BRUTALNA čokoladno lešnikova pita s hrustljavim maslenim piškotnim dnom!
Pita je sestavljena iz hrustljavega maslenega dna s čokoladnimi kapljicami, sledi noro kremasta mešanica čokoladnega namaza in kremnega sira, po vrhu pa še nasekljani praženi lešniki.
V sodelovanju z Bonne Maman sem za vas pripravila tale noro preprost recept za slastno čokoladno pito, ki bo navdušila vas in vaše goste. Priprava je res preprosta in pita PREVERJENO VSEM USPE! Zvezda recepta je njihov čokoladno lešnikov namaz, ki je sam po sebi že tako okusen, da ne potrebuje prav veliko drugih dodatkov.
Na blogu pa vas čaka še ogromno receptov za pite - najdete jih tukaj .
Čokoladno lešnikova pita s piškotnim dnom
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Piškotno dno
260gbele moke
4jedilne žlicesladkorja
225gmasla (ohlajeno, narezano na majhne kocke)
¾čajne žličkesoli
1srednje velikojajce(če je možno mrzlo, iz hladilnika)
1jedilna žlicakisa
2jedilni žlicimrzle vode
100gmini čokoladnih kapljic
Lešniki
100ggrobo nasekljanih praženih lešnikov
Krema
1cellešnikov namaz s kakavom Bonne Maman (360g)
200glahkega kremnega sira
30gkakava
1vrečkakremfix mešanice za utrjevanje
Dodatki
nasekljani lešniki
Postopek
Pripravite testo. V posodo sekljalnika ali mešalnika zmešajte moko, sladkor in sol. Dodajte hladno maslo in mešajte tako dolgo, da se maslo malo poveže z moko, še vedno pa je v velikosti češenj. Mokre sestavine dodajte k suhim v seskljalniku in 2 sekundi mešajte oz.meljite. Nato ustavite in poglejte, kako povezana je masa. Po potrebi ponovno za 1 sekundo mešajte in preverite maso. Ponovite, dokler niso mokre sestavine povezane s suhimi, maslo pa je še vedno v malo večjih kosih. Ko se zmes poveže v večjo kepo, jo prestavite na pomokano površino, dodajte čokoladne kapljice in pregnetite samo na hitro.
Testo zavijte v folijo za živila in postavite v hladilnik za 15 minut.
Ohlajeno testo razvaljajte v okroglo obliko malo večjo od 20 cm in ga prestavite v pekač. Zgladite dno in oblikujte robove. Postavite v zamrzovalnik za 20 minut, medtem segrejte pečico na 215 stopinj, Pecite 25 minut oz. tako dolgo, da so robovi rahle zlato rjave barve. Vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi.
V večji posodi zmešajte vse za čokoladno kremo. Poskusite in po želji dodatno sladite.
Po ohlajenem dnu posujte pražene lešnike, da je dno popolnoma prekrito. Lešnike rahlo pritisnite ob dno. Prelijte s čokoladno kremo, zgladite površino in dekorirajte z nasekljanimi lešniki. Postavite v hladilnik za vsaj 2 uri ali kar čez noč.
Čokoladno lešnikova pita s piškotnim dnom
BRUTALNA čokoladno lešnikova pita s hrustljavim maslenim piškotnim dnom!
Pita je sestavljena iz hrustljavega maslenega dna s čokoladnimi kapljicami, sledi noro kremasta mešanica čokoladnega namaza in kremnega sira, po vrhu pa še nasekljani praženi lešniki.
V sodelovanju z Bonne Maman sem za vas pripravila tale noro preprost recept za slastno čokoladno pito, ki bo navdušila vas in vaše goste. Priprava je res preprosta in pita PREVERJENO VSEM USPE! Zvezda recepta je njihov čokoladno lešnikov namaz, ki je sam po sebi že tako okusen, da ne potrebuje prav veliko drugih dodatkov.
Na blogu pa vas čaka še ogromno receptov za pite - najdete jih tukaj .
Čokoladno lešnikova pita s piškotnim dnom
Nina ZorčičSestavine
Piškotno dno
Lešniki
Krema
Dodatki
Postopek
Preberite še: