Najbolj tanki in neverjetno hrustljavi domači piškoti z brusnicami in belo čokolado! Noro okusni in tako zelo preprosti!
Na spletni strani imam objavljenih že kar nekaj receptov za pišktove. najdete jih tukaj.
Ti piškoti z brusnicami in belo čokolado se od ostalih razlikujejo po tem, da so zelo tanki in res neverjetno hrustljavi. Kljub temu pa niso suhi ali pusti – ravno nasprotno! So noro okusni in sočni zaradi dodatka brusnic in koščkov čokolade.
Skrivnost tega, da so tako lepo tanki in hrustljavi, je pravo razmerje moke in masla ter.. rjavi sladkor! Poskusila sem tudi s kokosovim, pa žal nisem dobila enakega rezultata, zato vam iskreno svetujem uporabo rjavega sladkorja.
Za pripravo pa sem uporabila večno klasiko pri piškotih – pšenično moko. Za pripravo tega recept sem uporabila bio pšenično moko od Vila Natura.
Posebnih zamenjav ne svetujem, saj je za popoln rezultat in najbolj hrustljave piškote potrebno popolnoma sledit navodilom in zapisanim sestavinam.
V veliki posodi s pomočjo ročnega mešalnika kremasto zmešajte sladkor, maslo, kis, sol, vaniljo in soda bikarbono - mešajte vsaj 3 minute.
Ko nastane gladka, kremna zmes, dodajte jajce in premešajte samo toliko, da se vse poveže v enotno zmes.
Dodajte moko in s pomočjo silikonske lopatice vse skupaj premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
Dodajte še belo čokolado in brusnice ter s pomočjo silikonske lopatice premešajte, da se vsi dodatki enakomerno razporedijo po masi.
Oblikujte kroglice težke približno 30g - pomagate si lahko z zajemalko za sladoled. Oblikovane kroglice položite na pekač obložen s peki papirjem (jih NE sploščite, saj se razlezejo med peko), vsaj 4 cm narazen in pecite 10-12 minut oz. tako dolgo, da so robovi rjavo obarvani, sredica pa še svetla.
Svetujem vam, da pečete samo 6 piškotov na enkrat na enem pladnju, saj se piškoti med peko zelo razlezejo. Preostanek mase med peko pokrijte, da se ne izsuši in pustite na sobni temperaturi.
Pečene piškote vzemite iz pečice in pustite na pekaču vsaj 4 minute oz. tako dolgo, da se strdijo in jih je mogoče prestaviti na rešetko za hlajenje. Ponovite postopek s preostalo maso.
Ker nastane veliko piškotov, jih lahko en del zamrznete. Oblikujte kroglice, jih razporedite na majhen pekač in postavite v zamrzovalnik za vsaj 30 minut oz. tako dolgo, da kroglice zamrznejo. Potem jih vse nadevajte v vrečko in shranite v zamrzovalniku. Ko jih boste želeli peči, jih samo pecite eno minuto dlje.
KLJUČNE BESEDE bela čokolada, brusnice, hrustljavi piškoti, piškoti, piškoti s čokolado
Hrustljavi piškoti z brusnicami in belo čokolado
Hrustljavi piškoti z brusnicami in belo čokolado
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: