Beljakovinsko bogato, neverjetno okusna bela čokolada z dodanimi mletimi lešniki. Gosta, sladka, nasitna, odličen posladek pripravljen hitro in zelo preprosto.
Zaradi dodanih beljakovin v prahu in mletih lešnikov je tale moje vroča čokolada zelo gosta in izredno nasitna. Kot prava vroča čokolada tudi mora biti!
Čokoladi po vrhu dodamo še stepeno smetano, po želji pa tudi penice in piškotek - hrustljav dodatek je vedno dobrodošel.
Vročo čokolado lahko pripravite tudi z rastlinskim napitkom oz. "mlekom" in uporabite veganske beljakovine - tako bo čokolada primerna tudi za tiste, ki se izogibate mleku in mlečnih izdelkov.
Posebnost moje vroče čokolade pa je definitivno dodatek kave! Dodala sem ji Barcaffe espresso Cremoso - pripravljen v Dolce Gusto kavnem aparatu - kremast espresso brez usedline, z samo enim klikom! Kombinacija vroče čokolade s kavo je božanska in enostavno morate poskusiti!
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za beljakovinsko bogate sladice - najdete jih tukaj .
Espresso bela vroča čokolada z lešniki in dodanimi beljakovinami
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 10mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 2porciji
Sestavine
Vroča čokolada
200gmleka po izbiri
100gbele čokolade
3jedilne žlicemletih lešnikov
3-4jedilne žlicebeljakovin v prahu (po potrebi več, okusi slana karamela, vanilja itd.)
1 ½čajne žličkeškroba(gustin)
1čajna žličkavaniljeve paste
1espresso cremoso Barcaffe Capsules
Dodatki
stepena smetana
penice
mini piškotki
Postopek
V loncu zmešajte vse sestavine za vročo čokolado in segrevajte toliko časa, da se čokolada zgosti. Po želji, za še bolj gosto čokolado, dodajte več beljakovin ali kakšno žlico mlete ovsene moke.
Vročo čokolado naljite v skodelico. Po njej zlijte vroč espresso in dodajte stepeno smetano. Dodajte dodatke po izbiri in uživajte!
KLJUČNE BESEDE bela vroča čokolada, beljakovinska vroča čokolada, espresso vroča čokolada, lešnikova vroča čokolada, vroča čokolada s kavo, vroča čokolada z lešniki
Espresso bela vroča čokolada z lešniki in dodanimi beljakovinami
Beljakovinsko bogato, neverjetno okusna bela čokolada z dodanimi mletimi lešniki. Gosta, sladka, nasitna, odličen posladek pripravljen hitro in zelo preprosto.
Zaradi dodanih beljakovin v prahu in mletih lešnikov je tale moje vroča čokolada zelo gosta in izredno nasitna. Kot prava vroča čokolada tudi mora biti!
Čokoladi po vrhu dodamo še stepeno smetano, po želji pa tudi penice in piškotek - hrustljav dodatek je vedno dobrodošel.
Vročo čokolado lahko pripravite tudi z rastlinskim napitkom oz. "mlekom" in uporabite veganske beljakovine - tako bo čokolada primerna tudi za tiste, ki se izogibate mleku in mlečnih izdelkov.
Posebnost moje vroče čokolade pa je definitivno dodatek kave! Dodala sem ji Barcaffe espresso Cremoso - pripravljen v Dolce Gusto kavnem aparatu - kremast espresso brez usedline, z samo enim klikom! Kombinacija vroče čokolade s kavo je božanska in enostavno morate poskusiti!
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za beljakovinsko bogate sladice - najdete jih tukaj .
Espresso bela vroča čokolada z lešniki in dodanimi beljakovinami
Nina ZorčičSestavine
Vroča čokolada
Dodatki
Postopek
Preberite še: