Če bi vam morala svetovati en recept za torto, bi svetovala ravno tega. Božanski, sočen čokoladni biskvit, lešnikova krema, ob kateri se boste morali upirati, da je ne pojeste že med pripravo in najbolj preprosta a hkrati najbolj čokoladna krema.
Kombinacija mehkega sočnega biskvita in puhastih krem je popolna, tako da verjamem, da bo to vaša nova najljubša torta.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov za torte – vse najdete tukaj.
Najdete tako klasične, kot tudi kakšne bolj fit: beljakovinske ali brez sladkorja. Veganske ali kakšne s posebnimi okusi. Imam tudi recepte za takšne na hitro, brez peke ali kar iz mikrovalovne!
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Čokoladno lešnikova "Bueno" torta
Nina Zorčič
Čas priprave 30 minutesmins
Čas peke 35 minutesmins
Vrsta obroka Sladica
Količina 16kosov
Sestavine
Biskvit
330gpšenične moke
250gsladkorja
95gkakava v prahu
2 ¼čžsoda bikarbone
2 ¼čžpecilnega praška
1 ½čžsoli
3srednjajajca
350mlmleka
135golivnega olja
3čžvaniljeve paste ali arome
1 ½čžjabolčnega kisa
350gvroče kave(3 espressi + vroča voda)
Čokoladna krema
500gmascarpone sira
6jžkakava v prahu
2-4jžsladkorja v prahu (po okusu)
1jžNutelle ali čokoladnega namaza
Lešnikova krema
400gmascarpone sira
180g lešnikovega namaza
2jžsladkorja v prahu(po okusu)
Premaz za biskvit
2shotavroče vode
1jžkakava
Postopek
Pečico segrejte na 185 stopinj.
V veliki posodi zmešajte vse sestavine za biskvit in z metlico za stepanje premešajte samo toliko, da nastane gladka tekoča masa brez grudic.
3 okrogle pekače premera 18 cm naoljite in posujte s kakavom v prahu. Maso za biskvit enakomerno razporedite po vseh treh pekačih. Postavite v segreto pečico in pecite 35 minut oz. toliko časa, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa, ima pa vlažne drobtine.
Vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi.
Pripravite čokoladno kremo - v posodi zmešajte vse sestavine za kremo. Poskusite in po želji dodajte več sladila. Postavite v hladilnik, da se malo utrdi.
V ločeni posodi zmešajte vse sestavine za lešnikovo kremo. Poskusite in po želji dodajte več sladila. Postavite v hladilnik, da se malo utrdi.
Ko je biskvit popolnoma ohlajen sestavite torto. Na krožnik dodajte en biskvit in ga bogato prelijte s kakavovo mešanico. Po vrhu premažite 1/2 čokoladne kreme. Na vrh postavite še en biskvit in ga ponovno prelijte. Po vrhu premažite s 3/4 lešnikove kreme, na vrh pa postavite še zadnji biskvit in ga prelijte. Po vrhu dekorirajte s preostankom kreme.
Čokoladno lešnikova “Bueno” torta
Če bi vam morala svetovati en recept za torto, bi svetovala ravno tega. Božanski, sočen čokoladni biskvit, lešnikova krema, ob kateri se boste morali upirati, da je ne pojeste že med pripravo in najbolj preprosta a hkrati najbolj čokoladna krema.
Kombinacija mehkega sočnega biskvita in puhastih krem je popolna, tako da verjamem, da bo to vaša nova najljubša torta.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov za torte – vse najdete tukaj.
Najdete tako klasične, kot tudi kakšne bolj fit: beljakovinske ali brez sladkorja. Veganske ali kakšne s posebnimi okusi. Imam tudi recepte za takšne na hitro, brez peke ali kar iz mikrovalovne!
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Čokoladno lešnikova "Bueno" torta
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Čokoladna krema
Lešnikova krema
Premaz za biskvit
Postopek
Preberite še: