Najboljši hrustljavi božični piškoti, ki so skrivoma tudi veganski!
Slajeni s kokosovim sladkorjem, ki doda piškotom neverjetno aromo, v kombinaciji s cimetom pa ustvari pravo praznično pravljico!
Piškoti so narejeni brez mlečnih izdelkov in brez jajc! Potrebno je malo hlajenja (ki ga lahko v primeru, da se vam res mudi, tudi izpustite), potem pa so piškoti že pripravljeni na peko! Med hlajenjem se okusi bolj povežejo, prav tako pa piškoti obdržijo lepšo obliko, zato ga vseeno svetujem.
Hrustljavi božični piškoti so slajeni s kokosovim sladkorjem, za dodatno aromo pa sem jim dodala še cimet v prahu. Vse glavne sestavine za moje hrustljave božične piškote dobite pri Eko Škrnicl - s kodo NINAZORCIC pa imate še 10% popust na vse izdelke.
Testo za piškote razvaljajte na debelino 0,5 do 0,75cm - debelejši piškoti se lepše izrezujejo in lepše prestavijo na pekač. Mehkejši piškoti so na sredini tudi debelejši in bolj sočni.
Kot omenjeno v receptu - v kolikor boste testo razvaljali na bolj tanko/bolj debelo, temu primerno prilagodite čas peke.
Pomembno je, da uporabite strjeno kokosovo olje, a dovolj mehko, da ga lahko vmešate v maso. Ne uporabljajte tekočega kokosovega olja (tistega, ki se ne strdi), saj piškoti s tistim oljem med peko ne bodo obdržali oblike (testirano).
Hrustljavi božični piškoti (veganski)
Nina Zorčič
Čas priprave 1ura30min
Čas peke 8min
Vrsta obroka Sladica
Količina 50piškotov
Sestavine
400gpšenične bele moke tip 500
40gbio mandljeve moke Eko Škrnicl
165gbio kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
1čajna žličkabio cimeta v prahu Eko Škrnicl
100gkokosovega olja (kompaktno, sobna temperatura, ne stopljeno)
1čajna žličkavaniljeve arome
50ghladne vode
Postopek
V posodi zmešajte pšenično moko, mandljevo moko, kokosov sladkor in cimet v prahu.
Dodajte kokosovo olje, vaniljevo aromo in vodo.
Z rokami ali s pomočjo kuhinjskega robota vse skupaj dobro premešajte, da nastane kompaktno testo. Testa ne gnetite, samo premešajte, da se vse poveže.
Testo zavijte v folijo za živila in postavite v hladilnik za 30-45 minut.
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Testo nato odvijte in razvaljajte med dvema papirjema za peko. V kolikor je testo pretrdo ga pustite na kuhinjskem pultu 15 minut, da se segreje in zmehča.
Testo bo verjetno mehko in malo lepljivo, zato svetujem, da ga razvaljate na papirju za peko, da se ne prilepi na kuhinjski pult. Na papir za peko položite ohlajeno testo. Na testo nato položite še drug kos papirja za peko in razvaljajte z valjarjem na debelino 0,5-0,75 cm. Debelejši piškoti so bolj kompaktni in mehki na sredini, pa tudi lažje jih je varno prestaviti na pekač. V kolikor boste oblikovali tanjše/debelejše piškote, temu primerno prilagodite čas peke.
Iz razvaljanega testa izrežite piškote s poljubnimi oblikami. Izrezane piškote polagajte na velik pekač obložen s papirjem za peko vsaj 2 cm narazen.
Pekač postavite v segreto pečico in pecite 7-8 minut.
Pekač vzemite iz pečice, piškote pa pustite na pekaču, dokler se ne ohladijo in strdijo. Piškoti bodo direktno po peki še vroči in mehki, zato jih pustite na pekaču, dokler se ne strdijo. V nasprotnem primeru se vam bodo razpadli.
Pečene in ohlajene piškote preložite na rešetko za hlajenje in postrezite.
Ponovite, dokler vam ne zmanjka testa, testo pa lahko med peko pustite kar na pultu. Piškote polagajte na ohlajen pladenj, drugače se vam bodo začeli na vročem pladnju topiti in bodo izgubili obliko.
KLJUČNE BESEDE božični piškoti, hrustljavi piškoti, veganski piškoti
Hrustljavi božični piškoti (veganski)
Najboljši hrustljavi božični piškoti, ki so skrivoma tudi veganski!
Slajeni s kokosovim sladkorjem, ki doda piškotom neverjetno aromo, v kombinaciji s cimetom pa ustvari pravo praznično pravljico!
Piškoti so narejeni brez mlečnih izdelkov in brez jajc! Potrebno je malo hlajenja (ki ga lahko v primeru, da se vam res mudi, tudi izpustite), potem pa so piškoti že pripravljeni na peko! Med hlajenjem se okusi bolj povežejo, prav tako pa piškoti obdržijo lepšo obliko, zato ga vseeno svetujem.
Hrustljavi božični piškoti so slajeni s kokosovim sladkorjem, za dodatno aromo pa sem jim dodala še cimet v prahu. Vse glavne sestavine za moje hrustljave božične piškote dobite pri Eko Škrnicl - s kodo NINAZORCIC pa imate še 10% popust na vse izdelke.
Testo za piškote razvaljajte na debelino 0,5 do 0,75cm - debelejši piškoti se lepše izrezujejo in lepše prestavijo na pekač. Mehkejši piškoti so na sredini tudi debelejši in bolj sočni.
Kot omenjeno v receptu - v kolikor boste testo razvaljali na bolj tanko/bolj debelo, temu primerno prilagodite čas peke.
Pomembno je, da uporabite strjeno kokosovo olje, a dovolj mehko, da ga lahko vmešate v maso. Ne uporabljajte tekočega kokosovega olja (tistega, ki se ne strdi), saj piškoti s tistim oljem med peko ne bodo obdržali oblike (testirano).
Hrustljavi božični piškoti (veganski)
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: