Hrustljavi, prhki kakavovi piškoti, s sočno čokoladno sredico. Pripravljeni hitro in iz samo 6 sestavin!
V sredico dodajte še vaš najljubši čokoladni namaz in to je to! Najboljši praznični kakavovi piškoti so pripravljeni.
Zelo preprosta priprava – piškote pripravite v eni posodi, maso pa zamešate kar z ročnim mešalnikom.
Za najboljši rezultat priporočam, da se držite zaporedja dodajanja sestavin in časa hlajenja.
Najprej na začetku, s pomočjo ročnega mešalnika, kremasto vmešajte maslo in sladkor v prahu. To je pomembno, saj tako nastanejo res božanski, prhki piškoti, ki se kar stopijo v ustih.
Prav tako pa je pomembno hlajenje, saj brez hlajenja piškoti ne bodo obdržali svoje oblike in se bodo med peko razlezli. Prav tako je bistveno težje oblikovanje toplega, mehkega testa.
Iz piškotov lahko naredite sendviče, kot prikazano na fotografiji, lahko pa oblikujete preproste piškote in jih samo posujete s sladkorjem v prahu ali prelijete s stopljeno čokolado.
Praznični kakavovi piškoti
Nina Zorčič
Čas priprave 1hr10mins
Čas peke 8mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 30piškotov
Sestavine
Piškoti
150gmasla(sobna temperatura, narezano na kocke)
100gsladkorja v prahu
2vaniljeva sladkorja
2srednje velikarumenjaka
240gpšenične bele moke tip 500
40gkakava v prahu
Dodatki
čokoladni namaz
sladkor v prahu
Postopek
V veliki posodi s pomočjo ročnega mešalnika kremno vmešajte maslo in sladkor v prahu. Stepajte vsaj 3 minute, da dobite gladko, puhasto in bledo zmes.
Dodajte vaniljev sladkor in rumenjaka. Premešajte samo toliko, da se vse poveže.
Dodajte moko in kakav in s pomočjo ročnega mešalnika premešajte, da nastane enotno testo. Nato z rokami pregnetite, da dobite kepo testa, ki ne sme biti lepljivo. V kolikor se lepi na roke, dodajte še kakšno čajno žličko moke.
Iz testa oblikujte dva diska, ju tesno zavijte v folijo za živila in postavite v hladilnik za 30 minut do 1 ure.
Ko je testo ohlajeno, segrejte pečico na 175 stopinj.
En disk vzemite iz hladilnika in ga razvaljajte. V kolikor je testo pretrdo, da bi ga lahko oblikovali, ga pustite na pultu 15-30 minut. Lahko pa zadevo pohitrite tako, da od testa odtrgate manjši kos, ga med rokami pregnetete in nato lažje razvaljate. Svetujem, da testo razvaljate med dvema papirjema za peko, saj tako preprečite lepljenje na delovno površino in na valjar.
Iz razvaljanega testa izrežite piškote poljubne oblike.
Izrezane piškote položite na pekač, obložen s papirjem za peko, med njimi pa naj bo vsaj 2 cm prostora.
Pekač postavite na hladno za vsaj 15 minut, da se piškoti strdijo - s tem poskrbimo za lepšo obliko piškotov.
Ohlajene piškote nato postavite v segreto pečico in pecite 6-8 minut, odvisno od velikost in debeline piškotov.
Piškote po peki pustite še nekaj minut na pekaču, da se do konca strdijo, nato pa jih previdno prestavite na rešetko za hlajenje.
Svetujem vam, da piškotov nikoli ne odlagate na vroč pekač, ampak si raje pripravite dva, saj se bodo piškoti na vročem pekaču začeli topiti še preden pridejo v pečico, zaradi česar izgubijo obliko.
Ohlajene piškote posujte s sladkorjem v prahu in premažite z izbranim namazom, nato pa sestavite sendviče.
KLJUČNE BESEDE božični piškoti, brownie piškoti, praznični piškoti
Praznični kakavovi piškoti
V sredico dodajte še vaš najljubši čokoladni namaz in to je to! Najboljši praznični kakavovi piškoti so pripravljeni.
Praznični kakavovi piškoti
Nina ZorčičSestavine
Piškoti
Dodatki
Postopek
Preberite še: