Pred vami je odličen recept za “nadgradnjo” kupljenih maslenih rogljičkov, ki jih bo ponesel na čisto drug nivo.
Pečeni masleni “French toast” rogljički s Cheesecake kremo in marmelado bodo vaša nova obsesija. Zunaj noro hrustljavi, notri pa ultra sočni in polni kreme.
Pred vami je odličen recept za “nadgradnjo” kupljenih maslenih rogljičkov, ki jih bo ponesel na čisto drug nivo.
Pečeni masleni “French toast” rogljički s Cheesecake kremo in marmelado bodo vaša nova obsesija. Zunaj noro hrustljavi, notri pa ultra sočni in polni kreme.
Ker obožujem Cheesecake, v trgovinah pa po navadi ni takšnih rogljičkov, sem se odločila, da si nekaj podobnega pripravim kar sama.
Recept je zelo preprost za pripravo, saj lahko uporabite kar kupljene maslene rogljičke. Doma pripravite samo “french toast” mešanico in cheesecake kremo.
Uporabite pa lahko tudi listnato testo (dfomače ali kupljeno), ki ga razrežete na trikotnike in zvijete v rogljičke. Premažite z jajcem in pecite v pečici, dokler niso puhasti in zlato zapečeni (vsaj 20 minut na 190 stopinj).
Recept za pečene rogljičke je res zelo preprost, pripravljen pa je na način “french toasta”. V jajčno mešanico pomočimo maslen rogljiček, popečemo v pečici nato pa napolnimo z domačo cheesecake kremo, namesto na ponvi pa jih popečemo kar v pečici.
Ker obožujem Cheesecake, v trgovinah pa po navadi ni takšnih rogljičkov, sem se odločila, da si nekaj podobnega pripravim kar sama.
Recept je zelo preprost za pripravo, saj lahko uporabite kar kupljene maslene rogljičke. Doma pripravite samo “french toast” mešanico in cheesecake kremo.
Uporabite pa lahko tudi listnato testo (dfomače ali kupljeno), ki ga razrežete na trikotnike in zvijete v rogljičke. Premažite z jajcem in pecite v pečici, dokler niso puhasti in zlato zapečeni (vsaj 20 minut na 190 stopinj).
Recept za pečene rogljičke je res zelo preprost, pripravljen pa je na način “french toasta”. V jajčno mešanico pomočimo maslen rogljiček, popečemo v pečici nato pa napolnimo z domačo cheesecake kremo, namesto na ponvi pa jih popečemo kar v pečici.
Za dodatno hrustljavost pa delim v receptu še en trik.
Najboljša stvar pri pripravi teh rogljičkov? Prilagodite si jih lahko čisto po svojem okusu!
Namesto Cheesecake nadeva lahko dodate kremo po izbiri. Napolnite jih lahko s čokoladnim namazom, arašidovim maslom, marmelado itd. Možnosti je ogromno.
Pomembno pa je, da rogljičke res dobro namočite v jajčni mešanici, da bodo res dobro prepojeni, saj želimo, da so notri zelo sočni. Tudi, če so po namakanju rogljički zelo mehki in krhki, se bodo med peko strdili – skorja se karamelizira, notri pa ostanejo noro mehki in sočni.
Za dodatno hrustljavost pa delim v receptu še en trik.
Najboljša stvar pri pripravi teh rogljičkov? Prilagodite si jih lahko čisto po svojem okusu!
Namesto Cheesecake nadeva lahko dodate kremo po izbiri. Napolnite jih lahko s čokoladnim namazom, arašidovim maslom, marmelado itd. Možnosti je ogromno.
Pomembno pa je, da rogljičke res dobro namočite v jajčni mešanici, da bodo res dobro prepojeni, saj želimo, da so notri zelo sočni. Tudi, če so po namakanju rogljički zelo mehki in krhki, se bodo med peko strdili – skorja se karamelizira, notri pa ostanejo noro mehki in sočni.
Pečeni masleni rogljički s Cheesecake kremo in marmelado
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Sladica, Zajtrk
Količina 3rogljički
Sestavine
Rogljički
3srednje velikikupljeni prazni masleni rogljički
2srednje velikijajci
140gmleka
1čajna žličkavaniljeve arome
½jedilne žliceruma(opcijsko, ampak priporočljivo)
ščepsoli
ščepcimeta
Cheesecake nadev
100gkremnega sira(ABC, Philadelphia itd.)
30gsladkorja v prahu
1čajna žličkalimoninega soka
½čajna žličkavaniljeve arome
30gdomače marmelade
Premaz
1jedilna žlicamasla
15gjavorjevega sirupa
1jedilna žlicarjavega sladkorja
Postopek
Pečico segrejte na 155 stopinj.
V manjši skodelici zmešajte maslo, javorjev sirup in sladkor. Postavite v mikrovalovno pečico za par sekund oz. toliko časa, da je maslo stopljeno. Nato vse premešajte, da nastane enotna zmes. Sladkor lahko ostane v zrncih, saj bomo s tem premazali rogljičke.
V večji posodi z železno metlico za stepanje dobro zmešajte jajca, mleko, vaniljevo aromo, rum in cimet.
Rogljičke pomočite v mešanico jajc. Eno stran rogljička namakajte približno pol minute, nato obrnite in namočite še drugo stran. Pomembno je, da rogljičke res dobro namočite v jajčni mešanici. Bolj kot bodo napojeni z mešanico, bolj sočni bodo po peki.
Rogljičke previdno prestavite na pekač, obložen s papirjem za peko in postavite v segreto pečico. Pecite 10 minut, nato pa vzemite iz pečice in premažite s premazom.
Postavite nazaj v pečico za 5 - 10 minut oz. tako dolgo, da se rogljički obarvajo zlato rjavo, ne smejo pa se začeti žgati. Bodite pozorni ob ob pečici, da jih lahko pravočasno vzamete iz pečice,
Rogljičke vzemite iz pečice in pustite na pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo in strdijo.
Pripravite cheesecake kremo. V manjši posodi s pomočjo ročnega mešalnika premešajte kremni sir, da nastane gladka, mehka zmes. Dodajte sladkor, limonin sok in vaniljo. Premešajte, da nastane gladka krema.
Zmes previdno nadevajte v vrečko za pipetiranje/dekoriranje ali v klasično vrečko za živila in odrežite spodnji rob.
Pečene rogljičke prerežite po polovici, ampak ne do konca, naj se obe polovici rogljička še držita skupaj.
Nato jih previdno napolnite z cheesecake maso. V vsak rogljiček dodajte približno 3 jedilne žlice cheesecake kreme in 3 čajne žlice marmelade. Po želji lahko dodate več/manj nadeva.
Postrezite.
KLJUČNE BESEDE beljakovinski cheesecake, croissants, rogljički, rogljički s cheesecake kremo
Pečeni masleni rogljički s Cheesecake kremo in marmelado
Pred vami je odličen recept za “nadgradnjo” kupljenih maslenih rogljičkov, ki jih bo ponesel na čisto drug nivo.
Pečeni masleni “French toast” rogljički s Cheesecake kremo in marmelado bodo vaša nova obsesija. Zunaj noro hrustljavi, notri pa ultra sočni in polni kreme.
Pred vami je odličen recept za “nadgradnjo” kupljenih maslenih rogljičkov, ki jih bo ponesel na čisto drug nivo.
Pečeni masleni “French toast” rogljički s Cheesecake kremo in marmelado bodo vaša nova obsesija. Zunaj noro hrustljavi, notri pa ultra sočni in polni kreme.
Ker obožujem Cheesecake, v trgovinah pa po navadi ni takšnih rogljičkov, sem se odločila, da si nekaj podobnega pripravim kar sama.
Recept je zelo preprost za pripravo, saj lahko uporabite kar kupljene maslene rogljičke. Doma pripravite samo “french toast” mešanico in cheesecake kremo.
Uporabite pa lahko tudi listnato testo (dfomače ali kupljeno), ki ga razrežete na trikotnike in zvijete v rogljičke. Premažite z jajcem in pecite v pečici, dokler niso puhasti in zlato zapečeni (vsaj 20 minut na 190 stopinj).
Recept za pečene rogljičke je res zelo preprost, pripravljen pa je na način “french toasta”. V jajčno mešanico pomočimo maslen rogljiček, popečemo v pečici nato pa napolnimo z domačo cheesecake kremo, namesto na ponvi pa jih popečemo kar v pečici.
Ker obožujem Cheesecake, v trgovinah pa po navadi ni takšnih rogljičkov, sem se odločila, da si nekaj podobnega pripravim kar sama.
Recept je zelo preprost za pripravo, saj lahko uporabite kar kupljene maslene rogljičke. Doma pripravite samo “french toast” mešanico in cheesecake kremo.
Uporabite pa lahko tudi listnato testo (dfomače ali kupljeno), ki ga razrežete na trikotnike in zvijete v rogljičke. Premažite z jajcem in pecite v pečici, dokler niso puhasti in zlato zapečeni (vsaj 20 minut na 190 stopinj).
Recept za pečene rogljičke je res zelo preprost, pripravljen pa je na način “french toasta”. V jajčno mešanico pomočimo maslen rogljiček, popečemo v pečici nato pa napolnimo z domačo cheesecake kremo, namesto na ponvi pa jih popečemo kar v pečici.
Za dodatno hrustljavost pa delim v receptu še en trik.
Najboljša stvar pri pripravi teh rogljičkov? Prilagodite si jih lahko čisto po svojem okusu!
Namesto Cheesecake nadeva lahko dodate kremo po izbiri. Napolnite jih lahko s čokoladnim namazom, arašidovim maslom, marmelado itd. Možnosti je ogromno.
Pomembno pa je, da rogljičke res dobro namočite v jajčni mešanici, da bodo res dobro prepojeni, saj želimo, da so notri zelo sočni. Tudi, če so po namakanju rogljički zelo mehki in krhki, se bodo med peko strdili – skorja se karamelizira, notri pa ostanejo noro mehki in sočni.
Za dodatno hrustljavost pa delim v receptu še en trik.
Najboljša stvar pri pripravi teh rogljičkov? Prilagodite si jih lahko čisto po svojem okusu!
Namesto Cheesecake nadeva lahko dodate kremo po izbiri. Napolnite jih lahko s čokoladnim namazom, arašidovim maslom, marmelado itd. Možnosti je ogromno.
Pomembno pa je, da rogljičke res dobro namočite v jajčni mešanici, da bodo res dobro prepojeni, saj želimo, da so notri zelo sočni. Tudi, če so po namakanju rogljički zelo mehki in krhki, se bodo med peko strdili – skorja se karamelizira, notri pa ostanejo noro mehki in sočni.
Pečeni masleni rogljički s Cheesecake kremo in marmelado
Nina ZorčičSestavine
Rogljički
Cheesecake nadev
Premaz
Postopek
Preberite še: