Pred vami je odličen recept za “nadgradnjo” kupljenih maslenih rogljičkov, ki jih bo ponesel na čisto drug nivo!
Pečeni masleni “French toast” rogljički s Cheesecake kremo in marmelado bodo vaša nova obsesija! Zunaj noro hrustljavi, notri pa ultra sočni in polni kreme!
Pred vami je odličen recept za “nadgradnjo” kupljenih maslenih rogljičkov, ki jih bo ponesel na čisto drug nivo!
Pečeni masleni “French toast” rogljički s Cheesecake kremo in marmelado bodo vaša nova obsesija! Zunaj noro hrustljavi, notri pa ultra sočni in polni kreme!
Ker obožujem Cheesecake, v trgovini pa ni nikoli rogljičkov polnjenih s takšno kremo, sem se odločila, da si jih pripravim kar sama!
Da sem si zadevo olajšala sem uporabila kupljene maslene rogljičke, ki so v kombinaciji z domačo Cheesecake kremo res vrhunski.
Recept za pečene rogljičke je res noro preprost, pripravljen pa je na način “french toasta”. V jajčno mešanico pomočimo maslen rogljiček, napolnjen z domačo kremo, namesto na ponvi pa jih popečemo kar v pečici. Da pa jih še dodatno izboljšamo, pa jih malo pred koncem peke premažemo z mešanico sirupa, da jih lepo hrustljavo karameliziramo.
Ker obožujem Cheesecake, v trgovini pa ni nikoli rogljičkov polnjenih s takšno kremo, sem se odločila, da si jih pripravim kar sama!
Da sem si zadevo olajšala sem uporabila kupljene maslene rogljičke, ki so v kombinaciji z domačo Cheesecake kremo res vrhunski.
Recept za pečene rogljičke je res noro preprost, pripravljen pa je na način “french toasta”. V jajčno mešanico pomočimo maslen rogljiček, napolnjen z domačo kremo, namesto na ponvi pa jih popečemo kar v pečici. Da pa jih še dodatno izboljšamo, pa jih malo pred koncem peke premažemo z mešanico sirupa, da jih lepo hrustljavo karameliziramo.
Priprava je noro preprosta, najboljša stvar pri pripravi teh rogljičkov pa je, da si jih lahko pripravite čisto po svojem okusu!
Namesto Cheesecake nadeva lahko dodate kremo po izbiri. Napolnite jih lahko s čokoladnim namazom, arašidovim maslom, marmelado itd. Opcije so neskončne, kombinacije okusov pa vrhunske.
Priprava je noro preprosta, pomembno pa je, da rogljičke res dobro namočite v jajčni mešanici, da bodo res dobro prepojeni, saj želimo, da so notri ultra sočni! Tudi, če so po namakanju rogljički zelo mehki in krhki, se bodo med peko strdili, vrh rogljičkov pa karameliziral in bodo spet zunaj hrustljavi, notri pa noro mehki in sočni.
Priprava je noro preprosta, najboljša stvar pri pripravi teh rogljičkov pa je, da si jih lahko pripravite čisto po svojem okusu!
Namesto Cheesecake nadeva lahko dodate kremo po izbiri. Napolnite jih lahko s čokoladnim namazom, arašidovim maslom, marmelado itd. Opcije so neskončne, kombinacije okusov pa vrhunske.
Priprava je noro preprosta, pomembno pa je, da rogljičke res dobro namočite v jajčni mešanici, da bodo res dobro prepojeni, saj želimo, da so notri ultra sočni! Tudi, če so po namakanju rogljički zelo mehki in krhki, se bodo med peko strdili, vrh rogljičkov pa karameliziral in bodo spet zunaj hrustljavi, notri pa noro mehki in sočni.
Pečeni masleni rogljčki s Cheesecake kremo in marmelado
Nina Zorčič
Čas priprave 10min
Čas peke 20min
Vrsta obroka Sladica, Zajtrk
Količina 3rogljički
Sestavine
Rogljički
3srednje velikikupljeni prazni masleni rogljički
2srednje velikijajci
140gmleka
1čajna žličkavaniljeve arome
½jedilne žliceruma(opcijsko, ampak priporočljivo)
ščepsoli
ščepcimeta
Cheesecake nadev
100gkremnega sira(ABC, Philadelphia itd.)
50gdomače marmelade
Premaz
1jedilna žlicamasla
15gjavorjevega sirupa
1jedilna žlicarjavega sladkorja
Cheesecake preliv
80gkremnega sira(ABC, Philadelphia itd.)
½jedilne žlicesladkorja v prahu
15gjavorjevega sirupa
½čajne žličkelimoninega soka
1čajna žličkavaniljeve arome
½čajne žličkeruma(ali rumove arome, opcijsko)
Dodatki
nasekljani pekan oreščki
javorjev sirup
Postopek
Pečico segrejte na 185 stopinj.
V večji posodi z železno metlico za stepanje dobro zmešajte jajca, mleko, vaniljevo aromo, rum in cimet. Postavite na stran.
Kupljene rogljičke napolnite s cheesecake kremo.
Pripravite cheesecake kremo. V manjši posodi s pomočjo ročnega mešalnika premešajte kremni sir, da nastane gladka, mehka zmes. Dodajte marmelado in jo z žlico samo nežno vmešajte v maso, ni potrebno, da jo v celoti premešate s sirom.
Zmes previdno nadevajte v vrečko za pipetiranje/dekoriranje ali v klasično vrečko za živila in odrežite spodnji rob.
V rogljičke na bočni strani naredite približno 1 cm veliko zarezo z nožem. S prsti sezite v zarezo in v rogljičku malo potlačite testo, da naredite prostor za pripravljen nadev, previdni pa bodite, da s prsti ne prebodete na drugo stran rogljička, da masa ne bi uhajala ven.
Ponovite z vsemi rogljički, nato pa jih previdno napolnite z maso. V vsak rogljiček vstavite nekje 1 - 1,5 jedilne žlice pripravljenega Cheesecake nadeva.
Napolnjene rogljičke sedaj pomočite v mešanico jajc. Eno stran rogljička namakajte približno 1 minuto, nato obrnite in namočite še drugo stran. Pomembno je, da rogljičke res dobro namočite v jajčni mešanici. Bolj kot bodo napojeni z mešanico, bolj sočni bodo po peki.
Namočene rogljičke odlagajte na večji pekač, obložen s papirjem za peko.
Ko so vsi rogljički namočeni jih lahko na rahlo premažete z ostankom jajčne mase, nato pa jih postavite v pečico in pecite 15 minut. Medtem pripravite premaz.
V manjši skodelici zmešajte maslo, javorjev sirup in sladkor. Postavite v mikrovalovno pečico za par sekund oz. toliko časa, da je maslo stopljeno. Nato vse premešajte, da nastane enotna zmes. Sladkor lahko ostane v zrncih, saj bomo s tem premazal rogljičke.
Po 15 minutah vzemite rogljičke iz pečice in premažite s pripravljeno mešanico za premaz.
Postavite nazaj v pečico za 5 - 10 minut oz. tako dolgo, da se rogljički obarvajo zlato rjavo, ne smejo pa se začeti žgati.
Pečene rogljičke pustite par minut na pekaču, da se ohladijo, medtem pa pripravite Cheesecake preliv.
Vse sestavine za preliv zmešajte v manjši skodelici. Poskusite in dodajte več sladkorja/ruma.
Rahlo ohlajene rogljičke premažite s prelivom, dodajte nasekljane pekan oreščke in kanček javorjevega sirupa ter postrezite.
KLJUČNE BESEDE beljakovinski cheesecake, croissants, rogljički, rogljički s cheesecake kremo
Pečeni masleni rogljčki s Cheesecake kremo in marmelado
Pred vami je odličen recept za “nadgradnjo” kupljenih maslenih rogljičkov, ki jih bo ponesel na čisto drug nivo!
Pečeni masleni “French toast” rogljički s Cheesecake kremo in marmelado bodo vaša nova obsesija! Zunaj noro hrustljavi, notri pa ultra sočni in polni kreme!
Pred vami je odličen recept za “nadgradnjo” kupljenih maslenih rogljičkov, ki jih bo ponesel na čisto drug nivo!
Pečeni masleni “French toast” rogljički s Cheesecake kremo in marmelado bodo vaša nova obsesija! Zunaj noro hrustljavi, notri pa ultra sočni in polni kreme!
Ker obožujem Cheesecake, v trgovini pa ni nikoli rogljičkov polnjenih s takšno kremo, sem se odločila, da si jih pripravim kar sama!
Da sem si zadevo olajšala sem uporabila kupljene maslene rogljičke, ki so v kombinaciji z domačo Cheesecake kremo res vrhunski.
Recept za pečene rogljičke je res noro preprost, pripravljen pa je na način “french toasta”. V jajčno mešanico pomočimo maslen rogljiček, napolnjen z domačo kremo, namesto na ponvi pa jih popečemo kar v pečici. Da pa jih še dodatno izboljšamo, pa jih malo pred koncem peke premažemo z mešanico sirupa, da jih lepo hrustljavo karameliziramo.
Ker obožujem Cheesecake, v trgovini pa ni nikoli rogljičkov polnjenih s takšno kremo, sem se odločila, da si jih pripravim kar sama!
Da sem si zadevo olajšala sem uporabila kupljene maslene rogljičke, ki so v kombinaciji z domačo Cheesecake kremo res vrhunski.
Recept za pečene rogljičke je res noro preprost, pripravljen pa je na način “french toasta”. V jajčno mešanico pomočimo maslen rogljiček, napolnjen z domačo kremo, namesto na ponvi pa jih popečemo kar v pečici. Da pa jih še dodatno izboljšamo, pa jih malo pred koncem peke premažemo z mešanico sirupa, da jih lepo hrustljavo karameliziramo.
Priprava je noro preprosta, najboljša stvar pri pripravi teh rogljičkov pa je, da si jih lahko pripravite čisto po svojem okusu!
Namesto Cheesecake nadeva lahko dodate kremo po izbiri. Napolnite jih lahko s čokoladnim namazom, arašidovim maslom, marmelado itd. Opcije so neskončne, kombinacije okusov pa vrhunske.
Priprava je noro preprosta, pomembno pa je, da rogljičke res dobro namočite v jajčni mešanici, da bodo res dobro prepojeni, saj želimo, da so notri ultra sočni! Tudi, če so po namakanju rogljički zelo mehki in krhki, se bodo med peko strdili, vrh rogljičkov pa karameliziral in bodo spet zunaj hrustljavi, notri pa noro mehki in sočni.
Priprava je noro preprosta, najboljša stvar pri pripravi teh rogljičkov pa je, da si jih lahko pripravite čisto po svojem okusu!
Namesto Cheesecake nadeva lahko dodate kremo po izbiri. Napolnite jih lahko s čokoladnim namazom, arašidovim maslom, marmelado itd. Opcije so neskončne, kombinacije okusov pa vrhunske.
Priprava je noro preprosta, pomembno pa je, da rogljičke res dobro namočite v jajčni mešanici, da bodo res dobro prepojeni, saj želimo, da so notri ultra sočni! Tudi, če so po namakanju rogljički zelo mehki in krhki, se bodo med peko strdili, vrh rogljičkov pa karameliziral in bodo spet zunaj hrustljavi, notri pa noro mehki in sočni.
Pečeni masleni rogljčki s Cheesecake kremo in marmelado
Nina ZorčičSestavine
Rogljički
Cheesecake nadev
Premaz
Cheesecake preliv
Dodatki
Postopek
Preberite še: