Narejeni hitro in preprosto, v samo eni posodi!Piškoti potrebujejo le dobro uro hlajenja, potem pa jih lahko že spečete in uživate.
Pripravljeni so iz čisto klasičnih sestavin za hrustljave, maslene piškote: moka, sladkor, jajce, maslo, vanilja in v tem primeru še rdeče barvilo. To je vse, kar potrebujete za pripravo mojih božičnih "Candy Cane" piškotov.
Vse sestavine samo zmešate s pomočjo ročnega mešalnika ali kuhinjskega robota. Testo nato ločite na dva dela, enega obarvate z rdečo barvo, nato pa oba ločeno zavijete v folijo za živila in postavite v hladilnik za dobro uro.
"Candy Cane" piškote oblikujemo kar z rokami - med dlanmi oblikujemo dve enako dolgi palčki, eno iz klasičnega in eno iz rdeče obarvanega testa. Palčki med seboj prepletemo kakor kitko in položimo na pekač. Vrh palčke nato previdno zasukamo v levo ali desno stran in tako, to je to!
Sestavine za piškote sem tudi tokrat kupila v Spar trgovinah, kjer imate na voljo vse možne sestavine! Tam sem kupila tudi rdeče barvilo za sladice - barvilo dodajte po občutku, dokler ne dobite želene intenzivnosti rdeče barve.
430gpšenične bele moke tip 500 Spar + 2 jedilni žlici
1jedilna žlicardečega barvila - več/manj po želji
Postopek
V večji posodi zmešajte maslo in sladkor v prahu. S pomočjo kuhinjskega robota ali ročnega mešalnika kremasto vmešajte, dokler ne nastane gladka krema - par minut.
Dodajte jajce in vaniljev ekstrakt ter premešajte, da nastane enotna zmes.
Dodajte 430g moke in premešajte samo toliko, da se vse poveže, da ni več sledu moke.
Polovico testa vzemite iz posode, oblikujte v disk oz. pravokotnik in tesno zavijte v folijo za živila.
Preostali polovici testa dodajte barvilo in 2 jedilni žlici moke ter premešajte. Če boste dodali več barvila dodajte še kakšno žlico moke, da ne bo testo premehko.
Tudi to testo oblikujte v disk oz. pravokotnik in zavijte v folijo za živila. Oba testa postavite v hladilnik za 1-2 uri.
Po hlajenju segrejte pečico na 175 stopinj.
Testo bi moralo biti dovolj mehko, da lahko iz njega oblikujete piškote. V kolikor je pretrdo ga pustite 15-30 minut na pultu, da se segreje in zmehča, ne sme pa biti premehko.
Iz vsakega testa odtrgajte manjši kos (kroglica premera približno 1 cm) in ga v dlani dobro pregnetite, da se zmehča in oblikujete kroglico. Kroglico nato na pultu zelo nežno razvaljajte z rokami, da nastane daljša palčka premera cca 15 cm.
Ko imate oblikovani obe palčki (iz navadnega in rdeče obarvanega testa) ju postavite vzporedno. Nato obe palčki zavijte eno čez drugo, kakor da bi pletli kito iz dveh delov.
Ko sta palčki prepleteni ju prestavite na večji pekač, obložen s papirjem za peko.
Vrh prepletene palčke na nežno navihajte v levo ali desno stran, da dobite obliko sladkorne Candy Cane palčke. Oblikovane piškote odlagajte 2 cm narazen.
Pekač postavite v segreto pečico na 175 stopinj in pecite 8-10 minut oz. tako dolgo, da se robovi nežno zlato zapečejo, ne smejo pa porjaveti. Če boste delali večje piškote podaljšajte čas peke za 1-2 minuti.
V kolikor se je testo med oblikovanjem preveč zmehčalo postavite pekač najprej za 15 minut na hladno, nato pa v pečico.
Pečene piškote pustite na pekaču, dokler se popolnoma ne strdijo, potem pa jih prestavite na rešetko za hlajenje in postrezite.
“Candy Cane” piškoti
Pravi božični, praznični piškotki!
Narejeni hitro in preprosto, v samo eni posodi!Piškoti potrebujejo le dobro uro hlajenja, potem pa jih lahko že spečete in uživate.
Pripravljeni so iz čisto klasičnih sestavin za hrustljave, maslene piškote: moka, sladkor, jajce, maslo, vanilja in v tem primeru še rdeče barvilo. To je vse, kar potrebujete za pripravo mojih božičnih "Candy Cane" piškotov. Vse sestavine samo zmešate s pomočjo ročnega mešalnika ali kuhinjskega robota. Testo nato ločite na dva dela, enega obarvate z rdečo barvo, nato pa oba ločeno zavijete v folijo za živila in postavite v hladilnik za dobro uro.
"Candy Cane" piškote oblikujemo kar z rokami - med dlanmi oblikujemo dve enako dolgi palčki, eno iz klasičnega in eno iz rdeče obarvanega testa. Palčki med seboj prepletemo kakor kitko in položimo na pekač. Vrh palčke nato previdno zasukamo v levo ali desno stran in tako, to je to!
Sestavine za piškote sem tudi tokrat kupila v Spar trgovinah, kjer imate na voljo vse možne sestavine! Tam sem kupila tudi rdeče barvilo za sladice - barvilo dodajte po občutku, dokler ne dobite želene intenzivnosti rdeče barve.
"Candy Cane" piškoti
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: