Čaka vas recept za BOŽANSKO, neverjetno kremno limonino torto. Sestavljena iz sočnega, okusnega limoninega biskvita in limonine kreme. Vrhunsko!
Za vas sem v sodelovanju z Eko Škrnicl pripravila vegansko torto, pripravljeno torej brez mlečnih izdelkov in jajc, testirana pa je tudi z veganskim mascarpone sirom!
Priprava torte je izredno preprosta, prav tako pa sem se tukaj lotila preproste dekoracije. Po želji se lahko z dekoracijo igrate, dodate še kakšne borovnice, ali pa kremo premažete kar okoli cele torte.
Biskvit je izredno sočen in aromatičen, zato pri pripravi nisem komplicirala. Če bi želeli lahko po biskvitu premažete še kakšno limonino marmelado - svetujem, da jo prej poskusite, saj so ene zelo grenke in bi pokvarile okus.
Torto lahko tudi celo obmažete s kremo, v tem primeru svetujem, da pripravite polovico kreme več.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov torte in druge veganske sladice. Vse najdete tukaj .
Sočna veganska limonina torta
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Biskvit
65golivnega olja
180gmandljevega/ovsenega rastlinskega napitka oz. mleka
100gsvežega limoninega soka(približno 3-4 limone)
naribana limonina lupinica cele bio limone
1limonin sladkor
2jedilni žlicimletih lanenih semen
200gmoke
2jedilni žliciškroba
230gbelega sladkorja
¾čajne žličkepecilnega praška
1čajna žličkasoda bikarbone
¼čajne žličkesoli
Vaniljev puding
350govsenega napitka oz. "mleka"
1vrečkavaniljevega pudinga
2jedilni žlicisladkorja
Krema
250gveganskega mascarpone sira(ali klasičnega)
160gohlajene stopljene veganske bele čokolade
2čajni žličkivaniljeve arome
1limonin sladkor
30gsladkorja(več/manj) po okusu
Dekoracija
naribana limonina lupinica
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj. Dva pekača premera 18 cm obložite s papirjem za peko.
V eni posodi zmešajte olje, napitek/"mleko", limonin sok, limonino lupinico, limonin sladkor in mleta lanena semena.
V ločeni posodi zmešajte moko, škrob, sladkor, pecilni prašek, soda bikarbono in sol.
Suhe sestavine dodajte mokrim in premešajte samo toliko, da se vse poveže, ne mešajte predolgo.
Maso enakomerno razdelite v oba pekača (približno 410g mase v vsak pekač). Pekača malo udarite ob pult, da popokajo morebitni mehurčki.
Postavite v segreto pečico in pecite 30-35 minut oz. toliko časa, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Vzemite iz pečice in pustite par minut da se ohladi, nato biskvit zavijte v folijo za živila. Ko je biskvit ohlajen ga postavite v hladilnik.
Pripravite kremo. V srednje velikem loncu segrejte rastlinski napitek oz. "mleko", najprej pa od mleka vzemite 6 jedilni žlic mleka in jih v manjši skodelici zmešajte z vsebino vrečke pudinga ter sladkorjem.
Ko se mleko segreje mu med stalnim mešanjem prilijte prah za puding ter mešajte. Med kuhanjem na srednjem ognju mešajte toliko časa, da se puding zgosti. Nato odstavite in prelijte v posodo. Vrh pokrijte s folijo za živila, da se ne ustvari posušena plast in pustite, da se popolnoma ohladi.
V ločeni posodi s pomočjo ročnega mešalnika stepajte mascarpone, da dobite bolj gladko maso. V kolikor v veganski mascarpone direktno vmešate dodatno tekočino nastanejo grudice.
V mascarpone vmešajte ohlajeno stopljeno čokolado. Nato dodajte še ohlajen puding, vaniljo in oba sladkorja. Stepajte, da dobite gladko kremo, nato postavite v hladilnik za vsaj 1-2 uri, da se krema malo utrdi.
Sestavite torto. En biskvit postavite na krožnik ali podstavek in ga premažite s polovico kreme. Na vrh dodajte še drug biskvit in ga premažite ali dekorirajte s preostankom kreme. Po vrhu po želji naribajte limonino lupinico in postrezite.
Sočna veganska limonina torta
Čaka vas recept za BOŽANSKO, neverjetno kremno limonino torto. Sestavljena iz sočnega, okusnega limoninega biskvita in limonine kreme. Vrhunsko!
Za vas sem v sodelovanju z Eko Škrnicl pripravila vegansko torto, pripravljeno torej brez mlečnih izdelkov in jajc, testirana pa je tudi z veganskim mascarpone sirom!
Priprava torte je izredno preprosta, prav tako pa sem se tukaj lotila preproste dekoracije. Po želji se lahko z dekoracijo igrate, dodate še kakšne borovnice, ali pa kremo premažete kar okoli cele torte.
Biskvit je izredno sočen in aromatičen, zato pri pripravi nisem komplicirala. Če bi želeli lahko po biskvitu premažete še kakšno limonino marmelado - svetujem, da jo prej poskusite, saj so ene zelo grenke in bi pokvarile okus.
Torto lahko tudi celo obmažete s kremo, v tem primeru svetujem, da pripravite polovico kreme več.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov torte in druge veganske sladice. Vse najdete tukaj .
Sočna veganska limonina torta
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Vaniljev puding
Krema
Dekoracija
Postopek
Preberite še: