Tiramisu sladica kar za zajtrk - božanska kremasta ovsena kaša z vaniljevim proteinskim pudingom in kavnim kakavovim posipom.
Ta ovsena kaša je kremasta, sočna, polna okusa in polna beljakovin! Pripravljena hitro in preprosto, pripravite pa jo lahko tudi za vnaprej in tako vsako jutro uživate v že pripravljenem zajtrku.
Za pripravo so dejansko uporabljene samo klasične sestavine za ovseno kašo, dodala sem samo še malo kave in vaniljevega proteinskega pudinga - uporabila sem Zbregov proteinski puding, dostopen tukaj. Z verzijo brez mleka uporabite primeren puding, ali pripravite kar domačega.
Mini trik, zaradi katerega sladica res spominja na tiramisu? Instant kava v kakavovem posipu in v sami ovseni kaši! V ovseno kašo lahko namesto instant kave dodate tudi katerokoli drugo kavo, pazite samo, da je brez usedline.
Ovsena kaša je slajena z eritritolom in vaniljevnimi proteini brez dodanega sladkorja. Uporabila sem svoje najljubše veganske proteine od Myprotein, na katere imate s kodo NINAMYP še (vsaj 33%) popust! Proteini so na voljo tukaj.
Ker so kosmiči zelo sočni vam svetujem, da osnovo s kosmiči postavite v hladnik za vsaj 2 uri ali kar čez noč, potem pa vse skupaj prelijete s pudingom in posujete s kakavom. Tako bo premaz pudinga bistveno lažji. V kolikor bi raje bolj gosto kašo dodajte samo 300g tekočine.
400grastlinskega napitka ali vode(a bolj gosto kašo dodajte 300g napitka ali vode)
2jedilni žlicivroče vode + 1 do 2 jedilni žlici instant kave (ali kakšno drugo kavo, pazite samo, da je brez usedline. Količino dodane kave prilagodite okusu)
½čajne žličkevaniljeve arome
Puding
400gproteinskega vaniljevega pudinga (Z Bregov ali domači puding, za verzijo brez mleka uporabite primeren puding)
Posip
kakav v prahu
instant kava
Postopek
V posodi zmešajte ovsene kosmiče, sladilo, proteine, napitek, vaniljo in kavo. Količino kave prilagodite okusu. Ovseno kašo poskusite in po želji dodajte več sladila ali kave. Za bolj gosto kašo dodajte samo 300g napitka ali vode.
Premešajte in prelijte v manjši pekač premera 16 cm x 16 cm ali v posodo podobne velikosti.
Postavite v hladilnik za vsaj 2 uri ali najbolje kar čez noč.
Ohlajeno, zgoščeno ovseno kašo premažite s proteinskim pudingom in posujte s kakavom v prahu. Po želji posujte še z malo instant kave. V kolikor boste po kaši prelili domači puding in je ta bolj redek, vse skupaj pred uživanjem ponovno postavite v hladilnik, da se puding utrdi.
Ovseno kašo lahko pripravite tudi za vnaprej in ostale porcije hranite v hladilniku do 3 dni.
Tiramisu Overnight Oats
Tiramisu sladica kar za zajtrk - božanska kremasta ovsena kaša z vaniljevim proteinskim pudingom in kavnim kakavovim posipom.
Ta ovsena kaša je kremasta, sočna, polna okusa in polna beljakovin! Pripravljena hitro in preprosto, pripravite pa jo lahko tudi za vnaprej in tako vsako jutro uživate v že pripravljenem zajtrku.
Za pripravo so dejansko uporabljene samo klasične sestavine za ovseno kašo, dodala sem samo še malo kave in vaniljevega proteinskega pudinga - uporabila sem Zbregov proteinski puding, dostopen tukaj. Z verzijo brez mleka uporabite primeren puding, ali pripravite kar domačega.
Mini trik, zaradi katerega sladica res spominja na tiramisu? Instant kava v kakavovem posipu in v sami ovseni kaši! V ovseno kašo lahko namesto instant kave dodate tudi katerokoli drugo kavo, pazite samo, da je brez usedline.
Ovsena kaša je slajena z eritritolom in vaniljevnimi proteini brez dodanega sladkorja. Uporabila sem svoje najljubše veganske proteine od Myprotein, na katere imate s kodo NINAMYP še (vsaj 33%) popust! Proteini so na voljo tukaj.
Ker so kosmiči zelo sočni vam svetujem, da osnovo s kosmiči postavite v hladnik za vsaj 2 uri ali kar čez noč, potem pa vse skupaj prelijete s pudingom in posujete s kakavom. Tako bo premaz pudinga bistveno lažji. V kolikor bi raje bolj gosto kašo dodajte samo 300g tekočine.
Tiramisu Overnight Oats
Nina ZorčičSestavine
Ovsena kaša
Puding
Posip
Postopek
Preberite še: