Hiter in preprost Burrito z božanskim kremnim nadevom in popečenim piščancem. V njej se skriva slastna paradižnikova omaka s skrivno sestavino, ki jo razkrijem spodaj.
V kombinaciji s popečenim piščancem, naribanim sirom in popečenimi tortiljami nastane vrhunsko kosilo!
Burrito je pripravljen iz res osnovnih sestavin. Potrebujete piščanca, riž in zelenjavo po izbiri - jaz sem uporabila kar rdeči riž, saj ga najbolj priporočajo za pripravo burrita. Riž se ne razkuha, ampak ostane bolj trd, zato je odličen za tovrstne nadeve.
Dodala sem še sladko koruzo, rdeč fižol, rdečo papriko in čebulo. Na koncu sem v omako dodala še svež avokado in riban sir. Za piko na i pa lahko vse skupaj pokapate s čilijevim oljem.
Priprava? Noro preprosta! Najprej skuhajte riž in fižol (uporabite pa lahko kar kuhanega iz konzerve) ter popražite piščančje fileje.
Ko je ta del končan, pripravite še osnovo za omako. Na ponvi prepražite čebulo skupaj z zelenjavo, dodate odlično začimbno mešanico Kotanyi Secrets of Mehika - Burrito in omako. Na koncu skupaj zmešate še vse ostale sestavine in TO JE VSE!
Za moj Burrito lahko uporabite že narejeno mešanico začimb in s tem prihranite ogromno časa. V receptu sem uporabila Kotanyi Secrets of Mehika: "Burrito". V tej burrito mešanici je čili paprika, sol, sladka paprika, korianer, kajenski poper, kumin,česen, ingver, origano, sir v prahu in poper. Odlična kombinacija različnih okusov, intenzivnost pa lahko regulirate s količino mešanice, ki jo dodate vaši omaki.
Poleg klasične paradižnikove omake lahko v omako dodate tudi salso (navadno ali pekočo).
Burrito s piščancem
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Čas peke 40mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Burrito
150grdečega riža(ali riža po izbiri)
80grdečega fižola(surov ali iz pločevinke)
400gpiščančjih filejev
2jedilni žliciolivnega olja
1srednje velikardeča čebula
1srednje velikardeča paprika
2-3čajne žličkeKotanyi Secrets Of Mehika: Burrito mešanice začimb
4jedilne žliceparadižnikove omake s koščki paradižnika
1jedilna žlicamascarpone sira
Dodatki
½avokada
pestribanega sira
4tortilje
Postopek
V dveh ločenih, večjih posodah skuhajte riž in fižol po navodilih (izpustite, če boste uporabili že kuhan fižol iz konzerve).
Medtem na rahlo naoljeni ponvi popražite piščančje meso, narezano na majhne kocke.
Kuhan fižol, riž in piščanec postavite na stran, medtem pa pripravite omako.
V isti ponvi , v kateri ste pekli piščanca, na olivnem olju popražite nasekljano rdečo čebulo in papriko.
Dodajte začimbe za burrito in premešajte. Pražite približno 5 minut.
Nato dodajte paradižnikovo omako in mascarpone, premešajte in kuhajte še par minut.
Dodajte kuhan riž, fižol in piščanec. Premešajte in po želji dodajte več soli.
Na koncu dodajte še avokado, narezan na manjše kocke in premešajte.
Odstavite z ognja in po vrhu posujte nariban čedar.
Okrasite s svežimi začimbami in postrezite s popečenimi tortiljami.
Burrito s piščancem
Hiter in preprost Burrito z božanskim kremnim nadevom in popečenim piščancem. V njej se skriva slastna paradižnikova omaka s skrivno sestavino, ki jo razkrijem spodaj.
V kombinaciji s popečenim piščancem, naribanim sirom in popečenimi tortiljami nastane vrhunsko kosilo!
Burrito je pripravljen iz res osnovnih sestavin. Potrebujete piščanca, riž in zelenjavo po izbiri - jaz sem uporabila kar rdeči riž, saj ga najbolj priporočajo za pripravo burrita. Riž se ne razkuha, ampak ostane bolj trd, zato je odličen za tovrstne nadeve.
Dodala sem še sladko koruzo, rdeč fižol, rdečo papriko in čebulo. Na koncu sem v omako dodala še svež avokado in riban sir. Za piko na i pa lahko vse skupaj pokapate s čilijevim oljem.
Priprava? Noro preprosta! Najprej skuhajte riž in fižol (uporabite pa lahko kar kuhanega iz konzerve) ter popražite piščančje fileje.
Ko je ta del končan, pripravite še osnovo za omako. Na ponvi prepražite čebulo skupaj z zelenjavo, dodate odlično začimbno mešanico Kotanyi Secrets of Mehika - Burrito in omako. Na koncu skupaj zmešate še vse ostale sestavine in TO JE VSE!
Za moj Burrito lahko uporabite že narejeno mešanico začimb in s tem prihranite ogromno časa. V receptu sem uporabila Kotanyi Secrets of Mehika: "Burrito". V tej burrito mešanici je čili paprika, sol, sladka paprika, korianer, kajenski poper, kumin,česen, ingver, origano, sir v prahu in poper. Odlična kombinacija različnih okusov, intenzivnost pa lahko regulirate s količino mešanice, ki jo dodate vaši omaki.
Poleg klasične paradižnikove omake lahko v omako dodate tudi salso (navadno ali pekočo).
Burrito s piščancem
Nina ZorčičSestavine
Burrito
Dodatki
Postopek
Preberite še: