Hiter in preprost Burrito s kremnim nadevom in piščancem.Odlična izbira za preprosta, a noro okusna kosila.
Burrito je pripravljen iz res osnovnih sestavin! Potrebujete samo riž in fižol po izbiri - jaz sem uporabila rdeči riž, saj ga najbolj priporočajo za pripravo burrita.
Priprava? Najprej skuhajte riž in fižol (uporabite pa lahko kar kuhanega iz konzerve) ter popražite piščančje fileje.
Ko je ta del končan, pripravite še osnovo za omako. Na ponvi prepražite čebulo skupaj z zelenjavo, dodate odlično začimbno mešanico Kotanyi Secrets of Mehika - Burrito in omako. Na koncu skupaj zmešate še vse ostale sestavine in TO JE VSE!
Za moj Burrito lahko uporabite že narejeno mešanico začimb in s tem prihranite ogromno časa. V receptu sem uporabila Kotanyi Secrets of Mehika: "Burrito". V tej burrito mešanici je čili paprika, sol, sladka paprika, korianer, kajenski poper, kumin,česen, ingver, origano, sir v prahu in poper. Odlična kombinacija različnih okusov, intenzivnost pa lahko regulirate s količino mešanice, ki jo dodate vaši omaki.
Namesto klasične paradižnikove omake sem v mojo mešanico za Burrito dodala kar salso (rahlo pekočo) in s tem pričarala okusno, dodatno aromo.
Burrito s piščancem
Nina Zorčič
Čas priprave 20min
Čas peke 40min
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Burrito
150grdečega riža(ali riža po izbiri)
80grdečega fižola(surov ali iz pločevinke)
400gpiščančjih filejev
2jedilni žliciolivnega olja
1srednje velikardeča čebula
1srednje velikardeča paprika
2čajni žličkiKotanyi Secrets Of Mehika: Burrito mešanice začimb
4jedilne žliceparadižnikove omake ali salse
1jedilna žlicamascarpone sira
½avokada
Dodatki
pestčedar sira
4tortilje
Postopek
V dveh ločenih, večjih posodah skuhajte riž in fižol po navodilih (izpustite, če boste uporabili že kuhan fižol iz konzerve)
Medtem na rahlo naoljeni ponvi popražite piščančje meso, narezano na majhne kocke.
Kuhan fižol, riž in piščanec postavite na stran, medtem pa pripravite omako.
V večji ponvi na olivnem olju popražite nasekljano rdečo čebulo in papriko.
Dodajte začimbe za burrito in premešajte. Pražite približno 5 minut.
Nato dodajte salso ali paradižnikovo omako in mascarpone, kuhan rdeči riž, kuhan fižol in piščanec. Premešajte in kuhajte še par minut.
Na koncu dodajte še avokado, narezan na manjše kocke in premešajte.
Odstavite z ognja in po vrhu posujte nariban čedar.
Okrasite s svežimi začimbami in žličko mascarpone sira. Postrezite s popečeno tortiljo.
Burrito s piščancem
Hiter in preprost Burrito s kremnim nadevom in piščancem.Odlična izbira za preprosta, a noro okusna kosila.
Burrito je pripravljen iz res osnovnih sestavin! Potrebujete samo riž in fižol po izbiri - jaz sem uporabila rdeči riž, saj ga najbolj priporočajo za pripravo burrita.
Priprava? Najprej skuhajte riž in fižol (uporabite pa lahko kar kuhanega iz konzerve) ter popražite piščančje fileje.
Ko je ta del končan, pripravite še osnovo za omako. Na ponvi prepražite čebulo skupaj z zelenjavo, dodate odlično začimbno mešanico Kotanyi Secrets of Mehika - Burrito in omako. Na koncu skupaj zmešate še vse ostale sestavine in TO JE VSE!
Za moj Burrito lahko uporabite že narejeno mešanico začimb in s tem prihranite ogromno časa. V receptu sem uporabila Kotanyi Secrets of Mehika: "Burrito". V tej burrito mešanici je čili paprika, sol, sladka paprika, korianer, kajenski poper, kumin,česen, ingver, origano, sir v prahu in poper. Odlična kombinacija različnih okusov, intenzivnost pa lahko regulirate s količino mešanice, ki jo dodate vaši omaki.
Namesto klasične paradižnikove omake sem v mojo mešanico za Burrito dodala kar salso (rahlo pekočo) in s tem pričarala okusno, dodatno aromo.
Burrito s piščancem
Nina ZorčičSestavine
Burrito
Dodatki
Postopek
Preberite še: