Božanski, sočen burger iz katerega se kar cedi - tukaj je moj velikonočni burger z natrganim mesom, coleslaw solato in pirhi!
Za vas sem v sodelovanju z Jeruzalem Oromož pripravila neverjetno okusen in izredno preprost sočen burger, kjer lahko porabite ostanke velikonočne pojedine na najboljši možen način!
Burger je sestavljen iz popečene štručke, izbrane omake, domače coleslaw solate in izredno sočnega natrganega mesa - jaz sem uporabila piščanca, lahko pa uporabite tudi govedino, raco ali drugo meso. Uporabite lahko katerkoli pečeno meso, saj ga najprej natrgammo z vilicami, potem pa obogatimo z omako in začimbami.
Meso pred tem še popražimo s kančkom vina - to poskrbi za boljši okus in bolj mehko meso. Uporabila sem Šipon znamke Jeruzalem Ormož - 2 dcl za popražit meso, ostalo pa za uživanje ob pripravljenem burgerju. Tale suha klasika se bo odlično podala k velikonočnim jedem in našemu burgerju.
Burger je izredno sočen in okusen, uporabite pa lahko skoraj vse ostanke velikonočne pojedine. V burger na koncu dodamo še pirhe, narezane na kolute. Ta burger ni tako samo izjemno sočen in neverjetno okusen ampak tudi beljakovinsko zelo bogat in presenetljivo poln zelenjave!
Namesto koktejl omake lahko uporabite tudi burger omako, ali pa omako pripravite kar sami, tako da zmešate kečap in majonezo.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za raznovrstna kosila - najdete jih tukaj .
Velikonočni burger z natrganim piščancem in coleslaw solato
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 10mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 3porcije
Sestavine
Coleslaw solata
2pestinaribanega rdečega zelja
2pestinaribanega zelja
2naribana korenčka
1naribano sladko jabolko
4jedilne žlicekoktejl omake(ali mešanice kečapa in majoneze)
1jedilna žlicajavorjevega sirupa
1čajna žličkagorčice
100ggrškega jogurta
1jedilna žlicakisa
sol, poper po okusu
Natrgano meso
1manjšipečen piščanec/raca ali drugi ostanki pečenega velikonočnega mesa
1jedilna žlicaolivnega olja
2dclŠipona ali drugega belega vina
2jedilni žlicisladke paprike v prahu
3-4jedilne žliceBBQ omake(količino dodajte po okusu)
1-2dclvode
Burger
burger bombetke
burger ali koktejl omaka ali drugi omaka po izbiri
pirhi/kuhana jajca
Postopek
Vse za coleslaw solato zmešajte v večji posodi. Poskusite in po želji dodajte več omake, kisa ali drugih sestavin. Postavite v hladilnik, da se vsi okusi še bolje povežejo, medtem pa pripravite meso.
Za pripravo mesa lahko uporabite ostanke velikonočne pojedine (pečen piščanec, raca itd.) ali kakršnokoli pečeno meso po izbiri. Razrezano prestavite v večjo posodo in ga s pomočjo vilic natrgajte, da dobite čim manjše kose natrganega mesa.
Na večji ponvi na srednjem ognju segrejte olivno olje. Na segretem olju dve minuti pražite meso. Zalijte z belim vinom in pražite toliko časa, da tekočina izhlapi. Dodajte sladko papriko in BBQ omako ter premešajte. Po potrebi dodatno zalijte z 1-2 dcl vode, da dobite sočno meso. Pražite še par minut, da se okusi povežejo nato odstavite.
Burger štručko razpolovite in popecite. Obe polovici nato premažite z burger/koktejl omako. Na spodnjo polovico nadevajte bogato plast coleslaw solate in bogato plast natrganega mesa. Dodajte kuhano jajce/pirh, narezan na kolute in po vrhu položite še drugo polovico bombetke. Postrezite z belim vinom.
KLJUČNE BESEDE burger, burger z natrganim piščancem, burger z natrgano svinjino, coleslaw solata, velikonočni burger
Velikonočni burger z natrganim piščancem in coleslaw solato
Božanski, sočen burger iz katerega se kar cedi - tukaj je moj velikonočni burger z natrganim mesom, coleslaw solato in pirhi!
Za vas sem v sodelovanju z Jeruzalem Oromož pripravila neverjetno okusen in izredno preprost sočen burger, kjer lahko porabite ostanke velikonočne pojedine na najboljši možen način!
Burger je sestavljen iz popečene štručke, izbrane omake, domače coleslaw solate in izredno sočnega natrganega mesa - jaz sem uporabila piščanca, lahko pa uporabite tudi govedino, raco ali drugo meso. Uporabite lahko katerkoli pečeno meso, saj ga najprej natrgammo z vilicami, potem pa obogatimo z omako in začimbami.
Meso pred tem še popražimo s kančkom vina - to poskrbi za boljši okus in bolj mehko meso. Uporabila sem Šipon znamke Jeruzalem Ormož - 2 dcl za popražit meso, ostalo pa za uživanje ob pripravljenem burgerju. Tale suha klasika se bo odlično podala k velikonočnim jedem in našemu burgerju.
Burger je izredno sočen in okusen, uporabite pa lahko skoraj vse ostanke velikonočne pojedine. V burger na koncu dodamo še pirhe, narezane na kolute. Ta burger ni tako samo izjemno sočen in neverjetno okusen ampak tudi beljakovinsko zelo bogat in presenetljivo poln zelenjave!
Namesto koktejl omake lahko uporabite tudi burger omako, ali pa omako pripravite kar sami, tako da zmešate kečap in majonezo.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za raznovrstna kosila - najdete jih tukaj .
Velikonočni burger z natrganim piščancem in coleslaw solato
Nina ZorčičSestavine
Coleslaw solata
Natrgano meso
Burger
Postopek
Preberite še: