Česnov konfit oz. “garlic confit” je ena izmed boljših pogruntavščin, cenili pa jo bodo vsi strastni ljubitelji česna!
Česnov konfit oz. “garlic confit” je ena izmed boljših pogruntavščin, cenili pa jo bodo vsi strastni ljubitelji česna!
Kaj je česnov konfit? Gre za česen, namočen v olivnem olju in začimbah, kuhan na nizki temperaturi dlje časa, da se popolnoma zmehča in dobi sladko aromo.
Priprava je res noro preprosta, saj vse sestavine samo zmešate v manjšem pekaču in postavite v pečico za slabo uro!
Uporaba česnovega konfita pa je vsestranska! Uporabite ga lahko v raznih namazih, kot dodatek k omakam za testenine, meso itd.
Česen lahko tudi zmešate s klasičnim, surovim maslom in si pripravite domače česnovo maslo. Lahko pa česen preprosto zmečkate z vilicami (ker je res noro mehek) in z njim premažete topel popečen kruhek – BOŽANSKO!
S česnovim olivnim oljem pa lahko prelijete pečen krompir, solato, bruskete itd. Dejansko ga lahko uporabite pri katerikoli jedi namesto navadnega olivnega olja in tako vsako jed obogatite z aromo česna.
Kaj je česnov konfit? Gre za česen, namočen v olivnem olju in začimbah, kuhan na nizki temperaturi dlje časa, da se popolnoma zmehča in dobi sladko aromo.
Priprava je res noro preprosta, saj vse sestavine samo zmešate v manjšem pekaču in postavite v pečico za slabo uro!
Uporaba česnovega konfita pa je vsestranska! Uporabite ga lahko v raznih namazih, kot dodatek k omakam za testenine, meso itd.
Česen lahko tudi zmešate s klasičnim, surovim maslom in si pripravite domače česnovo maslo. Lahko pa česen preprosto zmečkate z vilicami (ker je res noro mehek) in z njim premažete topel popečen kruhek – BOŽANSKO!
S česnovim olivnim oljem pa lahko prelijete pečen krompir, solato, bruskete itd. Dejansko ga lahko uporabite pri katerikoli jedi namesto navadnega olivnega olja in tako vsako jed obogatite z aromo česna.
Pri sami pripravi posebnosti ni. Vse sestavine zmešajte in pecite oz. kuhajte v ogreti pečici na 150 stopinj 50 minut oz. tako dolgo, da je česen tako mehek, da ga lahko zmečkate z vilicami.
Ko je konfit pripravljen ga pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi. Olje, skupaj s česnom in začimbami, pa nato prelijte v pripravljeno posodo in hranite v hladilniku.
Nora ideja kako uporabiti česnov konfit pa tukaj – za vas imam recept za NAJBOLJŠE KANAPEJE NA SVETU (brez pretiravanja)! V kremi sem uporabila česnovo olje in pasiran česen iz konfita – skupaj s sveže pečeno hrustljavo bageto je to res nora kombinacija, ki jo morate poskusiti.
Pri sami pripravi posebnosti ni. Vse sestavine zmešajte in pecite oz. kuhajte v ogreti pečici na 150 stopinj 50 minut oz. tako dolgo, da je česen tako mehek, da ga lahko zmečkate z vilicami.
Ko je konfit pripravljen ga pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi. Olje, skupaj s česnom in začimbami, pa nato prelijte v pripravljeno posodo in hranite v hladilniku.
Nora ideja kako uporabiti česnov konfit pa tukaj – za vas imam recept za NAJBOLJŠE KANAPEJE NA SVETU (brez pretiravanja)! V kremi sem uporabila česnovo olje in pasiran česen iz konfita – skupaj s sveže pečeno hrustljavo bageto je to res nora kombinacija, ki jo morate poskusiti.
Česnov konfit (confit)
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 50mins
Količina 1posodica
Sestavine
2glavičesna(olupljen)
300golivnega olja(oz. toliko olja, da česen popolnoma prekrijete z oljem)
2vejicisvežega rožmarina
1čajna žličkarožmarina(posušen)
parzrnccelega popra
ščepsoli
Postopek
Pečico segrejte na 150 stopinj.
V manjšem pekaču premera 11 cm zmešajte olupljen česen, olivno olje, rožmarin, sol in poper.
Postavite v ogreto pečico in pecite 50 minut.
Previdno vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se olje popolnoma ne ohladi.
Ohlajeno olje skupaj s česnom in začimbami prelijte v kozarec za vlaganje ali posodo po izboru in hranite v hladilniku. Po želji lahko po treh dneh česen odstranite iz posode in hranite samo olivno olje (ki ima sedaj omamno česnovo aromo).
Česnov konfit (confit)
Česnov konfit oz. “garlic confit” je ena izmed boljših pogruntavščin, cenili pa jo bodo vsi strastni ljubitelji česna!
Česnov konfit oz. “garlic confit” je ena izmed boljših pogruntavščin, cenili pa jo bodo vsi strastni ljubitelji česna!
Kaj je česnov konfit? Gre za česen, namočen v olivnem olju in začimbah, kuhan na nizki temperaturi dlje časa, da se popolnoma zmehča in dobi sladko aromo.
Priprava je res noro preprosta, saj vse sestavine samo zmešate v manjšem pekaču in postavite v pečico za slabo uro!
Uporaba česnovega konfita pa je vsestranska! Uporabite ga lahko v raznih namazih, kot dodatek k omakam za testenine, meso itd.
Česen lahko tudi zmešate s klasičnim, surovim maslom in si pripravite domače česnovo maslo. Lahko pa česen preprosto zmečkate z vilicami (ker je res noro mehek) in z njim premažete topel popečen kruhek – BOŽANSKO!
S česnovim olivnim oljem pa lahko prelijete pečen krompir, solato, bruskete itd. Dejansko ga lahko uporabite pri katerikoli jedi namesto navadnega olivnega olja in tako vsako jed obogatite z aromo česna.
Kaj je česnov konfit? Gre za česen, namočen v olivnem olju in začimbah, kuhan na nizki temperaturi dlje časa, da se popolnoma zmehča in dobi sladko aromo.
Priprava je res noro preprosta, saj vse sestavine samo zmešate v manjšem pekaču in postavite v pečico za slabo uro!
Uporaba česnovega konfita pa je vsestranska! Uporabite ga lahko v raznih namazih, kot dodatek k omakam za testenine, meso itd.
Česen lahko tudi zmešate s klasičnim, surovim maslom in si pripravite domače česnovo maslo. Lahko pa česen preprosto zmečkate z vilicami (ker je res noro mehek) in z njim premažete topel popečen kruhek – BOŽANSKO!
S česnovim olivnim oljem pa lahko prelijete pečen krompir, solato, bruskete itd. Dejansko ga lahko uporabite pri katerikoli jedi namesto navadnega olivnega olja in tako vsako jed obogatite z aromo česna.
Pri sami pripravi posebnosti ni. Vse sestavine zmešajte in pecite oz. kuhajte v ogreti pečici na 150 stopinj 50 minut oz. tako dolgo, da je česen tako mehek, da ga lahko zmečkate z vilicami.
Ko je konfit pripravljen ga pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi. Olje, skupaj s česnom in začimbami, pa nato prelijte v pripravljeno posodo in hranite v hladilniku.
Nora ideja kako uporabiti česnov konfit pa tukaj – za vas imam recept za NAJBOLJŠE KANAPEJE NA SVETU (brez pretiravanja)! V kremi sem uporabila česnovo olje in pasiran česen iz konfita – skupaj s sveže pečeno hrustljavo bageto je to res nora kombinacija, ki jo morate poskusiti.
Pri sami pripravi posebnosti ni. Vse sestavine zmešajte in pecite oz. kuhajte v ogreti pečici na 150 stopinj 50 minut oz. tako dolgo, da je česen tako mehek, da ga lahko zmečkate z vilicami.
Ko je konfit pripravljen ga pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi. Olje, skupaj s česnom in začimbami, pa nato prelijte v pripravljeno posodo in hranite v hladilniku.
Nora ideja kako uporabiti česnov konfit pa tukaj – za vas imam recept za NAJBOLJŠE KANAPEJE NA SVETU (brez pretiravanja)! V kremi sem uporabila česnovo olje in pasiran česen iz konfita – skupaj s sveže pečeno hrustljavo bageto je to res nora kombinacija, ki jo morate poskusiti.
Česnov konfit (confit)
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: