Odlični medenjakovi Cupcakes kolački s hitro pripravljeno vaniljevo kremo in vaniljevim frostingom!
Biskvit je obogaten z aromatičnimi prazničnimi začimbami, kot so: kardamom, piment in cimet, kremi pa sta za dodatno aromo dodana burbonska vanilja in rum!
Kolački so pripravljeni iz osnovnih sestavin, dodana pa jim je melasa iz trsnega sladkorja. Temna, gosta zmes, ki doda odlično aromo in skupaj z izbranimi začimbami pričara pravi okus medenjakov.
Cupcakes kolački so polnjeni s hitro vaniljevo kremo z rumom in cimetom, okrašeni pa z najlažjo mascarpone kremo z belo čokolado.
Kremi sem dodala aromo ruma, lahko pa ta dodatek po želji tudi izpustite.
Medenjakovi Cupcakes kolački z vaniljevo kremo in rumom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 10kolačkov
Sestavine
Biskvit
115gmasla(sobna temperatura)
80gkokosovega sladkorja
1srednje velikojajce(sobna temperatura)
40gmelase iz trsnega sladkorja
120mlmleka
1čajna žličkavaniljeve arome/paste
160gpšenične bele moke tip 500
½čajne žličkepecilnega praška
½čajne žličkesoda bikarbone
ščepsoli
1čajna žličkacimeta
¼čajne žličkeingverja v prahu
¼čajne žličkemuškatnega oreščka
¼čajne žličkepimenta
¼čajne žličkekardamoma
Vaniljeva krema
½zavojčkavaniljevega pudinga v prahu ali vaniljeve kreme v prahu + mleko ali voda za pripravo
1čajna žličkaruma
½čajne žličkeruma
Mascarpone krema s cimetom in rumom
500gmascarpone sira
100gsladkorja v prahu(dodajajte postopoma po okusu)
½čajne žličkecimet
½čajne žličkeruma
150gstopljene bele čokolade(nujno ohlajena)
Dodatki
sladkorni okras
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Za biskvit v večji posodi z mešalnikom kremno zmešajte maslo in kokosov sladkor. Mešajte nekje 3-4 minute, da dobite gladko kremno zmes. Kokosov sladkor se ne bo popolnoma raztopil.
Dodajte jajce in mešajte, dokler ne dobite tekoče zmesi. Dodajte melaso, mleko in vaniljevo aromo ter premešajte. Masa zna biti malo ločena, torej da so koščki in grudice, ampak nič zato.
V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in začimbe. Suhe sestavine dodajte mokrim in dobro premešajte, da ni več sledu moke ali grudic.
Zmes razporedite v pekač za mafine, obložen s peki papirjem in pecite 18-20 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pustite, da se ohladijo, medtem pa pripravite vaniljevo kremo.
Vaniljevo kremo pripravite iz pudinga v prahu. Pol vsebine vrečke skuhajte po navodilih skupaj z mlekom ali vodo. Sladkajte po navodilih. Skuhan puding pustite, da se malo ohladi.
Skuhanemu pudingu dodajte cimet in rum ter premešajte. Pustite, da se ohladi, nato pa nadevajte v kolačke.
Iz ohlajenih Cupcakes kolačkov s pomočjo čajne žličke na sredini izdolbite 1 x 1 cm luknjico, kamor boste nadevali vaniljevo kremo. Kremo nadevajte do vrha. Pripravite mascarpone kremo.
V večji posodi zmešajte mascarpone, sladkor v prahu, cimet in rum. Dodajte stopljeno in ohlajeno belo čokolado - pomembno je, da dodate ohlajeno čokolado, drugače se lahko naredijo grudice v kremi. Kremo nadevajte v dekorirno vrečko za pipetiranje in okrasite kolačke.
Medenjakovi Cupcakes kolački z vaniljevo kremo in rumom
Odlični medenjakovi Cupcakes kolački s hitro pripravljeno vaniljevo kremo in vaniljevim frostingom!
Biskvit je obogaten z aromatičnimi prazničnimi začimbami, kot so: kardamom, piment in cimet, kremi pa sta za dodatno aromo dodana burbonska vanilja in rum!
Kolački so pripravljeni iz osnovnih sestavin, dodana pa jim je melasa iz trsnega sladkorja. Temna, gosta zmes, ki doda odlično aromo in skupaj z izbranimi začimbami pričara pravi okus medenjakov.
Cupcakes kolački so polnjeni s hitro vaniljevo kremo z rumom in cimetom, okrašeni pa z najlažjo mascarpone kremo z belo čokolado.
Kremi sem dodala aromo ruma, lahko pa ta dodatek po želji tudi izpustite.
Medenjakovi Cupcakes kolački z vaniljevo kremo in rumom
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Vaniljeva krema
Mascarpone krema s cimetom in rumom
Dodatki
Postopek
Preberite še: