baziliko in spasiramo v gladko omako. Na koncu še začinimo in to je to - hitra domača paradižnikova omaka, ki je neprimerljivo boljša od kupljene.
Bowli na koncu dodate še zelenjavne dodatke. Jaz sem dodala svežo špinačo in papriko, popečene bučke ter sušen paradižnik. Po želji lahko dodate tudi svež paradižnik, kalčke, por, mlado čebulo itd. Kar vam srce poželi.
Ne pozabite pa na ključne dodatke - ogromno domače paradižnikove omake, nadrobljena feta (veganska ali navadna) in sveža bazilika. S temi dodatki pričarate pravi mediteranski okus.
Mediteranska bowla z riževimi rezanci, popečenim tofujem in domačo paradižnikovo omako
Na ponvi segrejte olivno olje. Dodajte nasekljano šalotko in nasekljan česen. Premešajte.
Dodajte paradižnik, narezan na večje kocke. Dodajte še paradižnikov koncentrat, sol, sladko papriko in posušeno baziliko. Premešajte in pražite 5-8 minut. Toliko časa, da se paradižnik zmehča in skoraj že spasira, čebula pa postekleni iz zmehča.
Odstavite in prelijte v posodo blenderja oz. mešalnika. Dodajte svežo baziliko in vodo ter spasirajte do gladkega.
Omako prelijte nazaj v ponev in postavite nazaj na srednji ogenj. Kuhajte par minut, da se omaka zgosti do želene gostote. Odstavite in pripravite tofu.
Tofu narežite na manjše kocke premera 1 cm.
Na večji ponvi na srednjem ognju segrejte olivno olje. Dodajte narezan tofu, nasekljan česen in paradižnikov koncentrat. Premešajte.
Dodajte sol, sladko papriko in dve žlički paradižnikove omake, ki ste jo pripravili malo prej. Na koncu dodajte še pest sveže bazilike. Premešajte in pražite 5-10 minut, da se tofu zlato zapeče. Po potrebi dodajte 1-2 jedilni žlici vode, v kolikor je tofu presuh. Ne dodajajte preveč vode, ker želimo hrustljavo zapečen tofu in ne vlažen.
Medtem v večjem loncu z vrelo vodo skuhajte riževe rezance po navodilih na embalaži. Odstavite, odcedite in pustite, da se testenine rahlo ohladijo. Bowle lahko uživate s toplimi ali hladnimi testeninami.
Poskusite popečen tofu in po želji dodajte več začimb. Nato odstavite in sestavite bowlo.
V skledo dodajte riževe rezance. Dodajte papriko, narezano na tanke trakove, svežo špinačo, popečen tofu, pražene bučke, posušen paradižnik in bogato oblijte s paradižnikovo omako. Posujte z nadrobljeno feto in dodajte par lističev sveže bazilike. Po želji posujujte s čilijem.
KLJUČNE BESEDE bowla, bowla s tofujem, buddha bowl, mediteranska bowla, riževa bowla, veganska bowla, vegansko kosilo
Mediteranska bowla z riževimi rezanci, popečenim tofujem in domačo paradižnikovo omako
Lahka, osvežilna in neverjetno okusna mediteranska bowla s popečenim tofujem in najbolj okusno domačo paradižnikovo omako!
Tokrat pa malo drugačna bowla z mediteranskim pridihom. Tofu je tokrat popečen s česnom in paradižnikovim koncentratom. Tofuja pred peko tokrat nisem marinirala, ker sem želela pripraviti recept, kjer čakanje zaradi mariniranja ni potrebno.
Kljub temu je tofu noro okusen in lepo hrustljavo zapečen. Dodala sem mu še svežo baziliko, ki doda res neverjetno, poletno aromo.
Za piko na i pa sem moji mediteranski bowli dodala še aromatičen sušen paradižnik. Naročite ga lahko pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese še 10% popust.
Za mediteransko bowlo sem paradižnikovo omako pripravila kar sama. Paradižnik najprej popečemo, skupaj s čebulo in česnom. Dodamo svežo baziliko in spasiramo v gladko omako. Na koncu še začinimo in to je to - hitra domača paradižnikova omaka, ki je neprimerljivo boljša od kupljene.
Bowli na koncu dodate še zelenjavne dodatke. Jaz sem dodala svežo špinačo in papriko, popečene bučke ter sušen paradižnik. Po želji lahko dodate tudi svež paradižnik, kalčke, por, mlado čebulo itd. Kar vam srce poželi.
Ne pozabite pa na ključne dodatke - ogromno domače paradižnikove omake, nadrobljena feta (veganska ali navadna) in sveža bazilika. S temi dodatki pričarate pravi mediteranski okus.
Mediteranska bowla z riževimi rezanci, popečenim tofujem in domačo paradižnikovo omako
Nina ZorčičSestavine
Paradižnikova omaka
Popečen tofu
Dodatki
Postopek
Preberite še: