Kokosove čokoladne razpokančke vsi poznamo! Kaj pa, če bi vam povedala, da kahko naredimo tudi okusne malinove z Ruby čokolado?
In okus je vrhunski! Sladka aroma maline, mehka sredica, hrustljava zunanjost. Ni boljšega!
S tem receptom sem naprej imela kar nekaj težav, ker niso lepo popokali ali pa se je sladkor popolnoma stopil, nato pa sem naštudirala ravno pravi recept! V tretje gre rado in tukaj se je to izkazalo za resnično!
Malinovi razpokančki
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Čas peke 11mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 20razpokančkov
Sestavine
Razpokančki
200ggladke pšenične moke + dodatno 1 ½ jedilne žlice na koncu
V posodi zmešajte 200g moke, sol, pecilni prašek in mandljevo moko.
Na vodni kopeli segrejte čokolado in maslo.
Nato v ločeni posodi z mešalnikom mešajte jajca in sladkor približno pol minute. Dodajte vanilijo, aromo maline in barvilo (opcijsko). Mešajte na najvišji hitrosti nekje 2 minuti.
V zmes vlijte stopljeno čokolado in maslo ter ponovno mešajte 2 minuti. Nato postopoma dodajajte zmes suhih sestavin in mešajte na najvišji hitrosti 2 minuti. Če je zmes premokra, dodajte še 1,5 - 2 jedilni žlici moke.
Testo v posodi oblikujte v kepo, posodo dobro ovijte s folijo za živila in postavite v hladilnik za vsaj 3 ure.
Ko je masa ohlajena, segrejte pečico na 180 stopinj.
Sedaj iz mase oblikujte kroglice in jih najprej povaljajte v navadnem sladkorju, nato pa v sladkorju v prahu. Kroglica naj bo bogato prekrita s sladkorjem, drugače se bo sladkor med peko stopil.
Pecite 10-11 minut. Vzemite iz pečice in pustite piškote še 10 minut na pekaču, potem pa jih prestavite na rešetko za hlajenje.
Malinovi razpokančki
Malinovi razpokančki
Nina ZorčičSestavine
Razpokančki
Posip
Postopek
Preberite še: