Najboljši recept za čokoladne kolačke, najboljši recept za hitro čokoladno ganache kremo in najboljši recept za najbolj gladko čokoladno kremo!
Vse to vas čaka spodaj v receptu za moje Čokoladne Cupcakes kolačke s čokoladnim ganachem in čokoladno kremo.
Kljub temu, da ti kolački zvenijo kot prava čokoladna bomba so v resnici noro okusni, sočni, rahli in puhasti, sladica pa ni presladka, saj s količino sladkorja ne pretiravamo.
Kolački so pripravljeni hitro in preprosto. Spodaj vas čaka moj osnovni recept za čokoladne kolačke, ki vedno uspejo popolno. Polnjeni so s čokoladno ganache kremo, okrašeni pa z gladko čokoladno mascarpone kremo.
V sredici čokoladnih kolačkov se skriva čokoladna ganache krema. Pripravite jo lahko s smetano ali s kokosovim mlekom.
V kolikor boste uporabili kokosovo mleko se lahko zgodi, da se krema “loči”. To pomeni, da se po segrevanju čokolada in mleko ne združita popolnoma, ampak nastane zmes z grudicami. To rešite zelo enostavno – v kremo dodajte 1-2 jedilni žlici vode in premešajte. Mešajte vsaj 1 minuto, da se voda lepo premeša s kremo.
Po tem dobite gladko, sijočo in noro okusno čokolado ganache kremo.
Čokoladni Cupcakes kolački s čokoladnim ganachem in čokoladno kremo
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 12cupcakes
Sestavine
Biskvit
120gpšenične bele moke tip 500
30gkakava v prahu
ščepsoli
¾čajne žličkesoda bikarbone
⅓čajna žličkapecilnega praška
115gbelega sladkorja
1srednje velikojajce(sobna temperatura)
½čajne žličkekisa
85gmleka
30golivnega olja
75gtople vode
½čajne žličkevaniljeve arome
Polnilo
110gtemne čokolade
50gkokosovega mleka iz pločevinke
Frosting oz. krema
460gmascarpone sira
3jedilni žliciruma(opcijsko, priporočljivo)
2čajni žlički vaniljeve arome
50gtemnega kakava v prahu
40gsladkorja v prahu
Postopek
Peččico segrejte na 160 stopinj.
V veliko posodo presejte moko, kakav v prahu, sol, sodo in pecilni prašek. Dodajte sladkor in premešajte.
K suhim sestavinam dodajte jajce, kis, mleko, olje, toplo vodo in vaniljo. Vse skupaj premešajte s pomočjo ročnega mešalnika ali z železno metlico za stepanje, dokler ne dobite gladke zmesi brez grudic.
Zmes enakomerno razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko, do 3/4 visoko in pecite 20-22 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pečene kolačke pustite v pekaču še približno 2 minuti, nato pa jih prestavite na rešetko za hlajenje in pustite, da se popolnoma ohladijo. Pripravite polnilo.
Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici segrejte stopite temno čokolado skupaj s kokosovim mlekom. Premešajte, da nastane gladka krema. Če se krema loči oz. postane grudasta, dodajte 1 - 2 jedilni žlici vode in dobro premešajte - tako se krema nazaj poveže in postane gladka, kremna, sijoča.
S čajno žličko izdolbite majhno luknjo v sredino kolačka, kamor boste nadevali polnilo. V vsak kolaček nadevajte čokoladno kremo - dodajte toliko kreme, da popolnoma zapolnite narejeno luknjo.
Pripravite frosting oz. kremo. V večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika zmešajte mascarpone, rum, vaniljo, sladkor v prahu in kakav. Premešajte, da nastane gladka krema. Poskusite in po želji dodajte več sladkorja.
Kremo nadevajte v dekorirno vrečko in okrasite kolačke. Po želji posujte z mrvicami in postrezite.
Čokoladni Cupcakes kolački s čokoladnim ganachem in čokoladno kremo
Čokoladni Cupcakes kolački s čokoladnim ganachem in čokoladno kremo
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Polnilo
Frosting oz. krema
Postopek
Preberite še: