V kolikor tudi vi neuspešno iščete znane "Bagel" štručke po trgovinah, imam za vas neverjetno okusno rešitev - domače "Bagel" štručke iz 4 sestavin, ki so dostopne povsod, morda pa jih imate že doma!
"Bagel štručke" so pripravljene iz klasične pšenične bele moke, grškega tipa jogurta, pecilnega praška in soli! Po želji jih lahko posujete tudi s semeni ali kar z makom, uporabite dodatke po želji oz. tisto, kar imate v shrambi.
Bagel štručke so odlične tudi, če jih zamrznete in kasneje odtalite. Pečene štručke shranite v neprodušno zaprto posodo ali v vrečko za zamrzovanje, ki jo tesno zaprite. Shranite v zamrzovalnik in jih pred uživanjem odtalite kar na kuhinjskem pultu.
Preprosto do neverjetno mehkih, puhastih štručk, v katerih lahko uživate že v manj kot 40 minutah!
Domače bagel štručke so okusne, mehke in puhaste, kljub temu da so pripravljene brez kvasa ali masla! Iz samo 4 sestavin in v manj kot 40 minutah.
Skrivne sestavine so grški tip jogurta in pecilni prašek! V pravem razmerju poskrbita za puhaste štručke kot iz pekarne. Zaradi jogurta pa so štručke izredno sočne, tudi po zamrzovanju.
Testo za te štručke pa je drugačno od klasičnega, kvašenega testa, ki smo ga vajeni. Testo je bolj lepljivo in kompaktno, zato testujem gnetenje na pomokani leseni deski/površini, saj se manj lepi kakor na kamen.. Naj vas to ne prestraši, to je normalno, po peki so štručke vedno mehke in puhaste. Testo mora biti lepljivo, zato ne dodajajte dodatne moke, saj bodo drugače štručke moke in zbite. Prav tako testa ne gnetite predolgo, prepognite ga 10-15x, samo toliko, da dobite enotno kepo testa. Po daljšem gnetenju bo testo samo še bolj lepljivo.
Bagel štručke lahko uživate samostojne (z namazi, v sendviču, kot prilogo) ali pa jih popečete skupaj z jajčki, kremno špinačo in feta sirom. To kombinacijo toplo priporočam. Recept vas čaka tukaj.
Štručke za dodaten zlat lesk premažite z razžvrkljanim jajcem in po želji posujte z mešanico semen ali maka (posip lahko tudi izpustite).
Štručke polagajte na pekač vsaj 5 cm narazen, saj se med peko povečajo in napihnejo. Prav tako med oblikovanjem poskrbite, da ustvarite dovolj veliko luknjo na sredini, saj se ta med peko zmanjša.
Hitre domače "Bagel" štručke iz 4 glavnih sestavin
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka prigrizek
Količina 4štručke
Sestavine
"Bagel" štručke
140gpšenične bele moke tip 500
200ggrškega tipa jogurta Spar(zgoraj link do uporabljenega izdelka)
2čajni žličkipecilnega praška(9g)
¾čajne žličkesoli
Premaz
1razžvrkljano jajce
Dodatki
mešana semena, mak
Postopek
Pečico segrejte na 190 stopinj.
V veliki posodi zmešajte moko, jogurt, pecilni prašek in sol.
S pomočjo lesene kuhalnice vse skupaj premešajte, da nastane enotna zmes. Testo bo na tej točki še zelo lepljivo.
Testo prestavite na dobro pomokano površino - najbolje se odzove lesena deska, saj se na njo prime manj testa, kakor na gladek pult.
Rahlo pomokajte še testo in parkrat pregnetite (približno 10x), da nastane enotno testo. V kolikor se testo preveč lepi na prste dodajte še malo moke.
Iz testa oblikujte kepo in jo razdelite na 4 enake dele.
Vsak del razvaljajte v svaljek nato pa stisnite robova skupaj, da oblikujete okroglo bagel štručko z luknjo na sredini. Luknja naj bo premera vsaj 2 cm, saj se bagel med peko poveča in razširi, luknja pa potem zmanjša.
Oblikovane bagel štručke postavite na večji pekač, obložen s papirjem za peko, vsaj 5 cm narazen, saj se med peko štručke povečajo.
Štručke premažite z razžvrkljanim jajcem (to jim doda zlat lesk) in posujte z mešanico semen ter maka.
Pekač postavite v pečico na najvišjo rešetko in pecite 25 minut oz. toliko časa, da so štručke zlato zapečene.
Pečene štručke vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo, nato uživajte.
Hitre domače “Bagel” štručke iz 4 glavnih sestavin
V kolikor tudi vi neuspešno iščete znane "Bagel" štručke po trgovinah, imam za vas neverjetno okusno rešitev - domače "Bagel" štručke iz 4 sestavin, ki so dostopne povsod, morda pa jih imate že doma!
"Bagel štručke" so pripravljene iz klasične pšenične bele moke, grškega tipa jogurta, pecilnega praška in soli! Po želji jih lahko posujete tudi s semeni ali kar z makom, uporabite dodatke po želji oz. tisto, kar imate v shrambi.
Bagel štručke so odlične tudi, če jih zamrznete in kasneje odtalite. Pečene štručke shranite v neprodušno zaprto posodo ali v vrečko za zamrzovanje, ki jo tesno zaprite. Shranite v zamrzovalnik in jih pred uživanjem odtalite kar na kuhinjskem pultu.
Preprosto do neverjetno mehkih, puhastih štručk, v katerih lahko uživate že v manj kot 40 minutah!
Domače bagel štručke so okusne, mehke in puhaste, kljub temu da so pripravljene brez kvasa ali masla! Iz samo 4 sestavin in v manj kot 40 minutah.
Skrivne sestavine so grški tip jogurta in pecilni prašek! V pravem razmerju poskrbita za puhaste štručke kot iz pekarne. Zaradi jogurta pa so štručke izredno sočne, tudi po zamrzovanju.
Testo za te štručke pa je drugačno od klasičnega, kvašenega testa, ki smo ga vajeni. Testo je bolj lepljivo in kompaktno, zato testujem gnetenje na pomokani leseni deski/površini, saj se manj lepi kakor na kamen.. Naj vas to ne prestraši, to je normalno, po peki so štručke vedno mehke in puhaste. Testo mora biti lepljivo, zato ne dodajajte dodatne moke, saj bodo drugače štručke moke in zbite. Prav tako testa ne gnetite predolgo, prepognite ga 10-15x, samo toliko, da dobite enotno kepo testa. Po daljšem gnetenju bo testo samo še bolj lepljivo.
Bagel štručke lahko uživate samostojne (z namazi, v sendviču, kot prilogo) ali pa jih popečete skupaj z jajčki, kremno špinačo in feta sirom. To kombinacijo toplo priporočam. Recept vas čaka tukaj.
Štručke za dodaten zlat lesk premažite z razžvrkljanim jajcem in po želji posujte z mešanico semen ali maka (posip lahko tudi izpustite).
Štručke polagajte na pekač vsaj 5 cm narazen, saj se med peko povečajo in napihnejo. Prav tako med oblikovanjem poskrbite, da ustvarite dovolj veliko luknjo na sredini, saj se ta med peko zmanjša.
Hitre domače "Bagel" štručke iz 4 glavnih sestavin
Nina ZorčičSestavine
"Bagel" štručke
Premaz
Dodatki
Postopek
Preberite še: