Kosilo ultra hitro, v samo enem pekaču? Okusno, nasitno, hranljivo in polno beljakovin? Tukaj so zapečeni polžki s pestom in mariniranim piščancem, kar v enem pekaču!
V sodelovanju z Vila Natura smo za vas pripravili idejo za kosilo, kjer umažete samo en pekač! Vse sestavine dodate v pekač, premešate in zapečete v pečici. Kosilo za celo družino v manj kot eni uri!
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različna kosila, tako klasična kot tudi veganska- najdete jih tukaj .
Zapečeni polžki s pestom in piščancem v enem pekaču
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 35mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
1bučka, narezana na kolobarje
1čebula, narezana na lističe
stroka česna, drobno nasekljana
pestsladke koruze
2pestisveže bazilike
1jedilna žlicapizza ali provansalskih začimb
3jedilne žlicepesta
2jedilni žliciolivnega olja
250gdurum polžkov
400gvode
400gpiščančjih medaljonov, premazanih s pestom
100gnaribane mozzarelle
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V pekaču zmešajte zelenjavo, začimbe, pesto, polžke in vodo. Po vrhu nadevajte marinirane medaljone in pecite v pečici 25 minut, nato po vrhu posujte mozzarello in pecite na 200 stopinj še 10-15 stopinj.
Dodajte svežo baziliko in uživajte.
KLJUČNE BESEDE gratinirane testenine, gratinirane testenine s sirom, pečene polnjene testenine, pečene sirove testenine, testenine s pestom, testenine s piščancem, testenine s sirom, zapečene testenine
Zapečeni polžki s pestom in piščancem v enem pekaču
Kosilo ultra hitro, v samo enem pekaču? Okusno, nasitno, hranljivo in polno beljakovin? Tukaj so zapečeni polžki s pestom in mariniranim piščancem, kar v enem pekaču!
V sodelovanju z Vila Natura smo za vas pripravili idejo za kosilo, kjer umažete samo en pekač! Vse sestavine dodate v pekač, premešate in zapečete v pečici. Kosilo za celo družino v manj kot eni uri!
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različna kosila, tako klasična kot tudi veganska- najdete jih tukaj .
Zapečeni polžki s pestom in piščancem v enem pekaču
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: