Cheesecake, ampak malo drugače! Tokrat brez mleka in mlečnih izdelkov. Namesto tega sem v kremo dodala tofu, maslo oreščkov in rastlinski napitek. Razultat je izredno kremast cheesecake, ki vas bo v kombinaciji z Oreo piškoti (ki so presenetljivo veganski) navdušil!
Priprava je izredno preprosta - celotno maso za cheesecake samo zmešate v blenderju in prelijete po piškotnem dnu. Po vrhu cheesecake-a pa dodamo še čokoladni ganache, pripravljen v samo dveh minutah!
Cheesecake je slajen z mešanico sladkorja in javorjevega sirupa . Sirup doda res prijetno karamelno aromo, zato ga res rada dodajam v sladice. Naročite ga lahko kar pri Gymbeam , kjer vam koda NINAZ5 prinese še popust. Na njihovi spletni strani sem naročila tudi 90% temno čokolado, kakav in maslo indijskih oreščkov, v ponudbi pa imajo tudi različne tofuje! Skoraj vse sestavine za tale Cheesecake lahko naročite na njihovi spletni strani - ne pozabite pa na kodo NINAZ5!
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različne Cheesecake-e, tako klasične kot tudi veganske verzije - najdete jih tukaj .
1jedilna žlicavaniljeve paste ali 2 čajni žlički vaniljeve arome
1čajna žličkalimoninega soka
50gnasekljane 90% temne čokolade Gymbeam
Čokoladni ganache na hitro
200gveganske smetane za stepanje
6jedilnih žlickakava v prahu
6jedilnih žlicsladkorja v prahu(dodajajte postopoma in glede na želeno sladkost)
voda po potrebi
Dodatki
celi in nasekljani Oreo piškoti
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Pekač premera 22 cm rahlo naoljite in obložite s papirjem za peko.
Pripravite dno. V sekljalniku ali blenderju zmeljite piškote, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes. Dodajte stopljeno kokosovo olje in premešajte. Dobiti bi morali teksturo podobno vlažnemu, lepljivemu pesku.
V pekaču oblikujte dno. Pri tem si lahko pomagate z ravnim dnom kozarca, da zmes enakomerno porazdelite. Postavite v pečico za 10 minut, nato odstranite iz pečice in pripravite kremo.
V posodi kuhinjskega mešalnika ali blenderja zmešajte vse za tofu kremo (razen nasekljane čokolade). Blendajte toliko časa, da nastane gladka krema brez grudic. V kremo dodajte še nasekljano čokolado in premešajte.
Kremo prelijte v pečeno dno in postavite v pečico. Pecite 25-30 minut oz. toliko časa, da se sredica Cheesecake-a ob tresljaju ne bo več tresla. Preverjati začnite po 25 minutah. Mase ne testirajte z zobotebcem, ker bo notri še sočna. Če Cheesecake po vrhu poči nič narobe.
Cheesecake vzemite iz pečice in pustite v pekaču toliko časa, da se popolnoma ohladi.
Vmes pripravite ganache. Vse za ganache zmešajte v posodi in mešajte z metlico za stepanje, da dobite gladko kremo. Poskusite in po želji dodajte več sladkorja, kakava ali vode, če je krema pregosta.
Kremo premažite po popolnoma ohlajenem Cheesecake-u in okrasite s celimi in nadrobljenimi Oreo piškoti.
Veganski Oreo Cheesecake s čokoladnim ganachem
Cheesecake, ampak malo drugače! Tokrat brez mleka in mlečnih izdelkov. Namesto tega sem v kremo dodala tofu, maslo oreščkov in rastlinski napitek. Razultat je izredno kremast cheesecake, ki vas bo v kombinaciji z Oreo piškoti (ki so presenetljivo veganski) navdušil!
Priprava je izredno preprosta - celotno maso za cheesecake samo zmešate v blenderju in prelijete po piškotnem dnu. Po vrhu cheesecake-a pa dodamo še čokoladni ganache, pripravljen v samo dveh minutah!
Cheesecake je slajen z mešanico sladkorja in javorjevega sirupa . Sirup doda res prijetno karamelno aromo, zato ga res rada dodajam v sladice. Naročite ga lahko kar pri Gymbeam , kjer vam koda NINAZ5 prinese še popust. Na njihovi spletni strani sem naročila tudi 90% temno čokolado, kakav in maslo indijskih oreščkov, v ponudbi pa imajo tudi različne tofuje! Skoraj vse sestavine za tale Cheesecake lahko naročite na njihovi spletni strani - ne pozabite pa na kodo NINAZ5!
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različne Cheesecake-e, tako klasične kot tudi veganske verzije - najdete jih tukaj .
Veganski Oreo Cheesecake s čokoladnim ganachem
Nina ZorčičSestavine
Piškotno dno
Tofu Cheesecake
Čokoladni ganache na hitro
Dodatki
Postopek
Preberite še: