Pred vami je recept oz. ideja za najboljše kanapeje na svetu! Hrustljava, sveža in topla bageta, premazana z gladko, noro aromatično česnovo kremo. Po vrhu pa praženi lešniki in pečeno grozdje. Vse skupaj pokapano z balzamičnim kisom in rožmarinom. NORA KOMBINACIJA!
Pred vami je recept oz. ideja za najboljše kanapeje na svetu! Hrustljava, sveža in topla bageta, premazana z gladko, noro aromatično česnovo kremo. Po vrhu pa praženi lešniki in pečeno grozdje. Vse skupaj pokapano z balzamičnim kisom in rožmarinom. NORA KOMBINACIJA!
Kombinacija okusov je popolna. Mogoče se določene zadeve slišijo čudno, ampak mi morate verjeti na besedo. Za najboljšo česnovo kremo sem dodala česnov konfit. Kaj sploh je česnov konfit? Gre za česen, namočen v olivnem olju in začimbah, kuhan na nizki temperaturi dlje časa, da se popolnoma zmehča in dobi sladko aromo. Več o konfitu si lahko preberete na blog objavi, kjer vas čaka tudi recept – kliknite tukaj.
Kombinacija okusov je popolna. Mogoče se določene zadeve slišijo čudno, ampak mi morate verjeti na besedo.
Za najboljšo česnovo kremo sem dodala česnov konfit. Kaj sploh je česnov konfit? Gre za česen, namočen v olivnem olju in začimbah, kuhan na nizki temperaturi dlje časa, da se popolnoma zmehča in dobi sladko aromo. Več o konfitu si lahko preberete na blog objavi, kjer vas čaka tudi recept – kliknite tukaj.
Za pripravo najboljših kanapejev pa potrebujete tudi pečeno grozdje. Če grozdja na takšen (ali drugačen) način še niste pekli, je sedaj idealna priložnost, da ga poskusite!
Grozdje skupaj z balzamičnim kisom, olivnim oljem in izbranimi začimbami pečete v pečici na visoki temperaturi, dokler se grozdje ne zmehča in spusti sokove. S takšnim načinom priprave postane grozdje mehko, sočno in sladko, zaradi dodanega olivnega olja in balzamičnega kisa pa je tudi noro okusno!
Za pripravo najboljših kanapejev pa potrebujete tudi pečeno grozdje. Če grozdja na takšen (ali drugačen) način še niste pekli, je sedaj idealna priložnost, da ga poskusite!
Grozdje skupaj z balzamičnim kisom, olivnim oljem in izbranimi začimbami pečete v pečici na visoki temperaturi, dokler se grozdje ne zmehča in spusti sokove. S takšnim načinom priprave postane grozdje mehko, sočno in sladko, zaradi dodanega olivnega olja in balzamičnega kisa pa je tudi noro okusno!
Okusi česnove kreme, praženih lešnikov, pečenega grozdja in balzamičnega kisa se tako noro dobro prepletajo, da je skoraj neverjetno.
Posebnih zamenjav ne svetujem, ker želim, da preizkusite točno to kombinacijo!
Upam, da se priprave takšnih kanapejev lotite kmalu, saj boste z njimi noro zadovoljni.
Okusi česnove kreme, praženih lešnikov, pečenega grozdja in balzamičnega kisa se tako noro dobro prepletajo, da je skoraj neverjetno.
Posebnih zamenjav ne svetujem, ker želim, da preizkusite točno to kombinacijo!
Upam, da se priprave takšnih kanapejev lotite kmalu, saj boste z njimi noro zadovoljni.
Kanapeji s česnovo kremo, pečenim grozdjem in praženimi lešniki
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Kosilo, Malica, prigrizek
Količina 20kanapejev
Sestavine
2bageti(najboljše so sveže domače ali kupljene predpečene)
200gkremnega sira(Philadelphia, ABC)
3jedilne žlicečesnovega konfita (3 jedilne žlice olja + 3 namočene česne)(recept je že objavljen na blogu)
150gpraženih lešnikov(grobo nasekljani)
2jedilni žlicibalzamičnega kisa
rožmarin
Pečeno grozdje
400grdečega grozdja brez pešk
1jedilna žlicaolivnega olja
1jedilna žlicabalzamičnega kisa
ščepsoli
ščeppopra
Postopek
Pečico segrejte na 220 stopinj.
Pripravite grozdje. V manjšem pekaču ali litoželezni ponvi (primerni za peko v pečici) zmešajte očiščeno grozdje brez pešk, olivno olje, balzamični kis, sol in poper.
Postavite v ogreto pečico in pecite 18-20 minut oz, tako dolgo, da se lupina grozdja zmehča, grozdje pa spusti malo soka.
Vzemite iz pečice in pustite, da se rahlo ohladi, medtem pa pripravite kanapeje.
Bagete narežite na približno enako velike kose. Najbolje, da kose režete malo pod kotom oz. postrani, da dobite večjo površino.
V manjši posodi ali skodelici zmešajte kremni sir in česnov konfit. Z vilicami v kremni sir zmečkajte česen, nato pa vse skupaj dobro premešajte.
Sestavite kanapeje. Na pripravljene kose bagete namažite česnovo kremo. Po kremi posujte z nadrobljenimi praženimi lešniki. Dodajte pečeno grozdje in posujte z rožmarinom. Vse skupaj prelijte s približno 1 čajno žličko mešanice sokov grozdja (kar iz pekača) in pokapajte z balzamičnim kisom.
Kanapeji s česnovo kremo, pečenim grozdjem in praženimi lešniki
Pred vami je recept oz. ideja za najboljše kanapeje na svetu! Hrustljava, sveža in topla bageta, premazana z gladko, noro aromatično česnovo kremo. Po vrhu pa praženi lešniki in pečeno grozdje. Vse skupaj pokapano z balzamičnim kisom in rožmarinom. NORA KOMBINACIJA!
Pred vami je recept oz. ideja za najboljše kanapeje na svetu! Hrustljava, sveža in topla bageta, premazana z gladko, noro aromatično česnovo kremo. Po vrhu pa praženi lešniki in pečeno grozdje. Vse skupaj pokapano z balzamičnim kisom in rožmarinom. NORA KOMBINACIJA!
Kombinacija okusov je popolna. Mogoče se določene zadeve slišijo čudno, ampak mi morate verjeti na besedo. Za najboljšo česnovo kremo sem dodala česnov konfit. Kaj sploh je česnov konfit? Gre za česen, namočen v olivnem olju in začimbah, kuhan na nizki temperaturi dlje časa, da se popolnoma zmehča in dobi sladko aromo. Več o konfitu si lahko preberete na blog objavi, kjer vas čaka tudi recept – kliknite tukaj.
Kombinacija okusov je popolna. Mogoče se določene zadeve slišijo čudno, ampak mi morate verjeti na besedo.
Za najboljšo česnovo kremo sem dodala česnov konfit. Kaj sploh je česnov konfit? Gre za česen, namočen v olivnem olju in začimbah, kuhan na nizki temperaturi dlje časa, da se popolnoma zmehča in dobi sladko aromo. Več o konfitu si lahko preberete na blog objavi, kjer vas čaka tudi recept – kliknite tukaj.
Za pripravo najboljših kanapejev pa potrebujete tudi pečeno grozdje. Če grozdja na takšen (ali drugačen) način še niste pekli, je sedaj idealna priložnost, da ga poskusite!
Grozdje skupaj z balzamičnim kisom, olivnim oljem in izbranimi začimbami pečete v pečici na visoki temperaturi, dokler se grozdje ne zmehča in spusti sokove. S takšnim načinom priprave postane grozdje mehko, sočno in sladko, zaradi dodanega olivnega olja in balzamičnega kisa pa je tudi noro okusno!
Za pripravo najboljših kanapejev pa potrebujete tudi pečeno grozdje. Če grozdja na takšen (ali drugačen) način še niste pekli, je sedaj idealna priložnost, da ga poskusite!
Grozdje skupaj z balzamičnim kisom, olivnim oljem in izbranimi začimbami pečete v pečici na visoki temperaturi, dokler se grozdje ne zmehča in spusti sokove. S takšnim načinom priprave postane grozdje mehko, sočno in sladko, zaradi dodanega olivnega olja in balzamičnega kisa pa je tudi noro okusno!
Okusi česnove kreme, praženih lešnikov, pečenega grozdja in balzamičnega kisa se tako noro dobro prepletajo, da je skoraj neverjetno.
Posebnih zamenjav ne svetujem, ker želim, da preizkusite točno to kombinacijo!
Upam, da se priprave takšnih kanapejev lotite kmalu, saj boste z njimi noro zadovoljni.
Okusi česnove kreme, praženih lešnikov, pečenega grozdja in balzamičnega kisa se tako noro dobro prepletajo, da je skoraj neverjetno.
Posebnih zamenjav ne svetujem, ker želim, da preizkusite točno to kombinacijo!
Upam, da se priprave takšnih kanapejev lotite kmalu, saj boste z njimi noro zadovoljni.
Kanapeji s česnovo kremo, pečenim grozdjem in praženimi lešniki
Nina ZorčičSestavine
Pečeno grozdje
Postopek
Preberite še: