Popečeni kruhki polnjeni z naravnim arašidovim maslom in neverjetno preprostim domačim čokoladno lešnikovim namazom, ki vas bo očaral! Za dodatno sočnost se v sredici skrivata še banana in čokoladni proteinski puding - BOŽANSKO!
Kruhki so pripravljeni res preprosto, z nekaj triki pa boste ustvarili pravo mojstrovino! Uživate jih lahko za malico, če jim pa dodate še kepico sladoleda pa nastane božanska sladica.
Posebnost kruhkov ni samo v domačem namazu, ampak tudi v posipu. Kruhke sem pripravila na "French toast" način, ampak z enim dodatkom. Po tem, ko kruhke pomočimo v "French toast" mešanico jih še posujemo z mletimi arašidi. Tako dobimo po peki hrustljavo skorjico praženih arašidov. NJAM!
Zvezda recepta pa je domači čokoladno lešnikov namaz, pripravljen iz samo 4 sestavin! Za kremno tekturo poskrbi datljeva pasta oz. spasirani datlji (ki ne pustijo okusa, tako da jih res ne občutite), za čokoladen okus pa poskrbita kakav in kokosov sladkor. Za odlično lešnikovo aromo pa dodamo še pražene lešnike (uporabite pražene, ne navadne, saj dodajo praženi bistveno boljši okus). Lešnike lahko popražite sami ali takšne že kupite.
Z dodatni se lahko igrate, kombinacija opisana v receptu pa je moja najljubša: čokolada + lešnik + arašidovo maslo + banana!
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj.
Popečeni kruhki z arašidovim maslom in domačim čokoladno lešnikovim namazom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 5mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 2porciji
Sestavine
Domači čokoladno lešnikov namaz
30gdatljeve paste ali datljev
30gkokosovega sladkorja Eko Škrnicl
30gkakava
30gpraženih lešnikov
80gvode
Dodatki za kruhke
4rezine poljubnega kruha(za 2 porciji)
arašidovo maslo
1banana
2jedilni žlicičokoladnega proteinskega pudinga(ali zamenjajte z domačim čokoladno lešnikovim namazom)
"French toast" mešanica
100grastlinskega napitka/"mleka"
1jedilna žlicajavorjevega sirupa
1jedilna žlicavaniljeve arome
1jedilna žlicamletih arašidov
Posip
mleti arašidi
Dodatki
sladoled
Postopek
V manjši skodelici (ali v posodi blenderja) zmešajte datljevo pasto/datlje, kokosov sladkor, kakav, lešnike in vodo. Spasirajte s pomočjo blenderja ali paličnega mešalnika, da dobite gosto, gladko maso.
Pripravite kruhke. Eno stran sendviča premažite z domačim čokoladno lešnikovim namazom, drugo pa z naravnim arašidovim maslom. Po arašidovem maslu razporedite rezine banane, na sredino kruhka pa namesto banane dodajte žlico proteinskega pudinga (ali dodatno žlico domačega čokoladno lešnikovega namaza). Kruhek, premazan s čokoladnim namazom, položite na kruhek z arašidovim maslom, banano in pudingom in nežno pritisnite skupaj.
Pripravite "French Toast" mešanico. V globokem krožniku zmešajte rastlinski napitek/"mleko", javorjev sirup, vaniljevo aromo in mlete arašide. Premešajte.
Na srednjem ognju segrejte rahlo namaščeno ponev (svetujem olje v spreju).
V "French toast" mešanico pomočite kruhke iz obeh strani, nato pa jih odložite na krožnik. Kruhke z obeh strani posujte z mletimi arašidi in s pomočjo žlice nežno poteptajte, da se arašidi čimbolj oprimejo kruhka.
Kruhke nato pa jih popecite na segreti ponvi. Če med peko odpade veliko arašidov s kruhka jih vmes dodatno posujte.
Pecite par minut z obeh strani, nato postrezite samostojno ali s kepico sladoleda.
KLJUČNE BESEDE domači čokoladno lešnikov namaz, french toast, polnjeni kruhki, popečeni kruhki, proteinski french toast
Popečeni kruhki z arašidovim maslom in domačim čokoladno lešnikovim namazom
Tale BOŽANSKA malica ali sladica že čaka na vas!
Popečeni kruhki polnjeni z naravnim arašidovim maslom in neverjetno preprostim domačim čokoladno lešnikovim namazom, ki vas bo očaral! Za dodatno sočnost se v sredici skrivata še banana in čokoladni proteinski puding - BOŽANSKO!
Kruhki so pripravljeni res preprosto, z nekaj triki pa boste ustvarili pravo mojstrovino! Uživate jih lahko za malico, če jim pa dodate še kepico sladoleda pa nastane božanska sladica.
Posebnost kruhkov ni samo v domačem namazu, ampak tudi v posipu. Kruhke sem pripravila na "French toast" način, ampak z enim dodatkom. Po tem, ko kruhke pomočimo v "French toast" mešanico jih še posujemo z mletimi arašidi. Tako dobimo po peki hrustljavo skorjico praženih arašidov. NJAM!
Zvezda recepta pa je domači čokoladno lešnikov namaz, pripravljen iz samo 4 sestavin! Za kremno tekturo poskrbi datljeva pasta oz. spasirani datlji (ki ne pustijo okusa, tako da jih res ne občutite), za čokoladen okus pa poskrbita kakav in kokosov sladkor. Za odlično lešnikovo aromo pa dodamo še pražene lešnike (uporabite pražene, ne navadne, saj dodajo praženi bistveno boljši okus). Lešnike lahko popražite sami ali takšne že kupite.
Z dodatni se lahko igrate, kombinacija opisana v receptu pa je moja najljubša: čokolada + lešnik + arašidovo maslo + banana!
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj.
Popečeni kruhki z arašidovim maslom in domačim čokoladno lešnikovim namazom
Nina ZorčičSestavine
Domači čokoladno lešnikov namaz
Dodatki za kruhke
"French toast" mešanica
Posip
Dodatki
Postopek
Preberite še: