Poznate Magdalenice? Majhen, puhast biskvit, ki vas bo očaral!
Poznate Magdalenice? Majhen, puhast biskvit, ki vas bo očaral!
Narejene so zelo preprosto, moja skrivna sestavina, ki jih popelje na drug nivo pa je.. rjavo maslo!
Rjavo maslo dobimo z vrenjem masla, dokler se na dnu posode ne naberejo majhni rjavi koščki, maslo pa dobi intenziven oreščkast vonj.
Narejene so zelo preprosto, moja skrivna sestavina, ki jih popelje na drug nivo pa je.. rjavo maslo!
Rjavo maslo dobimo z vrenjem masla, dokler se na dnu posode ne naberejo majhni rjavi koščki, maslo pa dobi intenziven oreščkast vonj.
Magdalenice so res preproste, je pa pri pripravi nekaj ključnih korakov, katere morate upoštevati, da nastanejo ravno prav mehke, puhaste in sočne!
Predvsem pomembno je, da jih dovolj časa hladite, saj bo le na tak način nastala klasična oblika magdalenice z znamenito grbo na zgornji strani.
Magdalenice so res preproste, je pa pri pripravi nekaj ključnih korakov, katere morate upoštevati, da nastanejo ravno prav mehke, puhaste in sočne!
Predvsem pomembno je, da jih dovolj časa hladite, saj bo le na tak način nastala klasična oblika magdalenice z znamenito grbo na zgornji strani.
Espresso Magdalenice
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Čas peke 11mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 12magdalenic
Sestavine
Biskvit
50gmasla
1srednje velikojajce
50gsladkorja v prahu
½čajne žličkevaniljeve paste
½jedilne žlicemleka
55gpšenične bele moke tip 500
¼čajne žličkepecilnega praška
ščepsoli
Espresso preliv
50gsladkorja v prahu
2čajni žličkiinstant kave
¼čajne žličkevaniljeve paste
Postopek
V loncu na srednjem ognju segrejte maslo. Pustite, da se popolnoma stopi in začne počasi vreti, dokler ne postane rjave barve. Malo je končano, ko se na dnu naberejo majhni rjavi koščki, vonj pa spominja na pražene oreščke.
Takrat maslo odstavite in prelijte v posodo, kjer ga pustite, da se popolnoma ohladi.
Medtem v ločeni skledi s pomočjo ročnega mešalnika na srednji hitrosti mešajte jajce in sladkor v prahu. Mešajte tako dolgo, da nastane puhasta in bleda zmes - nekje 5 minut. Hitrost zmanjšajte na nižjo in dodajte mleko ter vaniljo.
V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
Suhe sestavine dodajte mokrim in premešajte z ročnim mešalnikom dokler vse sestavine niso povezane. Na koncu v zmes dodajte ohlajeno rjavo maslo in premešajte s pomočjo silikonske lopatice. Mešajte, dokler se vse ne poveže. Masa bi gladka in rahlo tekoča. Posodo tesno pokrijte s folijo za živila in postavite v hladilnik za vsaj 2 uri - lahko pa tudi čez noč, v kolikor bi radi jedli sveže, puhaste in tople magdalenice kar za zajtrk. Hlajenje testa je obvezno, saj s hlajenjem postane kompaktno in poskrbi, da lahko testo lepo odmerite in da se magdalenice po pekaču enakomerno razlezejo med peko.
Ko je testo ohlajeno, pripravite pekač in pečico, testo pa do zadnje minute pustite v hladilniku. 30 minut pred peko postavite pekač v hladilnik.
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Ohlajen pekač premažite ali pošpricajte z oljem, nato pa na rahlo pomokajte (čisto malo moke, ne pretiravajte, da se moka ne bo nabirala na magdalencah). S tem preprečite, da bi se magdalence prijele na pekač, hkrati pa omogočite, da bodo ohlajene enostavno zdrsele iz pekača.
Ohlajeno testo vzemite iz hladilnika in odmerite testo za vsako magdalenico. Jaz sem v vsak modelček dala 1 ravno žlico nadeva (nekje 15g), doložite ga pa v najgloblji del pekača. Ne razmazati po površini! Pustite v obliki, kot pade iz žlice, po pekaču se bo razlezla sama med peko.
Pecite 10-11 minut oz. dokler se robovi ne obarvajo na zlato rjavo.
Pekač vzemite iz pečice in pustite, da se magalenice ohladijo. Nato jih vzemite iz pekača - morale bi odstopiti kar same, v kolikor ne, jih pa ob robovih na rahlo spodrezajte z nožem.
Prestavite na rešetko za hlajenje in pripravite preliv.
Zmešajte vse sestavine za preliv. V kolikor je preliv pretekoč dodajte še sladkorja. V kolikor pa je pregost pa dodajte še čajno žličko kave. Pri prelivu se lahko igrate in ga prilagodite svojemu okusu.
Na koncu posujte še nasekljane orešče in postrezite.
Magdalenice so najboljše takoj po tem, ko so pečene, drugače pa jih hranite v zaprti, neprodušni posodi, da ohranijo vlago.
Espresso Magdalenice
Poznate Magdalenice? Majhen, puhast biskvit, ki vas bo očaral!
Espresso Magdalenice
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Espresso preliv
Postopek
Preberite še: