Moji lešnikovi razpokančki so res čisto preprosti, narejeni iz zelo malo osnovnih sestavin in tako okusni, neverjetno!
Tako dobrih razpokančkov še niste jedli! Kaj pa če vam povem, da polnilo spominja na bueno čokoladico? In da ga lahko dobite že pripravljenega, torej se sami ne rabite čisto nič matrati?
Vam je všeč, kajne! Tile razpokančki so polnjeni z božanskim BAM lešnikovim namazom od Mojacokolada.si! Ta namaz tako spominja na bueno, da sploh ne moreš ločiti med tem namazom in kremo, ki je znotraj bueno čokoladice.
V moje razpokančke pa tako noro paše! Saj niti ni čudno, če pa so sestavljeni še iz praženih lešnikov, prava lešnikova poezija!
Link do tega top izdelka prilagam spodaj, izkoristite pa še kodo NINAZORCIC10 za 10%popust na vse izdelke!
Recept vas čaka spodaj, jaz pa komaj čakam vaše fotografije razpokančkov!
50gsladkorja v prahu(samo za posip, porabili ga boste manj)
Postopek
Manjši pladenj obložite s peki papirjem in nanj nakapajte 10 čajnih žličk lešnikovega namaza. Naj bodo nekje 2cm narazen.
Postavite v zamrzovalnik za vsaj 1 uro, da se namaz strdi.
Ko je namaz strjen, ga pustite v zamrzovalniku in najprej pripravite maso za piškote.
Pečico segrejte na 150 stopinj.
Pekač obložite z dvema papirjema za peko. Zložite enega na drugega - tako dno piškotov ne porjavi prehitro.
Z blenderjem ali sekljalnikom zmeljite lešnike, dokler ne dobite grobe peskaste teksture.
V posodi zmešajte mlete lešnike, sladkor in sol.
V ločeni posodi stepajte beljake skupaj s kisom, dokler ne nastane trd sneg.
Sneg in vaniljevo pasto dodajte k suhim sestavinam in pregnetite. Tukaj ne rabite nežno mešati in zlagati, ampak lahko gnetete kar z rokami. Gnetite tako dolgo, da dobite enotno, lepljivo zmes.
V ločeno posodo nasujte sladkor v prahu. Roke si na rahlo prekrijte s sladkorjem in pričnite z oblikovanjem.
Iz mase vzemite za približno 1 jedilno žlico mase (20g), jo oblikujte v kroglico in v sredino vstavite eno zamrznjeno žličko lešnikovega namaza. Namaz popolnoma prekrijte z maso za piškote. Jaz sem tukaj dodala še nekje 5g mase, da sem oblikovala lepo kroglico in popolnoma prekrila namaz. V kolikor se na kroglico ni prijelo veliko sladkorja v prahu, si ponovno pomokajte roke s sladkorjem in ponovno povaljajte kroglico med rokami.
Kroglice postavite na pekač, vsaj 2 cm narazen in pecite 30-35 minut oz. tako dolgo, da po vrhu malo popokajo.
Lešnikovi razpokančki
Lešnikovi razpokančki
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: