Ena izmed mojih najljubših sladic - kombinacija hrustljavega, maslenega Crumbla / drobljenca, z vročo, sočno sadno sredico. Po vrhu pa kepica hladnega sladoleda. MMMM božansko!
V sodelovanju z Vila Natura smo za vas pripravili nekaj res božanskih receptov. Eden izmed njih je tale božanski sadni Crumble, ki vas bo navdušil. Sadna srediza iz češenj in jagodičevja in masledn crubmle z njihovo mešanico hrustljavih kosmičev. Vse to v kombinaciji s kokosovim sladkorjem, ki doda še malo karamelne note? Poetično.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različne sadne sladice, tako klasične kot tudi veganske ideje - najdete jih tukaj .
Crumble s hrustljavo skorjico in sočno sredico z rdečimi sadeži
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 6porcij
Sestavine
Crumble / drobljenec
120gbio ječmenovih kosmičev Vila Natura(ali ovseni, pirini)
120gbio pšenične moke Vila Natura(ali polnozrnata)
80gkokosovega sladkorja
120ghladnega masla, narezanega na kocke
½čajne žličkesoli
Sadje
400grazkoščičenih češenj (ali jagodičevje)
150gjagodičevja
1jedilne žlicekokosovega sladkorja
2jedilne žliceškroba
1jedilna žlicalimoninega soka
Dodatki
marmelada
1jedilna žlicasladkorja za posip
sladoled
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V pekaču zmešajte vso sadje in ostale sestavine.
V večji ločeni posodi zmešajte za Crumble in pregnetite z rokami, da dobite vlažno maso.
Crumble posujte po sadju, dodajte marmelado in posujte s sladkorjem. Pecite 30 minut oz. da se zlato zapeče. Postrezite s sladoledom.
KLJUČNE BESEDE borovničev drobljenec, crumble, drobljenec, drobljenec z gozdnimi sadeži, jagodni drobljenec, sadni drobljenec
Crumble s hrustljavo skorjico in sočno sredico z rdečimi sadeži
Ena izmed mojih najljubših sladic - kombinacija hrustljavega, maslenega Crumbla / drobljenca, z vročo, sočno sadno sredico. Po vrhu pa kepica hladnega sladoleda. MMMM božansko!
V sodelovanju z Vila Natura smo za vas pripravili nekaj res božanskih receptov. Eden izmed njih je tale božanski sadni Crumble, ki vas bo navdušil. Sadna srediza iz češenj in jagodičevja in masledn crubmle z njihovo mešanico hrustljavih kosmičev. Vse to v kombinaciji s kokosovim sladkorjem, ki doda še malo karamelne note? Poetično.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različne sadne sladice, tako klasične kot tudi veganske ideje - najdete jih tukaj .
Crumble s hrustljavo skorjico in sočno sredico z rdečimi sadeži
Nina ZorčičSestavine
Crumble / drobljenec
Sadje
Dodatki
Postopek
Preberite še: