Vaši novi najljubši kolački – Pirini Cupcakes kolački z domačo karamelo in arašidovim maslom!
Mehek, puhast pirin biskvit s kokosovim sladkorjem, sočna karamelna arašidova sredica in noro kremni frosting oz. krema s karamelo in arašidovim maslom.
Kokosov sladkor, arašidovo maslo in domača karamela se neverjetno dopolnujejo, okusi pa tako lepo povežejo, da nastane resnično božanska sladica.
V kolačkih sem uporabila pirino polnozrnato moko, kokosov sladkor, kokosovo olje in božansko naravno arašidovo maslo, ki vsebuje samo arašide! Brez nepotrebnih olj, soli in sladkorjev. Vse sestavine sem naročila v spletni trgovini Malinca.si.
Za vse sestavine imate s kodo NINAZOR10 pri njih 10% popust na vse izdelke!
Spodaj pa z vami delim tudi recept za najboljšo domačo karamelo iz samo treh sestavin in odličen recept za najbolj gladek in kremast frosting, ki ga lahko uporabite na 1001 način, tudi za obmazovanje drugih kolačkov, tort ali biskvitov.
Pirini Cupcakes kolački s karamelo in arašidovim maslom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 15Cupcakes
Sestavine
Biskvit
220gnesladkanega mleka po izbiri
1jedilna žlicakisa
140gpirine polnozrnate moke od Malinca
25gmletih mandljev od Malinca(ali mandljeve moke)
115gkokosovega sladkorja od Malinca
3/4čajne žličkesoda bikarbone
3/4čajne žličkepecilnega praška
ščepsoli
65gnesladkane jabolčne čežane
30gstopljenega kokosovega olja od Malinca ali drugo rastlinsko olje po izbiri
1čajna žličkavaniljeve arome
Karamela
230gbelega sladkorja
85g85 g masla(sobna temperatura in narezan na kocke)
120gsmetane za stepanje ali kokosovega mleka iz pločevinke
Nadev
2jedilni žlicinaravnega arašidovega masla od Malinca(brez dodanih olj, soli, sladkorjev)
2jedilni žlicidomače karamele (recept zgoraj)
Krema
450gmascarpone sira
80gsladkorja v prahu(več po okusu)
1/4 ali 1/5pripravljene karamele(ali pa manj - maso vmes lahko poskusite in karamelo dodajate po želji)
1čajna žličkavaniljeve arome
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
V skodelici zmešajte mleko in kis ter pustite stati 5 minut.
V ločeno posodo dodajte pirino in mandljevo moko, kokosov sladkor sol, soda bikarbono, pecilni prašek in sol. S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte.
Dodajte jabolčno čežano, olje in vaniljo ter premešajte.
Dodajte še mešanico mleka in kisa in vse skupaj premešajte samo toliko, da ni več sledu moke. Ne mešajte predolgo, saj lahko to povzroči zbite kolačke.
Zmes enakomerno razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko, do 3/4 visoko in pecite 22-25 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pečene kolačke vzemite iz pečice in pustite v pekaču še vsaj 5 minut. Nato jih vzemite iz pekača in prestavite na rešetko za hlajenje ter pustite, da se popolnoma ohladijo. Medtem pripravite karamelo.
V manjšem loncu na nizkem ognju segrevajte sladkor, dokler se ne stopi in porjavi. Sladkorja med segrevanjem ne rabite preveč mešati, lahko pa vsake toliko lonec malo potresete, da se sladkor premeša.
Ko se začne topiti, ga bolj pogosto mešajte in s pomočjo lesene kuhalnice potlačite večje skupke sladkorja, da se lažje raztopijo. Sladkor je karameliziran, ko je bakreno rjave barve.
Takrat odstavite in primešajte maslo, ki mora biti sobne temperature. Mešajte, dokler se sladkor in maslo ne povežeta. V kolikor se ne povežeta popolnoma, nič narobe. Dodajte še smetano in mešajte, dokler ne dobite gladke karamele. V kolikor so v njej večji kosi karamele ali se zmes ni povezala, pristavite lonec na srednje močan ogenj in ob stalnem mešanju segrevajte, dokler se vse ne poveže.
Zmes prelijte v pripravljen kozarec (v kolikor so se vam naredili manjši strjeni kosi jo lahko tudi precedite) in pustite, da se ohladi.
Pripravite nadev. Iz vsakega kolačka s pomočjo majhne čajne žličke na vrhu izdolbite manjšo luknjo.
V manjši posodici zmešajte arašidovo maslo in domačo karamelo. Premešajte, da nastane enotna gladka krema.
V vsak kolaček dodajte 1 zvrhano čajno žličko pripravljenega nadeva. Ponovite z vsemi kolački.
Pripravite kremo. V večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika zmešajte mascarpone, sladkor v prahu in vaniljo.
Na koncu dodajte še karamelo. Količino dodane karamele prilagodite okusu, dodajajte po jedilnih žlicah, vmes pa zmes dobro premešajte in vsakič poskusite.
S pripravljeno kremo okrasite kolačkein jih prelijte s karamelo.
KLJUČNE BESEDE arašidovo maslo, cupcakes, karamelni cupcakes, karamelni kolački, kolački
Pirini Cupcakes kolački s karamelo in arašidovim maslom
Pirini Cupcakes kolački s karamelo in arašidovim maslom
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Karamela
Nadev
Krema
Postopek
Preberite še: